destructor Posted August 2, 2014 Report Share Posted August 2, 2014 Mi padły te bardziej "zaawansowane" mosfety. Jeden Merf 3.2 i dwa NanoAB. Było to jakiś czas temu, bo teraz tych zwykłych NanoAB chyba już nie robią. Oba padły na 11.1V lipo(różnych pakietach). Quote Link to post Share on other sites
dybo Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 Mi również padły 2 mosfety picoSSR na LiPo 11.1 i sprężynie od m135 do m140. Na moje te picoSSR są do replik z małymi sprężynkami:) Quote Link to post Share on other sites
ArkadiuszWernicki Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 (edited) Mosfet bez diody przy tych silnikach nie pożyje długo. Mosfet z diodą - to tylko szybką i na duże napięcia. Niestety albo trzeba kupić sprawdzone przez kogoś albo świadomie dobierać według danych z dokumentacji producenta. Ja zanim do swojego modułu dobrałem odpowiedni to spędziłem jeden dzień na przeczesywaniu dokumentacji. A i tak w ostatniej chwili podmieniłem w zamówieniu na jeszcze inny. Teraz czekam na efekty testów. Zapraszam do poczytania mojego postu http://forum.wmasg.p...00#entry2127908 Edited April 18, 2017 by ArkadiuszWernicki Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted April 19, 2017 Report Share Posted April 19, 2017 Ja bym próbował na innym silniku, ale jak problemu nie ma to tylko się cieszyć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts