ASGimbus Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 Elo, moglibyście podać, co wchodzi w skład apteczki (te niezbędne i dodatkowe rzeczy) , bo słyszałem, że jest potrzebna na strzelankach. Z góry dzięki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
patrykpatryk11 Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 ''Za moich czasów na końcu zdania stawiało się kropkę, a nie xd'' Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 Myślę, że taka plus szyny kramera będzie elegancka. Quote Link to post Share on other sites
Paniszer Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 (edited) ... , bo słyszałem, że jest potrzebna na strzelankach. Apteczka to raczej zmartwienie organizatora... Poza tym ludzie mają apteczki w samochodach, choć nikt nie zabrania ci nosić żadnej przy sobie. A skład apteczki masz na wikipedii: http://pl.wikipedia.org/wiki/Apteczka , ale to jak chcesz składać własną, ale najlepiej tak jak wyżej kupić sobie już gotową. Edited July 6, 2014 by Paniszer Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 To jest ajersoft, tu się podchodzi do tematu TAKTYCZNIE: http://www.narescue....CN=91B97DCF1477 Zasada jest taka, że do apteczki osobistej bierzesz to... czego potrafisz użyć (dosłownie) oraz masz wiedzę JAK to zrobić. Skoro pytasz, to ogranicz się raczej do paru plastrów o różnej wielkości, może zasypki przyśpieszającej zastopowanie krwawienia i czegoś odkażającego na drobne rany. ale najlepiej tak jak wyżej kupić sobie już gotową. Błędne myślenie, na którym się raz przejechałem... Jeżeli chcesz mieć apteczkę, z której można faktycznie skorzystać w razie "W" to złóż ją sam. Nawet gdy ograniczysz się do ww. rzeczy, będziesz wiedział, że kupiłeś to dobrej jakości i będziesz wiedział ILE rzeczy masz przy sobie. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 Paniszer, na małych strzelankach organizatora de facto nie ma, a i żebyś się nie zdziwił jak na strzelance na 10 samochodów w żadnym nie będzie apteczki. Quote Link to post Share on other sites
Said Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 Brat dostał szalone 700 fps w czoło. Pełno krwi - zamieszanie i lota do samochodu po apteczkę. Od tamtej pory noszę ją przy sobie. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 Polecam przejrzeć http://forum.wmasg.pl/forum/220-pierwsza-pomoc/ Quote Link to post Share on other sites
Paniszer Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 Paniszer, na małych strzelankach organizatora de facto nie ma, a i żebyś się nie zdziwił jak na strzelance na 10 samochodów w żadnym nie będzie apteczki. Dlatego napisałem, że nikt mu nie zabrania nosić swojej, a na małych strzelankach raczej ciężko nazwać kogoś organizatorem, a na dużych o takie rzeczy się już dba. Yahalom, oczywiście masz rację, ale skoro sam napisałeś, że lepiej jest mieć w apteczce to co wiesz jak użyć to lepiej żeby kupił sobie zestaw niż same bandaże i plastry(skoro pyta to pewnie ma niewielką wiedzę o używaniu), bo może akurat ktoś w pobliżu będzie bardziej ogarnięty i wykorzysta właściwie to co znajduje się w apteczce gotowej. Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 Ja noszę przy sobie małą apteczkę samochodową, już nie raz się przydała (chociażby plastry) i świetnie się mieści do małej kieszeni na molle. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 Dobrze, że zainteresowałeś się tym zagadnieniem. Ja noszę przy sobie kilka bandaży i plastrów w taktycznym opakowaniu po bieliźnie :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 Pamiętaj, do aesgie koniecznie komplet hemostatyków, żyd i staza! Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 I AED, i AED! Tak de facto ejrsoftową apteczkę można ograniczyć do jednej, podwójnej ładownicy na magazynki do M4. W wersji dla 'burżujów' można się pokusić o dokupienie wkładki segregującej... Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 Nóż i krzesiwo , żeby przypalać rany jak John Rambo. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 Kwas siarkowy jest lepszy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts