Van Helsin1978 Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 Witajcie, mam można by powiedzieć odwieczny problem Coltów 1911a1 od KJW tzn. syfonowanie - oddanie 3-4 strzałów i koniec GG. Już próbowałem różnych sposobów tj. 1. kupno nowego magu (mam ich 3 szt.) 2. wymieniłem tłok cylindra na wzmocniony Elementala i podziałało na jakiś czas. 3. wymieniłem wszystkie sprężyny i nic, 4. wymieniłem muzzla na wzmocniony od Guardera i ...... nic! Tylko proszę bez rad kup sobie nowy itp. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 Spróbuj docisnąć magazynek. Jeśli wtedy działa, wymień zatrzask magazynka. Quote Link to post Share on other sites
Van Helsin1978 Posted July 1, 2014 Author Report Share Posted July 1, 2014 Niestety to nie to. Problem występuje we wszystkich 3 magazynkach. A ten sposób już testowałem. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 Sprawdzałeś zbijak zaworu? Na jakim gazie strzelasz? Quote Link to post Share on other sites
Van Helsin1978 Posted July 2, 2014 Author Report Share Posted July 2, 2014 Strzelam na GG bo to jest colt kjw zrobiony dla cyberguna więc magazynki są tylko na GG. A przy zbijaku na co mam zwrócić uwagę? Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 (edited) Chodziło mi o firmę gazu, bo objawy jak na gazie Pro tech w niektórych klamkach. Zbijak sprawdzić czy nie jest złamany, uszkodzony. A i sprawdź sprężynę kurka czy nie jest złamana. Można jeszcze sprawdzić czy cylinder nie blokuje się poruszając się w bbunicie. PS Pomyliło mi się, sprężyny kurka nie trzeba sprawdzać. Jednak nie zaszkodzi. :icon_smile: PS2 Sprawdź jeszcze czy tłok jest dokręcony. Po wielu strzałach lubi się odkręcać. Edited July 3, 2014 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Przede wszystkim - czyściłeś klamkę do ostatniej śrubki? ad 2. Masz na myśli głowicę tłoka, tak? ad 4, Nozzle, nie muzzle ;) Quote Link to post Share on other sites
Van Helsin1978 Posted July 3, 2014 Author Report Share Posted July 3, 2014 Tak czyszcze do ostatniej śrubki:-) a fakt o gazie nie pomyślałem rzeczywiście od kiedy zaczołem używać Pro-techa to się zaczeło muszę sprawdzić inny gaz, dzięki dam znać czy poskutkowało. Quote Link to post Share on other sites
Van Helsin1978 Posted July 10, 2014 Author Report Share Posted July 10, 2014 Niestety inny gaz nie dał rady wpakowałem CO do magów i jest jeszcze gorzej. Jeden, dwa strzały i d...a. Ale kopa ma:-) Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted July 10, 2014 Report Share Posted July 10, 2014 Z ciekawości, wychłodź trochę magi, nabij, ogrzej i spróbuj strzelać. Choćby nabijając gazem i opróżniając szybko. Czasem się trafiają magi które po prostu nie chcą brać gazu gdy są ciepłe (Nie pytaj czym to jest spowodowane, nie wiem). Widziałem własnie 1911 z takim problemem. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 To nie to, replika mu strzela 1,2 strzały. Zaraz, zaraz, Tobie replika syfonuje, czy 1-2 strzały i koniec gazu? Bo piszesz o tym i o tym. Spróbuj na jakims ultraair, najlepiej działa w większości klamkach. Może jakoś źle ładujesz gaz? Wiesz, że gaz ładuje się dyszą do ziemi? :P Quote Link to post Share on other sites
kuba23k Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 Przesmaruj dobrze uszczelki, w magazynku i pod zamkiem, u mnie było za sucho i syfonował po 3 strzałach ;) Quote Link to post Share on other sites
Van Helsin1978 Posted September 7, 2014 Author Report Share Posted September 7, 2014 (edited) Witajcie, wymiana gazu i nasmarowanie uszczelek nic nie dało :icon_confused3: no tak syfonuje 4-5 strzałów i brak gazu na wszystkich 3 magazynkach (można powiedzieć że pluje gazem) :hahaha: Edited September 7, 2014 by Van Helsin1978 Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted September 7, 2014 Report Share Posted September 7, 2014 Takie objawy mogą też być przez luźny bb unit. Quote Link to post Share on other sites
Van Helsin1978 Posted September 7, 2014 Author Report Share Posted September 7, 2014 (edited) to znaczy? wybacz moją nie wiedzę który to element? Już znalazłem - google:) ale tą część mam zawsze dokręconą Edited September 7, 2014 by Van Helsin1978 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts