gloomer Posted February 6, 2015 Author Report Share Posted February 6, 2015 Ja rzuciłem propozycję, że opłacę koszt lepszych zębatek, a zostaną wstawione za darmo. Serwis się zgodził, aaallleeeeee zwalili coś bo czasem z singla od razu nie mogę przełączyć selektora na safe...oddaję ponownie. Quote Link to post Share on other sites
adler Posted February 20, 2015 Report Share Posted February 20, 2015 Panowie, na czym polecacie (dwu-punktowo) zawiesić CM 040h? Z góry dziękuję za wskazówki. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 21, 2015 Author Report Share Posted February 21, 2015 Ja ogólnie zakupiłem sobie zaczep tylni od FMA tylko musiałem go podpiłować i dobić młotkiem i śmigam na zawieszeniu jedno punktowym CM.040L. Quote Link to post Share on other sites
PanBaggins Posted July 3, 2015 Report Share Posted July 3, 2015 Panowie, wytrzyma gb. w cymce 040I, springa 140 ? Widze ze wzmacniany itd itd ... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 3, 2015 Author Report Share Posted July 3, 2015 (edited) A kij to wie xD. Z założenia powinno wytrzymać na singlu bo to V.3. Reszta części do wymiany. Edited July 3, 2015 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
simi Posted July 6, 2015 Report Share Posted July 6, 2015 No i jak po wymianie bebechów sprawuje się CM.040L? Przymierzam się do zakupu CM.040I i się zastanawiam czy wymieniać od razu jakieś części przez rozpoczęciem użytkowania, czy grać normalnie i poczekać aż coś się rozpadnie. Zastanawiam się też czy główną przyczyną że u Ciebie części się posypały nie była okrutność baterii, która wymusiła na nich tak ciężką pracę ;) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 6, 2015 Author Report Share Posted July 6, 2015 U mnie tylko walnęły zębatki i pewnie nie zniosły lipo 11,1V chociaż to były raptem 2 krótkie serie :D. Reszta dalej hula, aż miło :D. Quote Link to post Share on other sites
jerem3063 Posted July 21, 2015 Report Share Posted July 21, 2015 Cześć Mam pytanie do posiadaczy CM.040L Czy możecie opisać jak wygląda mocowanie prowadnicy kolby w tym modelu,głównie to zastanawia mnie czy prowadnica jest solidnie przytwierdzona do body i czy nie ma jakiegoś luzu. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 21, 2015 Author Report Share Posted July 21, 2015 Ogólnie nie drgnie o milimetr. Ale ja średnio temu ufam i nie dokonywałbym wyważania drzwi kolbą :D. Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 (edited) Witam panowie mam problem zakupiłem świeżutką cm.040I karabinek super jedynie mam wielki problem jak zrobić w tej replice zawieszenie wiem ,że można przy kolbie zrobić pasek lecz karabinek waży swoje 3,5kg już nie mówię o dodatkowych akcesoriach i chyba teleskopówka nie wytrzyma tego w boju :icon_razz: Edited August 27, 2015 by armirion Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 27, 2015 Author Report Share Posted August 27, 2015 (edited) Ja kupiłem uchwyt tylni do kolby od FMA, naklnałęm się, napiłowałem, wbiłem młotkiem na prowdnicę i śmiga na jednym punkcie. Oczywiście drzwi nie wyważam :icon_biggrin:. Edited August 27, 2015 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 masz zdj tego jak tak podziel się :D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 27, 2015 Author Report Share Posted August 27, 2015 Proszem Ciem bardzo Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 (edited) i jak to wbijałeś? wyciągnąłeś kolbe SF i wbijałeś od tyłu ? czy trzeba rozkręcać body? i dzięki za focie a takie ucho da się kupić? Edited August 27, 2015 by armirion Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 4, 2015 Author Report Share Posted September 4, 2015 (edited) Instrukcja 1. kupujesz piwerko 2. kupujesz fajki (jeśli palisz, jeśli nie przejdź do punktu 3) 3. Zdejmujesz kolbę 4. Odkręcasz prowadnice i zdejmujesz ją 5. Bierzesz ucho od zawieszenia i próbujesz zamontować i pewnie nie pasuje. Pilnik w dłoń i piłujesz 6. Jeśli już w miarę pasuję i masz dość piłowania, lekko nabijasz młoteczkiem 7. otwierasz piwerko i zapalasz papierosa na ukojenie nerwów. THEEEEEEEEEEE EEEENDDDDDDDDDDDDDDD Ucho kupiłem na GF. Edited September 4, 2015 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 przypominam, że montaż kolby jest ze znalu, więc jak za mocno pier*olniesz, to po ogonie kolby :D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 5, 2015 Author Report Share Posted September 5, 2015 Zdaję sobie z tego sprawę ;). Quote Link to post Share on other sites
damian6905 Posted September 6, 2015 Report Share Posted September 6, 2015 Ja do swojej CM040I zakupiłem na gunfire ucho pod prowadnicę kolby wraz z pasem jednopunktowym w komplecie. Pasowało bez żadnych przeróbek. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 6, 2015 Author Report Share Posted September 6, 2015 Co chińczyk to obyczaj. Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 Ja do swojej CM040I zakupiłem na gunfire ucho pod prowadnicę kolby wraz z pasem jednopunktowym w komplecie. Pasowało bez żadnych przeróbek. Kolegą poratuj linkiem do tego ucha i pasa :) gloomer dzięki za instrukcje jest problem nie palę... :D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 7, 2015 Author Report Share Posted September 7, 2015 (edited) Dlatego przechodzisz od razu do punkty 3. Nie czytałeś za dobrze młody padawanie :icon_biggrin:. Edited September 7, 2015 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 hah chciałbym być jeszcze taki młody :P Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Witam, Jak uzyskać taki tłumik płomienia w cm 040i jak na zdjęciu ? jak wyglada lufa po zdjęciu tego smiesznego, orginalnego tlumika ? odrazu jest gwint na poczatku czy kawalek dalej, prosil bym o zdjęcie gdyby ktos mogl, z góry dzięki. Pytam bo zamawiając replikę chcialbym odrazu zamowic tlumik wiec nie mam mozliwosci wczesniej jak sprawdzic :P https://fbcdn-photos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-0/p526x395/12096076_1627499530855295_7298004553638893412_n.jpg?oh=c45801148ed71fe8af22709121040bdd&oe=56967037&__gda__=1452076303_04f1d62fdb4a006cc60d6b5d813df37e Quote Link to post Share on other sites
simi Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Witam panowie mam problem zakupiłem świeżutką cm.040I karabinek super jedynie mam wielki problem jak zrobić w tej replice zawieszenie wiem ,że można przy kolbie zrobić pasek lecz karabinek waży swoje 3,5kg już nie mówię o dodatkowych akcesoriach i chyba teleskopówka nie wytrzyma tego w boju :icon_razz: Ponoć to jest do tylnego zawiasu. http://www.evike.com/products/28314/ Instrukcja 1. kupujesz piwerko 2. kupujesz fajki (jeśli palisz, jeśli nie przejdź do punktu 3) 3. Zdejmujesz kolbę 4. Odkręcasz prowadnice i zdejmujesz ją 5. Bierzesz ucho od zawieszenia i próbujesz zamontować i pewnie nie pasuje. Pilnik w dłoń i piłujesz 6. Jeśli już w miarę pasuję i masz dość piłowania, lekko nabijasz młoteczkiem 7. otwierasz piwerko i zapalasz papierosa na ukojenie nerwów. THEEEEEEEEEEE EEEENDDDDDDDDDDDDDDD Ucho kupiłem na GF. Czyli uchwycik podpiłowałeś żeby wchodził na "wcisk" na prowadnicę kolby, tak? I nie lata, nie ma luzu, itp? Ja do swojej CM040I zakupiłem na gunfire ucho pod prowadnicę kolby wraz z pasem jednopunktowym w komplecie. Pasowało bez żadnych przeróbek. Możesz zapodać link/fotę jak to wygląda? Witam, Jak uzyskać taki tłumik płomienia w cm 040i jak na zdjęciu ? jak wyglada lufa po zdjęciu tego smiesznego, orginalnego tlumika ? odrazu jest gwint na poczatku czy kawalek dalej, prosil bym o zdjęcie gdyby ktos mogl, z góry dzięki. Pytam bo zamawiając replikę chcialbym odrazu zamowic tlumik wiec nie mam mozliwosci wczesniej jak sprawdzic :icon_razz: https://fbcdn-photos...60d6b5d813df37e Jak odkręcisz ten rumcajsowy tłumik płomienia to pod nim jest jeszcze taka jakby nakrętka na którą można nakręcić inny tłumik płomienia lub odkręcić imbusika na tej nakrętce i po zdjęciu jej masz normalny gwint 14mm na tłumik dźwięku/płomienia. No zależy z jakim gwintem chcesz użyć tłumik płomienia/dźwięku to zostawiasz lub zdejmujesz tą "nakrętkę". A wie ktoś czy w CM.040i da się zainstalować stałą kolbę? Rozbebeszał ktoś, próbował, wie jak to zrobić? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 12, 2015 Author Report Share Posted October 12, 2015 Nawet grama luzu nie ma. Raczej nie zamontujesz kolby stałej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts