Obi-Wan Posted July 27, 2014 Report Share Posted July 27, 2014 Cześć, szukam czegoś w rodzaju Madbull RAS Fix, najlepiej w wersji dla biedaków. Nie musi to być oryginalny produkt Madbulla, wystarczy dowolna szyna łącząca komorę zamkową z łożem. Polecicie coś? Ktoś miał podobne doświadczenia? Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted July 27, 2014 Report Share Posted July 27, 2014 Eotech ? :D Najtaniej to chyba tak. Wyglądać będzie tak sobie, ale bez tragedii. A cóż to za front się kolebie? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted July 27, 2014 Author Report Share Posted July 27, 2014 (edited) SA-A01 specna arms. Nie kolebie się, bo luzów jako takich nie ma. Po prostu się odkręca. Po szczegóły zapraszam do mojego ostatniego postu w temacie o Specnach. A eotech odpada, bo używam już ACOG-a wysuniętego na maksa do tyłu :) Edited July 27, 2014 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted July 27, 2014 Report Share Posted July 27, 2014 Też kiedyś miałem taki problem, więc szukałem innych, tańszych niż madbull fix rozwiązań. To może QD, bo skoro masz "kontinjius rail", to chwyci całość. Tylko cena trochę duża, jak za taki mały kawałek znalu. Widziałem też rozwiązania, gdzie ludzie stabilizowali sobie zwykłymi okładzinami na ris. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted July 27, 2014 Author Report Share Posted July 27, 2014 (edited) Te okładziny to nie jest taki głupi pomysł :icon_biggrin: Może nie na dłuższą metę, ale prowizorycznie. Że też na to nie wpadłem Edited July 27, 2014 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
Erkiii Posted July 27, 2014 Report Share Posted July 27, 2014 (edited) Nie wiem czy to pomoże ale może dokup blok gazowy z rurą? Chyba że są już w specnach. wydaje mi się, że nie, ale sprawdź bo rura gazowa idzie właśnie przez tą dziurę od montażu http://asg.warszawa.pl/p,acm-podwyzszajaca-szyna-montazowa-krotka,5807.html Edited July 27, 2014 by Erkiii Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted July 28, 2014 Report Share Posted July 28, 2014 Czy gazrurka jest czy jej nie ma, taka już przypadłość eMek. Quote Link to post Share on other sites
roos Posted July 28, 2014 Report Share Posted July 28, 2014 Może tanią kopię RSA, coś jak to http://azteko.pl/zaczep-do-pasa-na-szyne-ris-p-4630.html Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted August 5, 2014 Author Report Share Posted August 5, 2014 Brzyyyydal :D Quote Link to post Share on other sites
eldek Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 A moze troche kleju do gwintow/lakieru do paznokci i izolki? Ja ostatnio tak ustabilizowalem delta ring i ta srube trzymaja zwykla szyne ris bo juz sie gwint w znalu wyrobil. Przy elementach gdzie dziala duza sila mozesz uzyc troszke cyjanoakrylu (kropelki) tylko nie za duzo :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 Przeciez specna lepiej spasowana jak dziendpi :D. Niski riser qd (bodaj polcalowka), kopia larue zalatwi sprawe. Tapniete z Wildka wiec brak ogonkow. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted August 6, 2014 Author Report Share Posted August 6, 2014 (edited) Niski riser qd (bodaj polcalowka), kopia larue Co? Po polsku proszę :icon_smile: Edited August 6, 2014 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 (edited) Niski ris (półcalówka) z systemem QD od firmy LaRue Tactical, lub jej kopia. Chyba to - http://www.laruetactical.com/larue-tactical-upgrade-lt-271 LaRue to taki Magpul dla hipsterów Edited August 6, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 Niski ris (półcalówka) z systemem QD od firmy LaRue Tactical, lub jej kopia. Chyba to - http://www.laruetact...-upgrade-lt-271 LaRue to taki Magpul dla hipsterów A ja w drugą stronę - odradzę ze względu na montaż QD. Trzymanie szyny za pomocą dwóch "łopatek" z jednej i dopiero listwy z drugiej strony nie da takiej jakości łączenia risów jak dwu-listwowy montaż np. ten lub ten Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 Ja tam się nie znam. Tylko tłumaczę, bo bez polskich znaków trudno to rozkodować. Moje Specnuch trzymają się kupy. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted August 7, 2014 Author Report Share Posted August 7, 2014 Gwoli ścisłości, moja specna nie ma luzów, tylko front się odkręca Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 Jak się odkręca trzeba kupić najmocniejszego loctite'a i bedzie git http://allegro.pl/klej-tl-242-262-271-609-680-loctite-thread-locker-i4492563454.html Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted November 1, 2014 Author Report Share Posted November 1, 2014 Kupiłem od kumpla okładziny RIS. Zwykłe, plastikowe. Ale bardzo ciasno wchodzą. Działa wybornie i wygląda przyzwoicie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts