OlekPL Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Witam! Mam na imię Olek i mam 14 lat. Będzie jakieś 3 lat, jak interesuję się militariami, głównie różnym sprzętem wojskowym. Ostatnimi czasy kolega sprawił spobie HK416. No i się zaczeło: "Mama mogę kupić asg?, po ciężki błaganiach udało mi się ją przekonać... do pistoletu. :icon_wink: A tu mam na myśli Berette M9 na greengas. Link= _p6943.xml Początkowo planuje tylko strzelanie do tarczy, potem jakoś na działkę kolegi sobie popykać. Ktoś ma może tą berette? Jakieś opinie, wskazania? Pozdrawiam Olek Quote Link to post Share on other sites
LeszekPL Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Mam ten pistolet tylko innego producenta niż ten z linku który podałeś. Mój jest KJW Full Metal. Jest naprawdę super. Jest droższy ale wart swojej ceny. http://www.taiwangun.com/replika-m92f-m9-full-metal-gas-auto-back-pistol-kjw?from=listing&campaign-id=14 Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Ja mam takie dwie sprawy do przemyślenia dla Ciebie. 1. Czy planujesz strzelanie do ludzi? 2. Czy szybko uzbierasz kolejne 300zł? Jeśli nie planujesz przejścia do "prawdziwego" asg (czyli takiego ze strzelaniem do ludzi) to nie kupuj pistoletu ASG tylko wiatrówkę. Do strzelania do tarczy będzie dużo lepsza. Natomiast jeśli planujesz strzelanie do ludzi to pomyśl czy nie lepiej kupić od razu replikę broni długiej. Koszt przyzwoitej repliki broni długiej to minimum 300zł więc jeśli kupisz sobie teraz pistolet to za pare miesięcy (czy kiedy tam będziesz sie strzelał z ludźmi) znów będziesz chciał wydać przynajmniej 300zł na jakiegoś Kałaszka czy eMke. Zastanów się czy stać Cie na takie szastanie forsą. Z repliki broni długiej można strzelać do tarczy tak jak z pistoletu, ale z pistoletem znacznie ciężej walczyć. Quote Link to post Share on other sites
piotrstrojek Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 (edited) Marek, ale przeca chłopak napisał że dostał approvala od rodziców na pistolet... więc długi karabin odpada - przynajmniej na razie. Olek - z mojej strony rada następująca - jeżeli miałbym taki dylemat to chyba wybrałbym krótką wiatrówkę - za połowę tej kwoty można kupić pistolet, który co prawda będzie z najniższej półki, ale pozwoli Ci zorientować się w strzelectwie - poćwiczyć postawę, statykę etc - jednym słowem otrzaskasz się z bronią co później jeżeli wsiąkniesz w ASG będzie jak znalazł. A do strzelania tarczowego nawet low-endowa wiatrówka będzie lepsza od AEG'a / Gaziaka. Jak postrzelasz będzie wiedział o co chodzi. Edited May 26, 2014 by piotrstrojek Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 (edited) Olek, a właściwie mój imienniku Aleksandrze, popieram zdanie Marka, kupno pistoletu ASG za 300 zł to bezsensowny wydatek. Spróbuj przekonać mamę do MP5PDW lub AK-47. Wyniki i skutki strzelania tarczowego takie same jak z Beretty, czyli marne ale eksploatacja zdecydowanie tańsza. W przyszłości replika pistoletu maszynowego lub karabinka posłuży Ci na starcie w ASG. Edited May 26, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 (edited) Powała, kiedy wreszcie skończysz offtopować w każdym temacie? Pytanie jest o pistolet, polecam przeczytanie wątku najpierw. Jeżeli chodzi o berettę z linku... Bez sensu, sklep nie przyznaje się nawet kto to produkuje, może KWA, a może KJW. Jeżeli KWA to bez sensu, bo to nie jest w systemie Tokyo Marui. Jeżeli to KJW, to tym bardziej bez sensu, bo na Taiwangunie dostajesz to samo za... 180zł http://www.taiwangun...&campaign-id=19 I jest to całkiem przyzwoita zabawka. Jedyna zaleta tej repliki z militarii to to, że będziesz miał z tym łatwiej w Niemczech :icon_biggrin: (F w pięciokącie) Edited May 26, 2014 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 (edited) Replikę docelowo rozprowadzają Duńczyki, czyli jest to coś tańszego + napis ASG cal.6mm :teeth: za dodatkowe X-dziesiąt % wartości repliki. Do tego posrana marża militaria.pl i plastikowa klamka kosztuje 3 stówy... Interes życia :zastanawia: Edited May 26, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 (edited) Powała, kiedy wreszcie skończysz offtopować w każdym temacie? Pytanie jest o pistolet, polecam przeczytanie wątku najpierw.(...) Po pierwsze, może odstąpisz wreszcie od czepiania się mojej osoby. Pierwszy o replikach broni długiej napisał Marek i jego jakoś się nie czepiłeś. Po drugie, nie offtopuję, tylko wyrażam swoją opinię na temat wyposażenia się w replikę ASG przez Autora. Po trzecie, Twoje polecenia w stosunku do mojej osoby zupełnie mnie nie interesują. Teraz przepraszam za offtop ale poczułem się "wywołany do tablicy"... Edited May 26, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 (edited) Toteż mówię, że to może być KJW kosztujące 180zł :icon_razz: EDIT: MarekMac zwrócił autorowi uwagę i wystarczy, nie musisz podejmować offtopu. Od kiedy ASG jest producentem? Nie osłabiaj mnie... Edited May 26, 2014 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Czy ja pisałem producentem? Napisałem, że rozprowadzają, czyli są dystrybutorem. Dodają tylko białe szlaczki i przepakowują do swoich pudełek. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 MrMCET, nie Ty, Powała. Tylko już edytował posta. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 (edited) ... uznając swój błąd... :icon_confused: Edited May 26, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 MrMCET, nie Ty, Powała. Tylko już edytował posta. A, ok. Tak patrzyłem po postach i myślałem, że chodzi o mój :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Wiatrówka to lepszy pomysł, ale wtedy musisz zadbać o to żeby jakakolwiek osoba była przy Tobie przy strzelaniu, nauczy Cię wszystkich zasad bezpieczeństwa i tak dalej - nie obrażając Cię, 14nastolatek z wiatrówką i brakiem wiedzy może trochę krzywdy narobić.. Jeśli będziesz chciał się bawić w Airsoft za jakiś czas to postaraj się Mamę namówić na replikę broni długiej, ale używek nie kupuj - jest to trochę loteria, nie wiadomo w jakim stanie replikę kupisz, a nikt nie chce kupować 'kota w worku'.. Quote Link to post Share on other sites
OlekPL Posted May 26, 2014 Author Report Share Posted May 26, 2014 Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi! :icon_wink: Wiatrówki i broń długa odpadają... Mam 400 zł i mogę go przekroczyć 50 zł. Oglądam też ostatnio takie cuś: http://www.taniemilitaria.pl/beretta-ggb9606-kjw-p-1708.html#.U4OVsPl_syO Opinie? Rady? proszę. Znacie może jeszcze jakieś fajne pistolety? Obowiązkowo blow back. Te strzelanie do tarczy stanowi przykrywke do wejścia w prawdziwy świat asg. A w nim bronią boczną ma być właśnie moja pierwsza replika. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 1.Sklep taniemilitaria.pl omijaj szerokim łukiem i jak ktoś Ci będzie coś od nich za darmo wciskał to nie bierz ! 2.Otto Ci polecił fajną klamkę jak za tą cenę z taiwana, bierz to :) Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Plastikowa ponoć sprawuje się lepiej od metalowej (mowa o Berettcie M9 od KJW). Jeżeli interesuje Cię Glock, to możesz pomyśleć nad tym: http://www.taiwangun.com/replika-g23-heavy-weight-metal-auto-back-gas-pistol-kjw?from=listing&campaign-id=19 Quote Link to post Share on other sites
OlekPL Posted May 26, 2014 Author Report Share Posted May 26, 2014 Glocki jakoś mi z wyglądu nie podchodzą. No to chyba kupię to co otto polecił, i jeszcze zaoszczędze to kupie jakiś sprzęt (maska itp) żeby można było coś z ludźmi. :) Dziękuję za odpowiedzi! Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 Obie repliki polecone przez Otto, są przyzwoite, z tym że Glock ma więcej części metalowych i jest bardziej kompaktowy, moim zdaniem wygodniejszy, ale bierz tę która Ci się bardziej podoba. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts