Ryzbor Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 (edited) Co więcej, replika boya to kopia Aresa, czyli masz: EBB (mocny), zwalniacz sprężyny (fajny patent), system szybkiej wymiany sprężyny (magia), mikrostyk (wada) i możliwość rozłożenia całej repliki bez narzędzi. Powiem tak, ta moja bateria jest już za szeroka, ale wchodzi. Na długość i grubość jest jeszcze trochę miejsca. Zawsze może zamówić baterię ze sklepu w którym uwzględniają zwrot w przeciągu 10 dni. A coś kojarzę, że nawet 2000 mAH się może zmieścić, ale to może w JG, bo w Boycu masz blok gazowy który zajmuje dużo miejsca. Edited May 4, 2014 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 (...) masz: EBB (mocny) (...) Dla mnie EBB, to w AEG-u zbędny a nawet wręcz niepożądany gadżet, tylko zżera prąd a efekt jest "taki sobie"... :icon_confused: Co do faktury ABS-u zgadzam się, ale jestem zdania, że z faktury ABS-u nie strzela się a "bebeszki" CYMY są co najmniej "nieco" lepsze... :icon_confused3: Quote Link to post Share on other sites
Said Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 Dla mnie EBB, to w AEG-u zbędny a nawet wręcz niepożądany gadżet, tylko zżera prąd a efekt jest "taki sobie"... :icon_confused: Nie zgodzę się. Miałem giete od bojca i blow back nie dość, że miał praktycznie żaden wpływ na baterię to jeszcze był miły dla ucha. Fak, że nie klepał jak w gaziaku ale całkiem fajnie wyglądał. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 Miałem MP40 [sRC], też miał GBB, też klepało to zupełnie przyjemnie dla ucha, ale tylko "klepało" i nie przekonasz mnie, że bateria jednak szybciej się nie wyczerpuje zasilając dodatkowe urządzenie. Quote Link to post Share on other sites
Said Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 Bateria stockowa - pogoda ok 10 stopni na plusie = 3 hi capy ( potem zmieliło zebatkę tłokową) Bateria stockowa - pogoda ok 25 stopni na plusie = 3 hi capy i 2 low capy. Strzelane do momentu aż bateria nie była w stanie wyrobic. Czy to duża róznica? Dla mnie żadna. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 (edited) Powała: chyba EBB :icon_biggrin: A co za problem odłączyć EBB? Ja odłączyłem. Tylko, że ta Cymka nie ma legendarnego czarnego GB, a GB Boya jest kopią GB Aresa a bebechy ma jak każdy chińczyk. A bateria stockowa w moim Boyaczu też jest OK, ma tylko 100mAh mniej niż winna mieć według napisu. Edited May 5, 2014 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 (edited) Powała: chyba EBB :icon_biggrin: (...) Jasne, przepraszam za literówkę ale gdy ją zauważyłem, nie mogłem już edytować. :icon_confused: (...) A co za problem odłączyć EBB? Ja odłączyłem. (...) Jasne, tylko po co płacić za coś co się później odłącza jako zbędne? :icon_confused: Edited May 6, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
LeszekPL Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Witam. Nie mogę naleźć sklepu który jeszcze sprzedaje G36 Boyi-a. Czyżby były już nieosiągalne? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 (edited) To kup ARES-a. (...)Boya jest kopią GB Aresa a bebechy ma jak każdy chińczyk.(...) Edited May 6, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
LeszekPL Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 No tak tylko Ares jest drugie tyle droższy i czy na początek przygody z ASG będzie odpowiednim sprzętem? Quote Link to post Share on other sites
Said Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Kup bojca i po problemie. Quote Link to post Share on other sites
LeszekPL Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Kup bojca i po problemie. Tylko nie ma go nigdzie w sprzedaży. Chyba, że źle szukam. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 (edited) Leszek, tutaj masz "używkę". Wygląda, że w przyzwoitym stanie. Edited May 6, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
LeszekPL Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Wolę jednak kupić nówkę w sklepie. Zawsze to pewniej. Chyba, że coś jeszcze innego polecicie na początek. Quote Link to post Share on other sites
AreoMaxx Posted May 6, 2014 Author Report Share Posted May 6, 2014 Czytałem opinie o bojcu i dużo ludzi mówi że trzeba obniżyć GB i wycentrować lufę i wtedy dopiero jest dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 To jest chińczyk, czego się spodziewać? Dlatego pierwsze co się po zakupie tejże repliki robi, to serwis u ogarniętego serwisanta. Podobno w gf robi teraz anr. Tam bym replikę kupił, i dał na przegląd zerowy. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 obniżyć GB i wycentrować lufę i wtedy dopiero jest dobrze. Obniżyć to ty sobie możesz zawieszenie w maluchu, a wycentrować koło w rowerze. Nigdy więcej nie próbuj błysnąć wiedza, której nie masz... Quote Link to post Share on other sites
AreoMaxx Posted May 6, 2014 Author Report Share Posted May 6, 2014 Obniżyć to ty sobie możesz zawieszenie w maluchu, a wycentrować koło w rowerze. Nigdy więcej nie próbuj błysnąć wiedza, której nie masz... Wiedzy nie mam bo dopiero zaczynam, cytowałem wypowiedzi innych, a twoje zachowanie to żenada... Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 (edited) Wiedzy nie mam bo dopiero zaczynam, cytowałem wypowiedzi innych, a twoje zachowanie to żenada... Jeśli się cytuje, to najlepiej użyć opcji ...cytat... wówczas nie ma wątpliwości.Jeśli chodzi o zachowanie, to raczej Twoje jest żenujące... :icon_confused: Edited May 6, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
AreoMaxx Posted May 6, 2014 Author Report Share Posted May 6, 2014 Jeśli się cytuje, to najlepiej użyć opcji wówczas nie ma wątpliwości. Jeśli chodzi o zachowanie, to raczej Twoje jest żenujące... :icon_confused: Moje?? Jak dotąd nikogo nie obrażałem... Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 (edited) Kolego, ja też nikogo nie obrażam. Wziąłeś to zbytnio do siebie, ja jedynie zdementowałem głupotę którą palnąłeś, żeby nikt się tym nie zasugerował. Ton wypowiedzi może nienajprzyjemniejszy, ale jesteśmy już nieco zmęczeni pilnowaniem nowych jak własnych brzdąców ;) Edited May 6, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Said Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 MCet pełnisz tu jakąś funkcję na forum? Nowy żeczywiście palnął głupotę z tym obniżaniem i centrowaniem :D Weź nówkę i daj na zerówkę. Jak dalej masz dylemat - kup nówke aresa i po problemie;) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Panowie, przenieście swoje uwagi na PW i nie zaczynajmy off topować. Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
LeszekPL Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Wszystko rozumiem, że G36 Ares-a to I klasa ,a Boyi-a to chińczyk II klasa tylko czy warto kupić dwa razy droższy sprzęt na początek? Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 To już zależy od ciebie - chcesz mieć pewny sprzęt, to kupujesz Aresa za 800 złotych. Jakością na pewno przewyższa gietę od Boyi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts