Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

NiMH 9,6V 3300mAh

Recommended Posts

Znalazłem taką batkę i ładowarkę do niej. Wygląda ciekawie. Pojemnościowo, cenowo a napięcię też ma dobre. Myślicie, że jest to lepszy czy gorszy pomysł od włożenia trochę pieniędzy na LiPola i ładowarkę mikroprocesorową.

http://gunfire.pl/product-pol-1152198347-Akumulator-NiMH-9-6V-3300mAh.html

http://gunfire.pl/product-pol-1152200766-Mikroprocesorowa-ladowarka-NiMH-GFC-Energy.html

Ja bym się pokusił o lipo 7.4v i ładowarkę imax b6 , ale wtedy będziesz musiał zmienić wtyki na deans w replice(rekomendowane). Wyjdzie Ci to troszkę więcej niż 150zł, ale będziesz miał dobrą ładowarkę i baterię na przyszłość do innych replik - dokupisz 11.1v jak kupisz lepszą replikę i będzie ładnie. Przyszłość jest w LiPo, nimh i nicd są przestarzałe. Pozdrawiam

Racja, jest tańsza. Ale ile użytkowników lipoli spytasz o polecaną ładowarkę, 99% odpowie Ci, że imax b6.

Ja się szarpnąłem na lipo i tego imaxa i jak najbardziej nie żałuję :)

Nie ryzykuj z ładowarką, akumulatory lipo nie są w 100% bezpieczne, nawet ładowane dobrą ładowarką. Nie chce nic mówić o ich bezpieczeństwie podczas ładowania ich czymś takim. Ta ładowarka to pewnie zwykły rebrand, gunfire tylko obkeiło ją najlejkami z ich logiem i sprzedają drożej. Ale namieszałem - po prostu bierz imaxa i tyle :D

Pozdrawiam

Miałem wszystkie możliwe imaxopodobne ładowarki, w tym 2 imaxy, 1 podróbkę imaxa,2x redox alpha2, i powerbeana major.

Wszystkie działały tak samo, zgrubsza napięcie na celach jednakowe było. Jeden kij co wybierzesz, zadowolony będziesz( jeżeli chodzi o imaxy i klony)