Bajrasz Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 Cześć, kupiłem na allegro replikę CM.041, jak się okazało trafiłem na niezłego przekrętownika i nie dość, że była w gorszym stanie to ma urwany zamek. Mam pytanie, jakie są koszta naprawy takiej części? Jeszcze mam drugie pytanie, jaką baterię polecacie kupić, jako, że nie było baterii... Sprzedawca też mnie okantował i nie przysłał gripa, ale widzę, że to akurat można tanio kupić.. Generalnie staram się mu zwrócić replikę, ponieważ kosztowała 350 zł, a koszty napraw z tego co widzę dogonią nówkę sztukę, ale nie wiem czy mi się uda... Pozdrawiam, dzięki za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 Koszt naprawy zerowy. Usuwasz pozostałą część bolca. Wbijasz na jego miejsce przycięty na wymiar, stalowy gwóźdź i montujesz w replice Quote Link to post Share on other sites
Bajrasz Posted May 5, 2014 Author Report Share Posted May 5, 2014 Ok, bomba! A jakbym chciał coś ładniejszego niż stalowy gwóźdż? :D I czy mógłbym mi poradzić co z baterią, czy takie coś się nada: http://www.taiwangun.com/akumulator-nimh-1600-mah-8-4v-typ-mini-sf-8fields?from=listing&campaign-id=19 ? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 (edited) W sumie to masz nawet szczęście, że dostałeś uszkodzony. Bo one pękają, więc lepiej tak, niż miałbyś zgubić w polu :icon_biggrin: Ja mam trzpień dorobiony stalowy, nie wiem czy to był gwóźdź, bo dla mnie to jeden z użytkowników forum dorabiał. W każdym razie nawiercona "główka" dźwigni przeładowania, w to wkręcony/wklejony stalowy trzpień, który z drugiej strony był zeszlifowany tak aby odpowiadał prostopadłościennemu otworowi w "popychaczu suwadła" czy jak tą część nazwać. https://lh6.googleusercontent.com/-BJAi7Lv5VGk/U2fxSdsx2EI/AAAAAAAALuQ/NTIkjhzNn3E/s912/mp5.jpg Edited May 5, 2014 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 Co do baterii, na pewno wejdzie dzielony NiMh 9,6V. Z lipo do tego chwytu przedniego będzie ciężko, bo mało miejsca. Jeśli pragniesz LiPo, szukaj pakietów w granicach 1000mAh. Quote Link to post Share on other sites
Bajrasz Posted May 5, 2014 Author Report Share Posted May 5, 2014 O dziękuje bardzo, szczególnie za fotke, już wiem jak to zrobić :). To jeszcze jak już mam waszą uwagę to chciałbym ostatecznie rozwiązać problem baterii :) Czy któraś z tych pasuje? http://www.taiwangun.com/akumulator-nimh-2300-mah-9-6v-typ-modulowy-mini-8fields?from=listing&campaign-id=19 http://www.taiwangun.com/akumulator-nimh-1600-mah-9-6v-typ-mini-sf-8fields?from=listing&campaign-id=19 i LiPo: http://www.taiwangun.com/akumulator-li-po-1100mah-11-1v-20-40c-8fields?from=listing&campaign-id=19 Otto a ty jaką baterię masz u siebie? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 Pasuje NiMh 1600mAh i prawdopodobnie Lipo, ale głowy nie dam za to. Lepiej zmierz czy wejdzie pod lufę na szerokość. btw, wiesz że do LiPo potrzeba specjalnej ładowarki? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 (edited) W sumie to nie mam batki (stock który starczy w porywach na 100 kulek :icon_biggrin:). Przy czym ja i tak mam stałą kolbę, w której jest dużo miejsca. Edited May 5, 2014 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Bajrasz Posted May 5, 2014 Author Report Share Posted May 5, 2014 (edited) Tak wiem, generalnie widzę też jakieś torebki do bezpiecznego ładowania, także chyba zdecyduje się na tego nimha 1600, dzięki :icon_smile: 100 kulek? To co w ogóle nie biegasz z tym twoim mp5? I jeszcze z rzeczy, które były robione: W replice zostały zmienione: - zębatki na SHS 16:1 - sprężyna na M110 - gumka SHS - wtyczka t-connect. Edited May 5, 2014 by Bajrasz Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 Skoro Cię w kilku rzeczach już teraz okantował to zanieś PMa do serwisanta lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 (edited) Jeśli kupowałeś na wmasgu, lub Allegro to opublikuj nick tego kanciarza. Jest do tego odpowiedni temat na forum. Przynajmniej będzie jednego dupka mniej w komisie. Edited May 6, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Bajrasz Posted May 6, 2014 Author Report Share Posted May 6, 2014 Sprzedający zobowiązał się do pokrycia kosztów naprawy zamka, więc w sumie spoko. Oddaje replikę do PX Militaria, za 50 zł powiedzieli, że mi rozbiorą, sprawdzą czy to co jest w środku zgadza się z opisem aukcji, wyczyszczą, posmarują, wymienią oringi. To chyba spoko deal, czy w Warszawie jest ktoś kogo polecacie bardziej? W dodatku o tyle mi pasuje ten sklep, że mają też LiPo za 65 zł plus ładowarkę za 45. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Ładowarka za 40zł nie jest najlepszym wyjściem. Lepiej dozbieraj do solidnego produktu jak iMax B6 lub Redox Beta. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts