malinamalomocna Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 Dzień dobry wszystkim mam problem . Dzisiejszego dnia gdy strzelałem sobie do tarczy wystąpiła awaria , a mianowicie gdy chciałem przeładować snajperkę to przy pociągnięciu kompletnego zespołu cylindra powinno się zatrzymać a się stało na odwrót całość sama wróciła do przodu . Macie morze jakieś pomysły jak to naprawić ??? Generalnie wyglądało to tak jak na filmiku http://www.youtube.com/watch?v=YXp0OanBoDA&feature=youtu.be . Proszę o pomoc Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 A jak ma działać skoro to "karabin snajperski" MB-07...? :-F Dobra Tak na poważnie to padł albo tłok albo seary się wytarły. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 Gorzej, że zaraz zacznie się wystawianie wszystkich możliwych mb0x z zepsutymi spustami :icon_mrgreen: Także ten.. poszły ci seary i nie łapią tłoka Quote Link to post Share on other sites
malinamalomocna Posted July 29, 2014 Author Report Share Posted July 29, 2014 Generalnie znalazłem problem i był on w tym że o tą część zaczepia się taki metal . Porostu zaczęła się ona wycierać . Mam pytanie czy można gdzieś taką kupić tylko metalową . Wygląda ona tak : Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 Ten metal to piston sear ;) A to ze zdjęcia to tłok. Tak, można kupić. Quote Link to post Share on other sites
malinamalomocna Posted July 29, 2014 Author Report Share Posted July 29, 2014 Bardzo bym prosił o podanie choć jednej strony z takimi tłokami w miare tanimi . Z góry dziękuje i wiem na 100 % że to tłok bo przy oddaniu 10 strzałów już nie chce zaskoczyć i widzę że tłok jest wytarty i gdy go obrócę to po oddaniu kilku strzałów znowu się ściera. Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted July 29, 2014 Report Share Posted July 29, 2014 Nie możesz mieć w 100% pewności że to tłok, sear też może być nawet delikatnie wytarty. Teraz zasadnicze pytanie, czego oczekujesz od tej giwerki? Planujesz jakiś tuning czy zostaje w stocku? Bo "w miarę tani tłok" i snajperka raczej w parze nie idą :P Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 (edited) Snajperka + tanie części = złom. :maniak_zle: Ps Czym się martwisz, masz teraz półautomat... :hahaha: Edited July 30, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 (edited) Szukaj używek, jeśli to ma standard VSR to może coś znajdziesz... nowy tłok może wymagać zmiany prowadnicy i sprężyny, bo stock pewnie w jakimś śmiesznym standardzie... jeśli chcesz mocy jak na stocku to szukaj stockowych części po komisach, ogłoszenia itp. Bo na markowy tłok wydasz tyle co na pół karabinu. Taki ze stocka to ok. 5-10zł powinien kosztować. Ogólnie to wtopiłeś trochę, well ma JEDEN dobry model L96... i to chyba na tyle. Edited July 30, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
malinamalomocna Posted July 30, 2014 Author Report Share Posted July 30, 2014 Ok dziękuję wszystkim za troszkę informacji i wsparcia na szczęście mam jeszcze cm 028 . A macie posmysł może jak by mogło się zwrócić troszkę pieniędzy za tą replikę Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Sprzedaj na części dla kogoś, kto ma podobny problem co Ty (nie ma kasy na porządny tuning, a chce snajperke), ale z inną pierdołą. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 (edited) Snajperka + tanie części = złom. :maniak_zle: Ps Czym się martwisz, masz teraz półautomat... :hahaha: Złom + tanie części = trochę droższy złom :maniak_jezyk2: Swoją drogą dzięki za filmik bo jak się skończył to wyskoczyło to: Tyle w życiu tych pieśni religijnych zaśpiewała, że sobie głos wyrobiła :hahaha: Sama zabawa :icon_wink: Edited July 30, 2014 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts