cNR Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 Witam prosiłbym o napisanie dwóch słów porównujących repliki MP5 firmy G&G tj. http://gunfire.pl/pr...TGM-A4-RTB.html http://gunfire.pl/pr...o-TGM-T-A5.html Głównie interesuje mnie jak w tej RTB spisuje się wbudowany w chwyt akumulator oraz materiał wykonania - RTB jest w większości stalowa - w TGM nie ma nic napisane o stali, jedynie "metal". Ponadto z uwagi na brak informacji o niezawodności, wytrzymałości, podatności na tuning MP5 G&G prosiłbym o podsumowanie czy ogólnie opłaca się je kupować na replikę główną. Quote Link to post Share on other sites
AWOL Posted July 14, 2014 Report Share Posted July 14, 2014 Dołączam się do pytania, głównie interesuje mnie drugi egzemplarz. Jak wygląda sprawa tuningu tak, aby zapewnić replice zadowalające efekty również pod las. Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted July 14, 2014 Report Share Posted July 14, 2014 Oba pm'y mają w środku i na zewnątrz to samo, różnice wypływają z wyglądu oraz niejako sposobu zasilania. W ogóle czy poszukałeś czegokolwiek o tej replice zanim napisałeś posta? http://wmasg.pl/pl/armoury/show/158639 Quote Link to post Share on other sites
AWOL Posted July 14, 2014 Report Share Posted July 14, 2014 Mnie interesowała wyłącznie druga replika i na jej temat nie udało mi się znaleźć nic co by wyczerpywało temat. Jeśli jednak bebechami się nie różni od RTB to niejako Twoja odpowiedź jest dla mnie satysfakcjonująca. Tak więc, dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 15, 2014 Report Share Posted July 15, 2014 (edited) Oba pm'y mają (...) na zewnątrz to samo (...) Nie zupełnie. TGM-T A5 - jak widać na obrazku - jest obficie "orisowany" co ułatwia montaż dodatków. TGM A4 ma pokaźną liczbę elementów stalowych, czego nie ma z kolei TGM-T A5. Gdybym ja miał wybierać, wybrałbym stal i dokupił szyny. Edited July 15, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted July 15, 2014 Report Share Posted July 15, 2014 Powała, w obydwóch pm'ach są te same stalowe korpusy, to są repliki z jednej linii... I to właśnie miałem na myśli pisząc o tym, że z zewnątrz to samo. Dalej czytamy też, że różnice leżą w wyglądzie, czyli jednak zupełnie. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 15, 2014 Report Share Posted July 15, 2014 (edited) TGM-T A5: Wykonanie: tworzywo + metalElementy takie jak korpus, przyrządy celownicze, magazynek, śruby mocujące, lufa zewnętrzna wykonane zostały z metalu. TGM A4: Wykonanie: tworzywo + stalElementy takie jak korpus, przyrządy celownicze, magazynek i śruby mocujące wykonano ze stali. Lufa zewnętrzna i prowadnica kolby są metalowe. Nie widzisz różnicy, bo dla mnie jest wyraźnie zauważalna... :icon_confused: Ps Ma to również potwierdzenie w ciężarze repliki, TGM-T A5, mimo orisowania jest lżejsza. Edited July 15, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted July 16, 2014 Report Share Posted July 16, 2014 Piszcie do sklepu. Gdzie sens i logika? Polecam zajrzeć na oficjalną stronę G&G. Różnica pomiędzy modelami wynosi 125g, a to dlatego że A4 ma już baterię w chwycie. Materiały nadal pozostają te same. Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted July 16, 2014 Report Share Posted July 16, 2014 A czy pod hasłem metal nie jest przypadkiem ukryte to, czego tygrysy NIE lubią najbardziej? Polecam przedzwonić do Pani Ewy ona na pewno wszystkie niejasności wyjaśni. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 16, 2014 Report Share Posted July 16, 2014 (edited) Byłoby co najmniej dziwne, a nawet nieprawdopodobne, żeby sklep oferując replikę stalową, napisał "metal", bo wszem i wobec wiadomo co kryje się pod tą nazwą... :icon_confused: Edited July 16, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted July 16, 2014 Report Share Posted July 16, 2014 No więc ja bym sobie A4 sprawił, żeby mieć święty spokój, a z czasem dorobił się montażu, chwytu itd. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 16, 2014 Report Share Posted July 16, 2014 (edited) Byłoby co najmniej dziwne, a nawet nieprawdopodobne, żeby sklep oferując replikę stalową, napisał "metal", bo wszem i wobec wiadomo co kryje się pod tą nazwą... :icon_confused: Niestety sklepy często wypisują bzdury, i nie raz się z tym spotykam. W przypadu wątpliwości zawsze do sklepu dzwonię, by sprawdzili na magazynie jak to naprawdę jest. Ja bym sobie g&g odpuścił. Cena mocno z dupy, flaki średnie, odwzorowanie palnej takie sobie. Głównie rażą w oczy za szerokie prowadnice kolby. Jak szukasz świetnie odwzorowanej mp5, to polecam src z serii ace. Edited July 16, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
cNR Posted July 17, 2014 Author Report Share Posted July 17, 2014 Panowie, podsumowując. Czy jest jakaś lepsza dostępna w Polsce, stalowa (bądź bardzo dobra zewnętrznie) MP5 podatna na tuning 400+fps od wyżej wymienionych ? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 (edited) Nie. Jeżeli aeg, to tylko src. Jako jedyna prawidłowo odwzorowana. Flaki to zwykłe v2,więc jest ich od zarąbania. Lepiej to już tylko odwzorowane są gbb. Src w PL nowego nie dostaniesz, możesz polować w komisie jak ja (mam już 3, a 4 z chin leci). Ze stalowych jest jeszcze ics, choć od palnej sporo się różni :icon_wink: Edited July 17, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts