Wojcieszy Posted July 30, 2014 Author Report Share Posted July 30, 2014 A co z pojemnikiem na kulki ? W domu to do jakiegoś kartonu lub w tym opakowaniu zostawię lecz poza domem też czasami trzeba naładować (np. podczas gry). To gdzie ja mam te kulki trzymać (mało jakieś 100-400) ? Bo jak luźno do kieszeni wrzucę to pogubię je... Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Szybkoładowarka. Quote Link to post Share on other sites
Wojcieszy Posted July 30, 2014 Author Report Share Posted July 30, 2014 To jest szybkoładowarka a ja mam hi-cap czy jak to tam się zwie... A jakiś patent na pojemniczek na te kulki ? :D Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 (edited) Przecież w szybkoładowarce możesz przechowywać zapas kulek. Kup sobie 3-4 sztuki będziesz miał zapas 300-400 kulek poza magazynkiem. Taką "strzykawką" Hi-capa ładuje się zupełnie wygodnie, a przyda Ci się gdy "dojrzejesz" do kupienia Midów lub Lowów. Jeśli nie chcesz wydawać na "strzykawkę", to torebki strunowe są tanim i dobrym rozwiązaniem. Edited July 30, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Wojcieszy Posted July 30, 2014 Author Report Share Posted July 30, 2014 Ja mam kupić sobie jakieś gotowe torebki ? Phy... :D Kupie materiał jakiegoś moro i sam sobie zrobię :D A z szybkoładowarką poczekam... Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 1. Idź do Biedronki 2. Kup najtańszą 0,5L butelkę wody 3. Wypij wodę 4. Wysusz 5. Nasyp kulek 6. Noś ze sobą Quote Link to post Share on other sites
Wojcieszy Posted July 30, 2014 Author Report Share Posted July 30, 2014 Geniusz tkwi w prostocie :D Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 (edited) Zapomniałem napisać, zwróć uwagę na sztywność butelki, bo niektóre są z cieniutkiego plastiku i gniotą nię od patrzenia na nie. Fajne są butelki od oryginalnej Coli i Pepsi oraz innych napojów tych producentów. Kiedyś miałem lansiarską oczojebnie zieloną butlę po Mountain Dew, w której trzymałem swoje drogocenne pestki PJ ...::SWAG::... Tylko butelkę po słodzonym napoju trzeba cholernie dobrze wymyć, nawet kilka razy, bo inaczej się będą kulki kleić. Edited July 30, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 (edited) Ja mam kupić sobie jakieś gotowe torebki ? Phy... :icon_biggrin: No tak, gigantyczna inwestycja 0,05 PLN za sztukę... :icon_cry: Kupie materiał jakiegoś moro i sam sobie zrobię :icon_biggrin: Wyjdzie Ci drożej niż torebka strunówek ale to nie moje pieniądze... :icon_confused: A z szybkoładowarką poczekam... Twoja sprawa, Twoja wola... Jestem pewien, że szybko zmienisz zdanie. :icon_mrgreen: Jeśli chodzi o przechowywanie i transportowanie ze sobą kulek w butelce, mam ambiwalentne odczucia. Po częściowym opróżnieniu butelki, kulki grzechoczą w niej głośniej niż w Hi-0capie i to przy każdym ruchu, nawet najmniejszym, a co dopiero w biegu. :maniak_zle: Takiego efektu nie ma przy zastosowaniu "dilerek" (są miękkie) i "strzykawki" - jej zawartość (100 kulek) jednorazowo wchodzi do każdego Hi-capa, a pusta nie grzechocze. Poza tym bardzo łatwo, nawet kilka "strzykawek" transportować w ładownicach na magazynki pistoletowe, a "dilerki" w dowolnej kieszeni munduru. To są zalety tych rozwiązań. :maniak_OK: Edited July 31, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Za koszt tego materiału i roboty (czyjejś lub swojej, a swoją pracę też można wycenić) kupisz sobie drugiego Hi-capa i problem rozwiązany. Jeden dodatkowy magazynek można swobodnie przenosić w kieszeni munduru. Quote Link to post Share on other sites
Wojcieszy Posted July 31, 2014 Author Report Share Posted July 31, 2014 A poda ktoś link do magazynka ? Bo jak sam szukałem to pisali że luźny on jest Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Rączki na urlopie, czy Ci odpadły :icon_question: A może kupić go za Ciebie :icon_question: Quote Link to post Share on other sites
Wojcieszy Posted July 31, 2014 Author Report Share Posted July 31, 2014 A co z jakością tego g36 ? Jeśli jest z plastiku to wytrzymałość pewnie słaba... Rączki na urlopie, czy Ci odpadły :icon_question: A może kupić go za Ciebie :icon_question: Po prostu jak szukałem to wszędzie pisali że za luźne są... wwięc nie wiem czy to wina mojego szukania czy tych magazynów. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Jak będziesz szanował to wytrzyma, a jak chcesz coś mocnego to bierz RK serii S lub SW. Luźny magazynek można spróbować pogrubić taśmą klejącą, np. czarną izolką. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 (edited) http://gunfire.pl/pr...lek-do-G36.html Nienawidzę Hi-capów... :maniak_jezyk: Edited July 31, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Wojcieszy Posted July 31, 2014 Author Report Share Posted July 31, 2014 RP nie... I kolejny raz zastanawiam się nad mp5 :) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 (edited) G36 "ostry" też jest cały z kompozytu, co prawda to inny kompozyt ale i amunicja też inna... Kupiony przeze mnie w 2009 roku G36K [JG] , do tej pory strzela już w trzecich rękach. Jeśli chodzi o MP5, to replika pistoletu maszynowego używanego na całym świecie, bardzo uniwersalna, tylko żeby umieścić na niej kolimator, latarkę itp "ozdoby choinkowe" trzeba dokupić montaż albo choćby szynę. Edited July 31, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Wojcieszy Posted July 31, 2014 Author Report Share Posted July 31, 2014 To chyba jednak zostanę przy mp5 :D Tylko czytałem, że akumulator słabo działa i najlepiej wymienić... Jaki polecacie ? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 (edited) LiPo 7,4V, minimum 1200 mAh, prąd rozładowania 25/50 C, do tego ładowarka do akumulatorów litowo-polimerowych. Edited July 31, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Wojcieszy Posted July 31, 2014 Author Report Share Posted July 31, 2014 Proszę Pana... To mi nic nie mówi :D Najlepiej jakiś gotowy link co kupić :) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 (edited) Nie ma Panów w ASG :icon_exclaim: :icon_evil: Najlepiej idź do sklepu modelarskiego, podaj im parametry które Ci napisałem, to sprzedadzą Ci odpowiednią. W sklepach ASG te baterie są droższe, ale jeśli sobie życzysz to mogę Ci dać linki do baterii i ładowarki, których ja używam do MP5J i MP5SD6: http://gunfire.pl/product-pol-1152200491-Akumulator-LiPo-7-4V-1800mAh-25C.html http://gunfire.pl/pr...zasilaczem.html Edited July 31, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
daro22 Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 (edited) no to jest przesada... :bialaflaga: http://www.helipal.c...ttery-pack.html Dziwna strona, ale chyba dobry znalazłem. :icon_biggrin: Ps: Powała był szybszy. Edited July 31, 2014 by daro22 Quote Link to post Share on other sites
Wojcieszy Posted July 31, 2014 Author Report Share Posted July 31, 2014 W gunfire to ok 200zl a w zwykłym sklepie ile może to kosztować ? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 (edited) Zapytaj w sklepie, będziesz wiedział.... :google: Wykaż minimum samodzielności, bo ani za Ciebie nikt nie kupi, ani nie pojedzie na strzelankę... :icon_confused: Edited July 31, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Wojcieszy Posted July 31, 2014 Author Report Share Posted July 31, 2014 To ja wiem. Teraz od 2 tygodni na telefonie jestem więc mam ograniczone informacje. Dzisiaj wracam do domu i biorę się za robotę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts