yeti1512 Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 Hej, mam takie małe skromne pytanko... Dopiero zaczynam zabawe z ASG i slysze duzo dobrych opnini i o erce i o cymie ale cyma kosztuje 430 zlociszy a ereczka 530 zlotych i chciałem sie zapytac czy ta stowa to taka duza roznica? Czy ta stowa wynagrodzi mi to jakoscia? aha jezeloi ktos znałby jakies dobre karabiny w tym przeziale cenowym ( 400-600) to prose o odp (moze np. jaqkies emki). Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 (edited) RK.02 > CM.028 Edited June 28, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
AranoV Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 EMek tanio nie kupisz, jeżeli już to bierz Specna Arms (ich najtańszy model chyba to SA-B01 za 630 zł około) ale to też trochę loteria. RK się różni od Cymy tym, że nie jest z plastiku i jeżeli możesz wybierać to tak, warto dodać 100 złociszy więcej, sam mam i nie żałuję. Ewentualnie możesz dołożyć trochę i kupić na promocji RK-08 full steel od Krakmanów. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 Z tych dwóch co w temacie to bierz RK. Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 RK lepsze bo z metalu, ale jeżeli priorytetem jest cena, to cyma strzelać gorzej od rk nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 Ale nie oszukujmy się, CM.028 za więcej niż 350zł to rozbój. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 W biały dzień. Czekam na reckę tych wynalazków z GF-a z znalowym body i metalowym gb za 350 zł... Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted June 29, 2014 Report Share Posted June 29, 2014 Nazwał bym cymę 028 kupą złomu, ale tam niewiele tego złomu jest... Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 (edited) Mati, rozpoczynały na nim przygodę z ASG całe pokolenia, replika do tej pory jest kupowana i używana nawet przez doświadczonych ASG-ejów, więc nie "opluwaj" jej tak atorytatywnie... :icon_wink: Fakt, że BOYI jest solidniejszy zewnętrznie, ale jeśli chodzi o "bebeszki" to już zdania są podzielone. Nazwanie CM.028 "złomem" jest lekkim nadużyciem... :icon_confused: SirHawk, zgadzam się z Tobą. Dla tego, gdybym miał niski budżet to nie brałbym CM.028 a MP5PDW [Galaxy]. Osiągi i jakość porównywalne, cena lepsza. Edited June 30, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 Teraz jest promocja na GF i Cymki 028 są od około 350zł. Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 Na taiwanie też jest promocja na RK 10s (jeżeli ci się podoba) ja sam mam i polacam to jest wersja full steel http://www.taiwangun.com/rk-10s-boyi Quote Link to post Share on other sites
yeti1512 Posted July 1, 2014 Author Report Share Posted July 1, 2014 dzieki za rady, a co naprzykład z zmiana bebszków (np. jakis pasek), i jak dobrac akumulator? znaczy czytam ze akumulatory z zestawów są słabiutkie i ze warto jakas inna lepsza dokupic.. moze jakis link? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 W Cymce nie zaszkodzi zmienić gumkę HU (ja mam sylikonowego, przezroczystego Guardera i sobie chwalę) - jeśli przy zakupie repliki napiszesz dla sklepu by to zrobili to zrobią za darmo (będziesz musiał zapłacić za gumkę, ale nie za montaż). Dodatkowo teflon-fix (tego sklep pewnie nie zrobi), usztywnienie body i lufy wewnętrznej. Nic więcej w środku się nie opłaca robić. Zawieszenie - do Kałasza ponoć najlepsze jest te od Kałasza. Akumulatorów Ci nie polecimy konkretnych bo zależy to od tego jaką replikę wybierzesz. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 (edited) W RK też warto zmienić gumkę i dokupić Li-Po. Po zmianie gumki na przezroczystą Guardera i lufy na 6,03 mój RK-01 pozyskał 40 fps (zmierzone 390). Edited July 1, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
yeti1512 Posted July 1, 2014 Author Report Share Posted July 1, 2014 Chodzi mi o akumalotor do rk A i jeszcze jakiw kulki polecacie do rk? Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 ja używam i polecam kulki g&g 0,25 Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 Tylko i wyłącznie polecam G&G. Gramatura 0,25 grama wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 ja używam i polecam kulki g&g 0,25 Tylko i wyłącznie polecam G&G. Gramatura 0,25 grama wystarczy. Dokładnie tak! :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
yeti1512 Posted July 2, 2014 Author Report Share Posted July 2, 2014 A jak z akumaltorem do rk -02? Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 przydało by się wymienić na Lipola 7,4 niestety w bojcach jest straszna loteria jeśli chodzi o baterie , zamówiłem z kolegą z tego samego sklepu 2 te same repliki w mojej bateria działa prawidłowo u kolegi już nie (może to tylko wyjątkowy przypadek ale z tego co szłyszę to baterie stockowe lubią się psuć jeżeli w ogóle będą działać) Quote Link to post Share on other sites
SŁAWEKTADEK Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 rk boya Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 rk boya Napisał Kolega, który w innym temacie napisał: Nie mam doswiadczenia z replikami i nie wiem co wybrac Kolego, jak się nie znasz to nie doradzaj. W tym akurat przypadku dobrze doradziłeś, ale na przyszłość wstrzymaj się bo jak powtórzysz po kimś, kto zna się tak jak Ty to zielony wdepnie w guano. Quote Link to post Share on other sites
soldium Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 Ja lecę na Rc'e 01 W boyi'a po sporych zmianach i powiem że się ładnie sprawuje. Problem z suczkom jest taki , że trudno o części do pimpu zewnętrznego. Swoją drogą jestem wyczynowcem , bo latam z 3 listkowym lipolem w erce i to bez części pinów xD. Polecam trochę dopakować bebechy , a stock gumka HopSiup to czysta loteria. Wracając do batki - 8.4V dwu listkowa najlepiej. Swoją drogą Czy kolor kulasów "Dżi-nd-Dżi" ma jakiś wpływ na jakość? Wiem że to pytanie jest trochę głupie , ale pewności nie mam a nurtuje mnie już od dawien dawna. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 (...)Czy kolor kulasów "Dżi-nd-Dżi" ma jakiś wpływ na jakość? Wiem że to pytanie jest trochę głupie , ale pewności nie mam a nurtuje mnie już od dawien dawna. Moim zdaniem nie ma, ale osobiście używam wyłącznie białych, bo mogę na nich obserwować trajektorię lotu. Nota bene, to nie temat o kulkach... :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
yeti1512 Posted July 3, 2014 Author Report Share Posted July 3, 2014 czy gunfire.pl to dobry godny polecenia sklep? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts