Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MP5 G&G TGM A4 RTB vs. TGM-T A5

Recommended Posts

Witam prosiłbym o napisanie dwóch słów porównujących repliki MP5 firmy G&G tj.

http://gunfire.pl/pr...TGM-A4-RTB.html

http://gunfire.pl/pr...o-TGM-T-A5.html

Głównie interesuje mnie jak w tej RTB spisuje się wbudowany w chwyt akumulator oraz materiał wykonania - RTB jest w większości stalowa - w TGM nie ma nic napisane o stali, jedynie "metal". Ponadto z uwagi na brak informacji o niezawodności, wytrzymałości, podatności na tuning MP5 G&G prosiłbym o podsumowanie czy ogólnie opłaca się je kupować na replikę główną.

Mnie interesowała wyłącznie druga replika i na jej temat nie udało mi się znaleźć nic co by wyczerpywało temat. Jeśli jednak bebechami się nie różni od RTB to niejako Twoja odpowiedź jest dla mnie satysfakcjonująca. Tak więc, dzięki.

Oba pm'y mają (...) na zewnątrz to samo (...)

Nie zupełnie.

TGM-T A5 - jak widać na obrazku - jest obficie "orisowany" co ułatwia montaż dodatków.

TGM A4 ma pokaźną liczbę elementów stalowych, czego nie ma z kolei TGM-T A5.

Gdybym ja miał wybierać, wybrałbym stal i dokupił szyny.

Edited by Powała

Powała, w obydwóch pm'ach są te same stalowe korpusy, to są repliki z jednej linii... I to właśnie miałem na myśli pisząc o tym, że z zewnątrz to samo. Dalej czytamy też, że różnice leżą w wyglądzie, czyli jednak zupełnie.

TGM-T A5:

Wykonanie: tworzywo + metal

Elementy takie jak korpus, przyrządy celownicze, magazynek, śruby mocujące, lufa zewnętrzna wykonane zostały z metalu.

TGM A4:

Wykonanie: tworzywo + stal

Elementy takie jak korpus, przyrządy celownicze, magazynek i śruby mocujące wykonano ze stali. Lufa zewnętrzna i prowadnica kolby są metalowe.

Nie widzisz różnicy, bo dla mnie jest wyraźnie zauważalna... :icon_confused:

Ps

Ma to również potwierdzenie w ciężarze repliki, TGM-T A5, mimo orisowania jest lżejsza.

Edited by Powała

Byłoby co najmniej dziwne, a nawet nieprawdopodobne, żeby sklep oferując replikę stalową, napisał "metal", bo wszem i wobec wiadomo co kryje się pod tą nazwą... :icon_confused:

Niestety sklepy często wypisują bzdury, i nie raz się z tym spotykam. W przypadu wątpliwości zawsze do sklepu dzwonię, by sprawdzili na magazynie jak to naprawdę jest.

Ja bym sobie g&g odpuścił. Cena mocno z dupy, flaki średnie, odwzorowanie palnej takie sobie. Głównie rażą w oczy za szerokie prowadnice kolby. Jak szukasz świetnie odwzorowanej mp5, to polecam src z serii ace.

Edited by Nitro

Nie.

Jeżeli aeg, to tylko src. Jako jedyna prawidłowo odwzorowana. Flaki to zwykłe v2,więc jest ich od zarąbania.

Lepiej to już tylko odwzorowane są gbb. Src w PL nowego nie dostaniesz, możesz polować w komisie jak ja (mam już 3, a 4 z chin leci).

Ze stalowych jest jeszcze ics, choć od palnej sporo się różni :icon_wink:

Edited by Nitro