ziomax Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 Witam, jak wam się widzi pomysł założenia do deserta , czarnej kamizelki taktycznej i ochraniaczy ? Nw. czy to dobry pomysł. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Link to post Share on other sites
OFF Posted June 30, 2014 Report Share Posted June 30, 2014 Koledzy Cię wyśmieją. A tak na serio to jeśli nie zależy Ci na maskowaniu to bierz co Ci podoba. Link to post Share on other sites
ziomax Posted July 1, 2014 Author Report Share Posted July 1, 2014 Np. Coś takiego http://1.s.dziennik.pl/pliki/3351000/3351324-zolnierz-643-385.jpg Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 Jak Ci Off napisał: chcesz, to bierz. Miej tylko świadomość, że w lesie taki zestaw nie maskuje. Dla mnie osobiście ważniejsze jest, żeby sprzęt był wygodny i nie zdradzał pozycji, niż żeby "fajnie wyglądał". Ale każdemu to, co lubi. I tyle. Link to post Share on other sites
ziomax Posted July 1, 2014 Author Report Share Posted July 1, 2014 Las... Hmm ja to bardziej o cqb myślę, Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 W CQB to zasadniczo bez różnicy, chyba, że masz dużo terenów zurbanizowanych w swojej okolicy i chcesz się maskować konkretnie w takich miejscach. O dobry kamuflaż miejski wcale nie jest łatwo, a zestaw desert + czarny szpej będzie w tych waryunkach działał równie słabo, jak zestaw typowo leśny. Oczywiście wyłączając kawałki roślinności na terenie zurbanizowanym. Link to post Share on other sites
ziomax Posted July 1, 2014 Author Report Share Posted July 1, 2014 a, Klasyczny dpm z czarnym szpejem ? Mi bardziej chodzi o to, żeby reszta pasowała do maski s10 ... Na SASy mnie nie stać ;;_;; Link to post Share on other sites
Karczu Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 Do bieda-rekonstrukcji nada się wszystko. Jedynymi warunkami są: 1) Naszywka SAS 2) Nie chodzenie na strzelanki na których ktoś faktycznie rekonstruuje SAS. Link to post Share on other sites
ziomax Posted July 1, 2014 Author Report Share Posted July 1, 2014 :D ok a wie może ktoś gdzie można dostać urban camo ? Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 (edited) a, Klasyczny dpm z czarnym szpejem ? Mi bardziej chodzi o to, żeby reszta pasowała do maski s10 ... Na SASy mnie nie stać ;;_;; A czemu Avon S10 ma do czegoś nie pasować? Ja (i nie tylko ja) zaledwie mówię Ci, że czarna kamizelka i inne czarne elmenty szpeju pogarszają właściwosci maskujace Twojego zestawu. Im są większe, tym gorzej. Dlaczego w masce S10 chcesz biegać? Czyzbyś strzelał się przede wszystkim na hardcorowych milsimach CQB, gdzie latają granaty z CS i kapsacyiną...? Wtedy to ma sens. Na zwykłej niedzielnej łupance - sensu absolutnie żadnego. Tylko genialny sposób, zeby się poddusić. Urban camo... ale które? Poszukaj na Redzone / Frontowcu rosyjskiego kamuflażu Gorod, zdaje się że z rzeczy "z półki" to będize najłatwiej dostępne. Edited July 1, 2014 by Errhile Link to post Share on other sites
ziomax Posted July 1, 2014 Author Report Share Posted July 1, 2014 Wyćwicze sobie płuca xc Wyćwicze sobie płuca xc Dobra to dzięki, pozdrawiam wszystkich Ps. Co oznacza gore tex ? Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 (edited) Że dany element uprania / buty jest wyposażony w membranę paroprzepuszczalną. Teoretycznie Gore-Tex firmy Gore, ale mnóstwo podróbek reklamuje się w ten sposób, a membrany dają inne, zwykle o dużo gorszych parametrach. :hahaha: Płuca? :hahaha: Wyćwiczysz? :hahaha: W masce? :hahaha: Edited July 1, 2014 by Errhile Link to post Share on other sites
OFF Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 Dobra, zamykam. Pytasz o rzeczy, które sam bez problemu możesz znaleźć. Do korzystania z wyszukiwarki nie trzeba mieć doktoratu. Link to post Share on other sites
Recommended Posts