Zem Posted July 14, 2014 Report Share Posted July 14, 2014 (edited) Witam Replika : http://blacksword.pl/product-pol-681-Evolution-Airsoft-Lone-Star-Rancher.html Panowie zastanawia się nad zaimplementowaniem do mojej repliki baterii Li-po 11,1 - pytanie czy nie jest ona zbyt mocna i czy po prostu części GB się nie posypią. Broń w stocku , + prosty mosfet i wymiana kabli. 11,1 czy 7,4 ? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Edited July 14, 2014 by Zem Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted July 14, 2014 Report Share Posted July 14, 2014 11V Lipo ma to do siebie, że zapewnia nieograniczone pole do popisu silnikowi. Czyli nie zdziw się jak Twoja replika zacznie wypluwać ponad 30 kulek na sekundę. Na dobrą sprawę ani to ekonomiczne właśnie ze względu na szybkostrzelność ani szczególnie potrzebne ze względu na 300 Fpsów bo to bardzo mała prędkość wylotowa kulek. 7,4V Lipo powinno zapewnić rozsądne 15 do 20 strzałów na sekundę, nie będzie brzmieć jak wiertarka a reakcja na spust powinna Cię zadowolić. Nie ma więc co przesadzać i polecam raczej lipo 7,4V, najlepiej powyżej 2200mAh pojemności i 20C. Pojawiła się niedawno nowa seria Turnigy Nano-Tech Traxxas, o mniejszych wymiarach w porównaniu do poprzedniej generacji, z czarnymi wtyczkami i 40C-80C. Pakiet jak wymarzył do naszego hobby bo jest wielkości 8,4V NiMH Mini, które to wchodzi do lwiej części replik ASG dostępnych na rynku (z wyjątkiem pistoletów) Quote Link to post Share on other sites
Zem Posted July 14, 2014 Author Report Share Posted July 14, 2014 (edited) Ona nie ma akurat 300fps a 425 , na zerowym wyszło 437 , zmieniona jest sprężyna na 120 , reszta też jest dobrze wykonana , szczelność , spasowanie etc , bo była ostatnio na robocie mosfetu i serwisant powiedział że jest wszystko tak jak ma być . O wielkość baterii nie musze się zbytnio martwić bo w kolbie jest miejsca a miejsca , ale dzięki za info co do baterii oblukam , ciekaw jestem jak to cenowo wyjdzie, choć z tego co widzę na razie będzie ciężko je Polsce dostać. A ta?> http://allegro.pl/pa...4415351975.html Edited July 14, 2014 by Zem Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 14, 2014 Report Share Posted July 14, 2014 Dobra firma. Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted July 14, 2014 Report Share Posted July 14, 2014 Mam identyczną, polecam. Quote Link to post Share on other sites
Zem Posted July 14, 2014 Author Report Share Posted July 14, 2014 Wrócę do pytania skoro ustaliśmy że replika ma 420 fps . Li-po 11 czy 7,4? Quote Link to post Share on other sites
Erkiii Posted July 14, 2014 Report Share Posted July 14, 2014 To zależy. Szkielet wytrzyma, zebatki też. Z kolei tłoki z plastikowymi zebami i plastikowe prowadnice nie lubią się z 11.1 i ja osobiście bym peniał Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 15, 2014 Report Share Posted July 15, 2014 Jeśli nie będziesz używał repliki jak maszyny do szycia ani siewnika kompozytu, będziesz strzelał krótkimi seriami 2-4 kulki, nie powinno stwarzać poważnego zagrożenia. Jednak skłaniałbym się ku 7,4V. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted July 15, 2014 Report Share Posted July 15, 2014 Napisałeś: Broń w stocku , + prosty mosfet i wymiana kabli. Dlatego pomyślałem, że raczej masz ją prosto ze sklepu i ma ~300fps. Pomimo to, 7,4V da sobie radę bez problemu. Naciągają nawet i M160 przy odpowiednim silniku i przełożeniu zębatek. Nie spowoduje żadnych problemów z częściami w GB, które jak słusznie zauważył Erkiii przy 11V mogłyby się posypać w pewnym momencie. Ujmijmy to tak, 11V obciąża wiele części GB o ponad 50% bardziej niż 7,4V. Co prawda tylko i wyłącznie z racji większej szybkostrzelności, także jeśli nie będziesz nagminnie nadużywał auto może to być i 11V. W Krakowie jest kilka sklepów ASG, są z całą pewnością również sklepy modelarskie RC. Powinieneś się tam udać z repliką i dla pewności przymierzyć do kolby kilka pakietów lipo podobnych rozmiarów jak ten, który podałeś w linku. Swoją drogą również go polecam, podobna sztuka jak narazie sprawuje się u mnie 5 rok bez żadnych zastrzeżeń. Tanie i więcej niż wystarczające do AEGa. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted July 15, 2014 Report Share Posted July 15, 2014 Byle tylko to 7.4 miało więcej niż 20A wydajności prądowej (im więcej tym lepiej), bo inaczej może się szybko "męczyć". Quote Link to post Share on other sites
Zem Posted July 17, 2014 Author Report Share Posted July 17, 2014 Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi , zakupiłem 7,4 tą którą podałem w linku napiszę jak rezultaty jak zmienię wtyk na T-Dean . Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Snols Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Ona nie ma akurat 300fps a 425 , na zerowym wyszło 437 , zmieniona jest sprężyna na 120 , reszta też jest dobrze wykonana , szczelność , spasowanie etc , bo była ostatnio na robocie mosfetu i serwisant powiedział że jest wszystko tak jak ma być . O wielkość baterii nie musze się zbytnio martwić bo w kolbie jest miejsca a miejsca , ale dzięki za info co do baterii oblukam , ciekaw jestem jak to cenowo wyjdzie, choć z tego co widzę na razie będzie ciężko je Polsce dostać. A ta?> http://allegro.pl/pa...4415351975.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts