Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AUG A2 strzela automatycznie po podłączeniu bateri. Co zrobić ?

Recommended Posts

Witam. Otóż mam Auga w wersji A2.

Problem polega na tym gdy podłączę baterię do gb to replika strzela automatycznie. Replika ma mosfet gate NanoSSR i jest podłączony poprawnie gdyż przedtem strzelał normalnie tylko od niedawna gdy podłączyłem baterie strzela full auto. Nie wiem co sie dzieje. Rozebrałem gb i wszystko w porządku. Styki chyba okej a kable na zewnątrz też całe. W czym może być problem ?

Weź multimetr do łapy, odłącz wszystkie kable od mosfetu. Bramki w mosfecie teraz powinny być zamknięte, czyli prąd przepływać nie może. Ustaw na multimetrze ikonę "diody", i sprawdź czy na wyjściu wychodzi prąd. Jak wychodzi, to mosfet możesz wyrzucić, lub odesłać na gwarancję, ew dać elektronikowi na przelutowanie tranzystora.

Edited by Nitro

Nie mam multimetra.

A niżej zamieszczam zdjęcia jak zęby dotykają spustu:

http://www31.speedys...21-18.02.41.jpg

http://www31.speedys...21-18.02.53.jpg

http://www31.speedys...21-18.03.19.jpg

P.S to chyba nie wina mosfetu ponieważ odłączyłem mosfet połozyłem go na bok i te kable sygnałowe te chude odlutowałem i połozyłem na bok. Tak jak na początku stockowe kable czyli tylko bezpośrednio do silnika i te chude kable co od styków idą mam podłączone jak stockowo. I dalej wali auto

Edited by Stefan(kiedyBL)

ja złożysz gb to też zębatki trą o spust??Czekaj jeśli odciąłeś sygnałowe i dalej strzela full auto to znaczy że mosfet do wywalenia(tak mi się wydaje niech ktoś to potwierdzi)...Przynajmniej mi wczoraj samoróbka się spaliła bo replika zaczęła strzelać ful auto do odłączenia baterii a mosfet wyraźnie gorący.

Nwm ale to takie pieprzenie sory za słowa, Sprawdź mosfet tak jak napisał Nitro jak nie masz miernika użyj zwykłej żarówki! jeden koniec do + a drugi przez mosfet do minusa. Swiecie = mosfet aut, nie świeci wszystko ok. Jak połączyłeś te kable ? daj fotki moze tu jest błąd a kombinujemy nie wiadomo jak :)

Może kostka stykowa ma za długi cypel. Albo wyskoczyła ci któraś blaszka w kostce stykowej(szarpnąłeś czy cus) i cały czas jest zwarta. Rozkręć kostkę i zobacz.

Blackblut jak mam tą żarówkę podłączyć ? Przecież musze miec podłączoną baterie wiec nie rozumiem co da podłączenie do tego gb żarówki skoro i tak nie mam podłączonej bateri a jak podłącze to wali full auto i nie chce zbyt długo trzymać żeby strzelało na sucho. Jestem zielony w tych sprawach także sorki ja kto takie oczywiste dla was.

Jeżeli ci napisali żebyś obczaił z żarówką to wiadome że generator( czyt, bateria) musi być podłączony .

Jak masz opcje to wywal mosfet porządek z kablami jak nic nie wariuje to wiadomo ocb , ewentualnie możesz ten mosfet do innej replike wkleić i zobaczyć jak się będzie zachowywać .