flyhop Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Witam , mam pytanie . Myśle o kupnie tej repliki : http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=searchItem&item=UMA-GBB-LHKM27BK01&search=special&rs=M27&catid=&cat=&view_choice=a Zastanawiam się czy wyszłoby taniej niż tu: http://gunfire.pl/product-pol-1152198588-Replika-Umarex-M27-IAR-GBB.html Czy mógłby mi ktoś powiedzieć? Wiem , że koszty to około 100$ za przesyłke , 23% vat i cło ( nie wiem ile :( ) Rozważam też ewentualne dokupienie jakiś elementów jakbym zamawiał z wgcshopu. Np. Suwadło ( wiecie vfc) i czy wyszło by taniej jakbym je zamówił z repliką czy osobno. Może też ktoś byłby w stanie doradzić inny sklep w innym kraju , z którego cło i koszty przesyłki byłyby mniejsze. No i w ostateczności pomóc zamówić . Jestem zielony w zamawianiu rzeczy z za granicy , więc prosze o wyrozumiałość. Może też znacie jakiegoś zaufanego gościa , który sprowadza repliki. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Prosta matematyka, nie uczą już tego w szkole? Nie opłaca się zamawiać dopóki nie będzie promocji. Quote Link to post Share on other sites
flyhop Posted July 8, 2014 Author Report Share Posted July 8, 2014 Aha A może coś o cle? Ile wynosi z chin??? Quote Link to post Share on other sites
Kaemista Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Cło=4% od całości. P.S.Piękna replika, marzenie :D Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Kaemista od kiedy cło wynosi 4% nie wiesz to się nie wypowiadaj. Cło 7&, vat 23%. Ja pierdziele ale sezon ogórkowy na wmasgu, wysyp ludzi bez umiejętności używania matematyki i google :D Quote Link to post Share on other sites
Kaemista Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 O, to przepraszam bardzo, zostałem wprowadzony w błąd przez Lesia. #Samael - dzięki i jeszcze raz sorry. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Chociaż to też zależy od towaru bo są różne stawi, ale na nasze zabawki jest 7% i chyba jak na razie nic się nie zmieniło. Quote Link to post Share on other sites
flyhop Posted July 9, 2014 Author Report Share Posted July 9, 2014 Dzięki za pomoc sądze , że jak będzie jakaś ciekawa zniżka na wgcshopie albo ehobby asia to zamówie tam replike i cześciami zamiennymi (wiecie vfc) Quote Link to post Share on other sites
patryk910 Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 (edited) Pamiętaj o gwarancji u gunfire. W przypadku ściągniecia repliki od naszych żółtych kolegów, może to być problem. Edited July 9, 2014 by patryk910 Quote Link to post Share on other sites
ColtS Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Po prostu przez pół roku strzelaj ile się da, oddasz na gwarancję i dostaniesz darmowego, nowiusieńkiego bolt carriera ;)) Quote Link to post Share on other sites
flyhop Posted July 9, 2014 Author Report Share Posted July 9, 2014 Ta:) tylko ,że to różnie bywa. Gwarancja na gaziaka polega na tym ,że dajesz replike i Ci ją oddają mówiąc : nie mamy takich częsci na stanie. Tak jak to było w przypadku mojego maga do glocka. A w sklepie kilka ulic obok wymienili mi to prawie za darmo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts