KICKBOXER21 Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 Witam, chcielibyśmy z kolegami zacząć bawić się w ASG. Postanowiliśmy kupić repliki elektryczne, karabinki. Nasz budżet jest dosyć mocno ograniczony. Po przeczytaniu różnych opinii i przeglądaniu wielu ofert wstępny wybór padł na JG069MG. Kierowaliśmy się tym, że ma on metalowy gearbox oraz kosztuje 350zł. Ponadto wyczytałem dobre opinie o tej firmie. Czy będzie to dobry wybór? Czy taka replika wystarczy żeby wziąć udział w jakiejś oficjalnej strzelance? Rozważamy jeszcze cm028 CYMY, który kosztuje nieco więcej... i tu kolejne pytanie czy opłaca się dopłacić i czy między tymi modelami są jakieś znaczące rożnice? I już ostanie pytanie odnośnie gogli, czy takie za około 60zł np: http://www.militaria.pl/bolle_safety/gogle_ochronne_bolle_balistic_clear_pc_as_af_(x90psi)_p26974.xml lub http://armyworld.pl/product-pol-1484-Gogle-Defender-Balistyczne-Wojskowe-Bolle-Oryginal-Nowe-Zestaw-Szybek-.html będą odpowienie? Będę wdzięczny za rzetelną odpowiedź :) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 Ta sama firma. Zarówno pierwsze i drugie to dobry wybór. Ponoć w tych drugich bez hełmu wygląda się jak rekin młot, ale pamiętaj o tym że niektórzy mylą ASG z rewią mody :icon_biggrin: Niedawno na portalu pojawił się test podobnego modelu (tego pierwszego). Zapoznaj się z nią, myślę że pomoże podjąć Tobie decyzje :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
KICKBOXER21 Posted May 9, 2014 Author Report Share Posted May 9, 2014 Ok to gogle powiedzmy ze wybrane... Co do replik to chcialbym uzyskac opinie osob ktore je uzytkowaly... i najlepiej porownanie obu modeli...czy oplaca sie dac 50 zl wiecej i wziac ak? Tego testu nie moge znaleźć... znaczy jest jakies mp5 ale chyba wyzszej klasy.. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 Replika MP5 JG powinna mieć swój temat na forum w dziale "Repliki elektryczne - II klasa". W porównaniach też pewnie coś znajdziesz. Pisz poprawnie. Jak już używasz polskich znaków to bądź konsekwentny, przecinki też są fajne :F Quote Link to post Share on other sites
KICKBOXER21 Posted May 9, 2014 Author Report Share Posted May 9, 2014 Pisałem na telefonie, nie czepiaj się :P składnia jest dobra :) Ok, poszukam jeszcze. Dzięki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 Ponoć w tych drugich bez hełmu wygląda się jak rekin młot, ale pamiętaj o tym że niektórzy mylą ASG z rewią mody :icon_biggrin: Potwierdzam, kolega ma i wygląda jak rekin młot - ale wygląda to nawet fajnie bo ma długie włosy :P Ja polecam klasyki... ESS'y NVG (sam mam). Na hełmie leżą idealnie, pasują pod hełmem też. W kominiarce potrafią zaparować w duszny dzień (chyba że się usunie gąbki, ale ja tego nie zrobiłem i nie mam zamiaru). MP5 - imho bardzo fajna replika na start (mniejsza już o firmę). Dość lekka, wygodna i wiele różnych grup (np. AT) ją używa więc jest to też pewna opcja do rekonstrukcji. Osobiście Cymka 0.28 jest... średnia. Za tę cenę myślę że fajniejsza była by gieta GFC (re-brand JG ale za to z dwukrotnie chyba dłuższą gwarancją, sam mam G36K JG i jestem szczęśliwy - na chwile obecną 0 awarii). Chyba że jest się zagorzałym "Ruso-filem" to nie ma problemu, Cymka też bardzo dobra :) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 ESS NVG kosztują więcej ;) Chyba, że masz na myśli używki od których lepiej się trzymać z daleka. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 (edited) ESS NVG kosztują więcej :icon_wink: Chyba, że masz na myśli używki od których lepiej się trzymać z daleka. Czy ja wiem? Jak można iść pomacać w jakim są stanie to czemu nie :icon_smile:(używki) Zawsze też można kupić nową szybkę - fakt dodatkowe $ ale ma się pewność i można je sobie "spersonalizować" wedle uznania, Edited May 9, 2014 by reaper666 Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 Wizjer kosztuje 89 zł, według mnie lepiej już dołożyć trochę i kupić Revision Locust za 150 zł w bestmilitary (w komplecie z przyciemnianym wizjerem) ;) Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 Jeżeli chodzi o Locusty to nigdy ich nie przymierzałem ani nic więc tu się nie wypowiem :/ Tak czy owak nie wolno oszczędzać na ochronie wzroku (legendy mówią że to coś nie odrasta). A dobre gogle wystarczy kupić raz (jeżeli się o nie dba). Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 9, 2014 Report Share Posted May 9, 2014 Tak czy owak nie wolno oszczędzać na ochronie wzroku (legendy mówią że to coś nie odrasta). No tak, Bolle to przecież dobra firma. A dobre gogle wystarczy kupić raz (jeżeli się o nie dba). Tutaj się nie zgodzę. Po ponad 2 latach używania Bolle X800 musiałem kupić nowe gogle, ponieważ stare miały już zużyty wizjer. Kupno nowego było średnio opłacalne (wizjer 99 zł, a za 130-150 miałem nowe Locusty z drugą szybką i pokrowcem :F). Quote Link to post Share on other sites
KICKBOXER21 Posted May 10, 2014 Author Report Share Posted May 10, 2014 Te ESS'y NVG strasznie drogie... replika kosztowała mnie niewiele więcej... Coś lepszego niż Bolle cobra clear (koło 60zł) znajdzie się ? Lepiej z maską neoprenową czy stalker? Maska wpływa jakoś na parowanie? Quote Link to post Share on other sites
MarekAD78 Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 ESS NVG kosztują więcej :icon_wink: Chyba, że masz na myśli używki od których lepiej się trzymać z daleka. Są aż tak zajechane? Nie opłaca się wziąć i wymienić wyrobionych elementów? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 (edited) Stalker. :maniak_OK: Lepiej chroni i nie powoduje wzrostu parowania. Jeśli chodzi o MP5 [JG] minuta szukania http://forum.wmasg.pl/topic/19550-mp5-jg/page__st__260__hl__mp5%20jg#entry1931352 Edited May 10, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
KICKBOXER21 Posted May 10, 2014 Author Report Share Posted May 10, 2014 Juz zamowione cm028 ;) Ale stalker nie bedzie kolidowal z googlami np kolo nosa, oczodolow itp? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Zależy jakie gogle. W razie czego dopasujesz sobie maskę do twarzy tak żeby było wygodnie. Są aż tak zajechane? Nie opłaca się wziąć i wymienić wyrobionych elementów? Zdarzają się gogle w różnym stanie, ale nigdy nie wiesz co przeszły i ile jeszcze zniosą. Czy się opłaca? Przeczytaj 11 post w tym temacie... Quote Link to post Share on other sites
KICKBOXER21 Posted May 10, 2014 Author Report Share Posted May 10, 2014 (edited) http://allegro.pl/ma...4195618289.html Taką maskę można w jakikolwiek sposób dopasować? Wydaje się być sztywna? Chce ją połączyć z goglami bolle cobra clear... Edited May 10, 2014 by KICKBOXER21 Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Pomyśl. Jest zrobiona z metalu :icon_rolleyes: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts