Otto93 Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 (edited) Cześć zwracam się do was o z prośbą o pomoc z doborem repliki i okularów ochronnych. Mój budżet na start to około 1300-1400 zł z tego 1000 zł replika. Za te pieniądze chce kupić buty mundur okulary i oczywiście replikę. Mam nadzieję że ktoś coś pomoże mile widziane linki i opis co musze zrobić z repliką na starcie żebym nie miał problemów. Edited May 30, 2014 by Otto93 Quote Link to post Share on other sites
LeszekPL Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Nie jestem ekspertem ale zanim kupiłem to poczytałem na forum. Replika RK-01 lub RK-12 Mundur BW Flecktarn Okulary, ja wybrałem i polecam maskę z goglami albo siatkę. Okulary chronią oczy, maska całą twarz. I jak jesteś na początku drogi ASG to nic bym z repliką nie robił na razie tylko się pobawił i zobaczył co i jak. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Mundur kup w demobilu, za grosze chodzą flecki czy dpmy. Sprecyzuj jaką replikę chcesz - ja polecę niezawodne AK, coś od DBOYI albo CYMY, sam mam CM.040 i jestem zadowolony :) Okulary to Bolle, Uvex , Ess(droższe, ale najlepsze). Quote Link to post Share on other sites
Otto93 Posted May 30, 2014 Author Report Share Posted May 30, 2014 (edited) Czytałem całkiem sporo o replikach ale sam rady sobie nie dam. Jeżeli chodzi o wygląd to m4, AK i SWD ale to już droższy interes. Replik robić sam nie będę raczej wysłał bym ją do serwisu. Edited May 30, 2014 by Otto93 Quote Link to post Share on other sites
LeszekPL Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 M4 w tym budżecie co masz nie kupisz dobrej. Za 500 zł kupisz jak Ci wyżej pisałem RK-01 albo RK-12 Quote Link to post Share on other sites
Otto93 Posted May 30, 2014 Author Report Share Posted May 30, 2014 Mam budżet 1000 zł za który już powinno dać się coś kupić. Pisząc coś mam na myśli nie z Chin. Quote Link to post Share on other sites
LeszekPL Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Mam budżet 1000 zł za który już powinno dać się coś kupić. Pisząc coś mam na myśli nie z Chin. W M4 za tą kwotę replike1 klasy to życzę powodzenia. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Nie z Chin ? Jestem zdania, że na początek lepszy porządny chinol niż najtańszy markowy AEG. Bierz jakieś ak od cymy tak jak wcześniej wspomniałem, kup mundur z demobilu, PORZĄDNĄ ochronę oczu (oczy nie odrastają, tylko przypominam) i jeszcze Ci coś zostanie. Poproś w sklepie, żeby gumkę wymienili na zieloną g&g lub systemę. Gwarantuję, będziesz zadowolony :) Quote Link to post Share on other sites
Otto93 Posted May 30, 2014 Author Report Share Posted May 30, 2014 Było pytanie o wygląd wiec napisałem nie mówiłem że szukam m4 i tylko m4. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 (edited) Ewentualnie G36 Ares. Znowu, pamiętaj o baterii i ładowarce. Edit. Przy wszystkim "nie z chin" pamiętaj o dokupieniu tych elementów. Edited May 30, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 No to czego szukasz? Do tysiaka jest mnóstwo replik a nawet więcej. Quote Link to post Share on other sites
LeszekPL Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 MrMCET widzę, że ze słownictwem u Ciebie nie najlepiej, a i wielkim expertem z niewiadomo jakim stażem też nie jesteś. Trochę więcej pokory i kultury w wypowiedziach. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Mi te 4 czy 5 lat w AS wystarczy, żeby nie pisać, że za 1000zł nie dostanie się dobrej emki. Możliwości jest masa. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 W każdej emce trzeba coś zrobić (oprócz G&G, ale taką emkę nie sposób tuningować, bo trzebaby cały gb wymieniać). Prosto z pudełka nadaje się tylko G&P, ale najprostrza nowa emka kosztuje 1200, więc możesz się nie wyrobić w budżecie (do repliki musisz dokupić baterię i ładowarkę, na co trzeba liczyć min. 100 zł.) Quote Link to post Share on other sites
LeszekPL Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 W każdej emce trzeba coś zrobić (oprócz G&G, ale taką emkę nie sposób tuningować, bo trzebaby cały gb wymieniać). Prosto z pudełka nadaje się tylko G&P, ale najprostrza nowa emka kosztuje 1200, więc możesz się nie wyrobić w budżecie (do repliki musisz dokupić baterię i ładowarkę, na co trzeba liczyć min. 100 zł.) Zgadzam się w 100% z Tobą i dalej twierdzę, że do 1000 zł dobrej emki z ładowarką i baterią nie kupi. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Specna nie jest zła na start, choć na pierwszą osobiście polecam gietkę Aresa. Z rabatem idzie ją wychaczyć za 7 stówek, a masz replikę I klasy, z dobrymi kablami, i przyzwoitymi flakami. Chińskie kałachy są słabo wykonane, mają luzy na każdym elemencie, i są stalowo-znalowe. Od biedy można wziąć, choć z takim budżetem celowałhym jedynie w I klasę. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 (edited) Nieee, jeśli nie chce się grzebać to Specna odpada. Jednak kupno takowej (nawet używki, bo i tak do poprawek) + tuning za resztę funduszy to... Edited May 30, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Otto, nie słuchaj pana z dwudziestopięcio dniowym stażem ( czyt. LeszekPl). Za taką kasę kupisz fajną replikę, należy więc słuchać rad doświadczonych ( Nitro, Mcet). Oni na prawdę znają się na rzeczy. Btw eMki EA to super repliki, wykonanie no po prostu miodzio ;) Quote Link to post Share on other sites
Otto93 Posted May 30, 2014 Author Report Share Posted May 30, 2014 To że Leszek był w błędzie to wiedziałem od 1 postu bo jednak trochę poczytałem. (ale dzięki za chęci Leszek) I dzięki za pomoc wszystkim czekam na dalsze propozycje, ponieważ mój wybór się coraz bardziej zawęża. Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted May 31, 2014 Report Share Posted May 31, 2014 (edited) Jako użytkownik M4 od Kwa taką bym ci polecił do 1k zł ją kupisz ( bez batki + ładowarki) tu zalecane są lipo 7,4 na start i jazda, bebechy są dobre , przy tuningu pow 400fps zmiana cylinderka i można tłoczek zmienić z głowicą tłoczka i nie ma obaw że coś padnie . Musisz zdecydować czy będziesz chciał tuningować nie patrząc na wygląd ( KWA ) czy nie bawisz się w tuningi i idziesz w wygląd zew (EA) . Edited May 31, 2014 by Driver2503 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts