Pester Posted June 26, 2014 Report Share Posted June 26, 2014 Witam czy na terenie Poznania znajdę jakąś grupę asg junior? Pozdrawiam Pester :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
TupacWLKP Posted June 26, 2014 Report Share Posted June 26, 2014 Również szukam takiej grupy, bądź osób... Nie dla mnie ale dla młodszego brata(wiek 14 lat) , który chce zacząć przygode z ASG Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted June 27, 2014 Report Share Posted June 27, 2014 Gdzieś na forum ktoś się ogłaszał, że organizuje spotkania asg dla <16lat. Mam nadzieje, że tzw. samodzielny asg team junior nie rozpowrzechni się za bardzo, ponieważ jak wszyscy wiemy asg >18lat i koniec kropka. Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted June 27, 2014 Report Share Posted June 27, 2014 Jakiś czas temu Brenner z Dzikusów organizował spotkania strzelankowe dla młodzieży. Oprócz tego wiem, że Rade dość prężnie działa w tej materii. Niemniej - obie te inicjatywy były raczej imprezami organizowanymi przez dorosłych dla młodszych zapaleńców. Jeśli chodzi o grupę airsoftową, w której będą TYLKO osoby poniżej 16 roku życia, to trzeba wziąć pod uwagę, że zarówno uczestnictwo w imprezach otwartych, jak i weekendowych strzelaniach ankietowych będzie problematyczne. Nie dlatego, że ktoś jest złośliwy lub negatywnie nastawiony do "młodocianych" - to po prostu kwestia odpowiedzialności prawnej, w przypadku (odpukać) nieszczęśliwego wypadku. Niemniej, jeśli zbierze się Was co najmniej kilka osób, to nie widzę problemu w zorganizowaniu swego rodzaju spotkania wprowadzającego w tematykę. Najlepiej w obecności rodziców bądź opiekunów osób zainteresowanych. Warto wpoić młodzieży pewne podstawowe zasady bezpieczeństwa i szeroko pojętej kultury w czasie zabawy. Quote Link to post Share on other sites
MrKlon03 Posted June 27, 2014 Report Share Posted June 27, 2014 Owszem jest taka grupa :icon_wink: . Zapraszam do Husarii (nie tej Husarii :icon_biggrin: ). Organizujemy strzelanki Airsoftowe właśnie w takim przedziale wiekowym. http://wmasg.pl/pl/team/show/487233 Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted June 27, 2014 Report Share Posted June 27, 2014 Witam czy na terenie Poznania znajdę jakąś grupę asg junior? Prawdopodobnie tak, ale nie na tym forum. Musiałbyś poszukać na facebookach i innych takich, gdzie teraz się młodzi zbierają. To forum dla dinozaurów.;] Mam nadzieje, że tzw. samodzielny asg team junior nie rozpowrzechni się za bardzo, ponieważ jak wszyscy wiemy asg >18lat i koniec kropka. Zależy. Jak nie bardzo odpowiadają mi młodociani na "dorosłych" imprezach, tak nie mam nic przeciwko temu, żeby strzelali się we własnym gronie. Same plusy z tego tytułu - pobiegają trochę, zamiast siedzieć przed kompem, będą musieli pójść do roboty, żeby zarobić na sprzęt, a dorosłym przestaną zarzucać dyskryminację nieletnich. I niech się strzelają na zdrowie, bo jak widzę mojego 15-letniego kuzyna, któremu rośnie garb od grania na kompie, to nie mogę uwierzyć, że tak teraz wygląda całe pokolenie. Tak, znam argumentację, że "zdarza się, że nieletni są bardziej odpowiedzialni niż niektórzy dorośli". Kluczowe tutaj są stwierdzenia "zdarza się" i "czasami". Quote Link to post Share on other sites
nitro777 Posted February 23, 2016 Report Share Posted February 23, 2016 Również szukam takiej grupy, bądź osób... Nie dla mnie ale dla młodszego brata(wiek 14 lat) , który chce zacząć przygode z ASG Ja też Quote Link to post Share on other sites
majkel2334 Posted July 11, 2016 Report Share Posted July 11, 2016 Ja też czesć jezeli jeszcze szukasz to to kontakt do mnie i do mojej grupy piechowski.michal@gmail.com Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts