Duty Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 (edited) Witam Otóż jutro doręczona zostanie mi moja replika i o ile mi wiadomo w przypadku magazynków low-cap i mid-cap to kulki za pierwszym razem ładuje się stopniowa ( 5 kuek 10 kulek 15 kulek itd.) Ale moje pytanie jest troszke inne. Czy nakręcać magazynek (hi-cap) powoli (stopniowo) czy też szybko ładowarką załadować go (stopniowo) przez "dziurke wylotową" jak low czy mid capa. :icon_question: Edited July 2, 2014 by Duty Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 Zasypać i podkręcić. Jak zacznie klikać, to skończyć podkręcanie :D Nie wpchać nic przez ,,dziurkę wylotową", jakkolwiek to nie brzmi :D Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 Nigdy nic nie wciskamy do odbytu. Swojego czy hicapowego, to się źle skończy. Hicap to takie badziewie o konstrukcji cepa. Stopniowe podkręcanie kończy się wystrzeleniem tylko kilku kulek. Kręcenie na chama, aż zacznie krwawić palec, zapewnia pełną skuteczność tego wynalazku. Btw, nie baw się w ładowanie midów po 5 kulek. To nie ma logicznego uzasadnienia, nie wiem kto to wymyślił. Chyba ten sam majster, co olejek tam zakrapla. Jak magazynek jest skopany to stanie tak czy siak. Jak ma działać, to łyknie wszystkie kulki na raz. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 (edited) Btw, nie baw się w ładowanie midów po 5 kulek. To nie ma logicznego uzasadnienia, nie wiem kto to wymyślił. Chyba ten sam majster, co olejek tam zakrapla. Jak magazynek jest skopany to stanie tak czy siak. Jak ma działać, to łyknie wszystkie kulki na raz. Moja teoria jest taka, że magazynki czasem nie działają od nowości. Takie magazynki były odsyłane na reklamacje i sklepy musiały się z tym użerać. Wymyślono więc, że trzeba magi ładować stopniowo. Nadal niektóre magi nie działają od nowości, ale jeśli ktoś wyśle taki mag na reklamacje to można mu powiedzieć, że "magazynek się zepsuł bo nie był ładowany po kilka kulek. Gdyby był to by się nie zepsuł". Użytkownik nie udowodni, że ładował tak jak sklep przykazał (chyba, że nagrywał ładowanie, ale nikt tego nie robi) - sklep wygrał. Edited July 2, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 (edited) (...) Btw, nie baw się w ładowanie midów po 5 kulek. To nie ma logicznego uzasadnienia, nie wiem kto to wymyślił. Chyba ten sam majster, co olejek tam zakrapla. Jak magazynek jest skopany to stanie tak czy siak. Jak ma działać, to łyknie wszystkie kulki na raz. Kto wymyślił? Jedno i drugie wymyślili Krakmani, żeby - jak napisał Marek - wymigać się od reklamacji. :icon_evil: Duty, na górnej płaszczyźnie magazynka, za otworem podajnika masz klapkę, którą otwierasz i sypiesz kulek tyle ile wlezie, żeby tylko klapka się zamknęła. Następnie kręcisz kółkiem (na spodzie maga) - jak napisał MrMCENT - tak długo aż Ci skóra zejdzie z palca. Gdy przy strzelaniu kulki przestaną Ci wylatywać z lufy, powtarzasz operację podkręcania, można również nawet podczas strzelania bez przerwy podkręcać kółko. Po kilku takich operacjach dojdziesz do wniosku, że Hi-cap to najgorszy wynalazek jaki kiedykolwiek powstał i kupisz 3-4 Mid-capy. :icon_wink: Edited July 3, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts