wiciok Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Pany, taka sytuacja: MP5 CA, gumka jakiś biały silikon (pewnie guarder). Low-capy GFC (rebrand JG najprawdopodobniej) - replika wystrzeliwuje jednocześnie 2 kulki. Inne magi - ok. Wyjąłem kawałek sprężyny z wkładu, przyciąłem obudową, zakręciłem. Jest ok. W związku z tym pytanie - ciąć, czy naładować do pełna i niech poleży aż się ubije? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Ładuj do pełna, co się będziesz pierdzielił. Jak po takim kiszeniu nadal będzie źle to tnij. No chyba, że czas nagli. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Zanim sprężyna się ubije to trochę dni/tygodni/miesięcy zleci. Lepiej ściąć, skoro symulacja ucięcia kawałka sprężyny dała pozytywne efekty. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 4, 2014 Author Report Share Posted June 4, 2014 To nie jest moja główna replika, więc luzik. Nabiję, poleży tydzień albo dwa, a jak nie pomoże to wtedy najwyżej obetnę. Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 8, 2014 Author Report Share Posted July 8, 2014 W końcu się za to zabrałem... Oczywiście nie pomogło, chociaż sprężyna była już krótsza niż magazynek. Po naładowaniu do pełna i podpięciu do repliki słychać tylko bziuuuu i kulki wysypują się z lufy. Sprawdziłem też na stokowej gumie JG (teraz siedzi tam jakiś stary biały Guarder, ale nie zmieniałem, bo podkręcał dobrze) i to samo, aczkolwiek chyba nieco słabiej. Myślicie, że wsadzenie czerwonego Madbulla pomoże? Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Wiciok, ja mam taki problem (prawdopodobnie też chodzi o za mocną sprężynę) i u mnie MB nie pomaga. Z tym, że mam druma, który na każdej replice powoduje zacinki. Nikt też nie chce się podjąć naprawy :/ Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 22, 2014 Author Report Share Posted July 22, 2014 Madbull czerwony pomógł - kulki lecą pojedynczo. Aczkolwiek przy pełnym magazynku dalej chyba coś się przepychają, bo przy strzala latają jak pijane, dopiero po wystrzeleniu kilku sytuacja się poprawia i wszystko jest ok. Chociaż muszę to jeszcze wszystko dokładnie sprawdzić. Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 A może po prostu miałeś za szeroki kołnierz w tych gumkach? Przerabiałem to na stocku cymy i zielonej G&G. Wymiana na czerwonego madbulla załatwiła sprawę. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted July 24, 2014 Report Share Posted July 24, 2014 Gdy miałem problem z dubletami w RPK rozwiązałem go jak na filmie poniżej. Ważne, żeby nie przesadzić i "wiercić" bez wiertarki, tzn. samą dłonią. http://www.youtube.com/watch?v=T-YVA45rIbY Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts