OssaPro98 Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Witam. Problemy z silnikeiem mojego Boyca zostały rozwiązane w serwisie. Następnie problem baterii stockowej. Kupiłem nową. I wszystko byłoby pięknie. Tylko teraz replika strzela 2/3 kulkami jednocześnie, przez co bardziej je "wypluwa" niż wystrzeliwuje ;/ Sprawdzałem na innym magazynku. Tak samo. Ktoś wie jak temu zaradzić? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Napisz cóżeś uczynił z komorą hopsiup i gumką. Ewentualnie może być to wina dosyłacza. Quote Link to post Share on other sites
OssaPro98 Posted May 21, 2014 Author Report Share Posted May 21, 2014 Gumka od stocka jest wymieniona na guardera. Replika strzelała potrójnie jak odebrałem z serwisu. Serwisant zarzekał się, że śmiga idealnie :) Zapewne testując gdzieś w swoim pokoiku nie zauważył, że to nie ogień ciągły tylko jakiś problem. Mógłbyś powiedzieć więcej o odsyłaczu? Jestem zielony troche :P Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Taki kawałek plastiku, który porusza dyszą. Jaka batka, to też ważne bo jak za mocna to właśnie dysza może nie wyrabiać. Quote Link to post Share on other sites
OssaPro98 Posted May 21, 2014 Author Report Share Posted May 21, 2014 Batka taka jak była wcześniej - 9.6, tylko pojemność większa :) Mam w tym grzebać, czy zawozić do majstra? (Serwisowałem go jakieś 0,5 roku temu. Troche zwlekałem z zakupem batki :) ) Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 Złóż i rozłóż komorę hop up, z gumką, sprawdź, dystanser. Jak się kompletnie bie znasz, to daj na serwis. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 (edited) Jak kompletnie się Kolega nie zna to niech się nauczy. Serio! Piszę to bez jakiś złośliwości - wymiana/sprawdzenie gumki HU to banał więc nie ma sensu marnować kasy na serwis i samemu chociaż spróbować to zrobić. Edited May 22, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
OssaPro98 Posted May 25, 2014 Author Report Share Posted May 25, 2014 Okej. Jak będę miał chwilę czasu to się za to wezmę i zdam relację. p.s. Wie ktoś może gdzie znajdę plany rokręcania i składania "krok po kroku" tej repliki (Boyi RK-02)? Kiedyś je gdzieś wykopałem, ale nie pamiętam skąd :) Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Na youtube poszukaj. RK-02/RK-03 disammebly. Akurat bojce się prościutko rozkłada, szybko się nauczysz ;) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Na youtube poszukaj. RK-02/RK-03 disammebly. Akurat bojce się prościutko rozkłada, szybko się nauczysz :icon_wink: .....disassembly.... Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Sry, już śpię ;) Ossa- jakbyś miał problem pisz PW, tyle się tego kałasza narozkładałem... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts