Sobier4 Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Znalazłem taką batkę i ładowarkę do niej. Wygląda ciekawie. Pojemnościowo, cenowo a napięcię też ma dobre. Myślicie, że jest to lepszy czy gorszy pomysł od włożenia trochę pieniędzy na LiPola i ładowarkę mikroprocesorową. http://gunfire.pl/product-pol-1152198347-Akumulator-NiMH-9-6V-3300mAh.html http://gunfire.pl/product-pol-1152200766-Mikroprocesorowa-ladowarka-NiMH-GFC-Energy.html Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Primo, do jakiej repliki chcesz podłączyć tą baterię ?Co jest w środku ? Secundo, ile masz do wydania na akumulator + ładowarkę ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Sobier4 Posted June 6, 2014 Author Report Share Posted June 6, 2014 Niezniszczalna Cm.028 ;) Stockowa z kablami niskooporowymi. Nie chciałbym przekroczyć 150 zł. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Ja bym się pokusił o lipo 7.4v i ładowarkę imax b6 , ale wtedy będziesz musiał zmienić wtyki na deans w replice(rekomendowane). Wyjdzie Ci to troszkę więcej niż 150zł, ale będziesz miał dobrą ładowarkę i baterię na przyszłość do innych replik - dokupisz 11.1v jak kupisz lepszą replikę i będzie ładnie. Przyszłość jest w LiPo, nimh i nicd są przestarzałe. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Nanotechy airsoftowe mają tamcię mini, a najtańszy klon imaxa kosztuje 120zł z zasilaczem. Imo w dobie lipo nie warto się w nic innego pchać. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Tak, mają tamiye mini - ale kolega ma już okablowanie niskooporowe, to dlaczego jeszcze wtyczek nie zmienić na lepsze ?Deans>Tamiya Quote Link to post Share on other sites
Sobier4 Posted June 6, 2014 Author Report Share Posted June 6, 2014 Nitro wspominales o najtanszym klonie Imaxa. Co miales na mysli? Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 @Sobier, ja swojego zamawiałem stąd : http://allegro.pl/skyrc-pl-oryginal-imax-b6-zas-15v-4a-lipo-gw-i4297911677.html Z hologramem, potwierdzajacy autentyczność produktu + zasilacz. 169zł Quote Link to post Share on other sites
Sobier4 Posted June 6, 2014 Author Report Share Posted June 6, 2014 No dobra a czy taka ładowarka nie jest dobra? Cena kusi. http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=5310 Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Racja, jest tańsza. Ale ile użytkowników lipoli spytasz o polecaną ładowarkę, 99% odpowie Ci, że imax b6. Ja się szarpnąłem na lipo i tego imaxa i jak najbardziej nie żałuję :) Nie ryzykuj z ładowarką, akumulatory lipo nie są w 100% bezpieczne, nawet ładowane dobrą ładowarką. Nie chce nic mówić o ich bezpieczeństwie podczas ładowania ich czymś takim. Ta ładowarka to pewnie zwykły rebrand, gunfire tylko obkeiło ją najlejkami z ich logiem i sprzedają drożej. Ale namieszałem - po prostu bierz imaxa i tyle :D Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Miałem wszystkie możliwe imaxopodobne ładowarki, w tym 2 imaxy, 1 podróbkę imaxa,2x redox alpha2, i powerbeana major. Wszystkie działały tak samo, zgrubsza napięcie na celach jednakowe było. Jeden kij co wybierzesz, zadowolony będziesz( jeżeli chodzi o imaxy i klony) Quote Link to post Share on other sites
Sobier4 Posted June 6, 2014 Author Report Share Posted June 6, 2014 Redox alpha 2 mi sie podoba bardziej cenowo. Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 W jednym wątku już pisałem; W klonie Imaxa odlutowało mi się jedno z gniazd ale z powodzeniem przylutowałem to z powrotem. Więc jest ryzyko gorszej jakości ale jednak nie ma dramatu - ładowarka działa idealnie do dziś. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 Panowie, to jest temat o akumulatorach,nie ładowarkach :icon_exclaim: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts