xGhostX Posted August 1, 2014 Report Share Posted August 1, 2014 Witam.Jestem posiadaczem rk-02.Mam pytanie w którym miejscu można w nim zamontować mosfet?Czy można było by go umieścić w miejscu bezpiecznika?(Jeszcze jedno pytanie czy kable 1,5mm zmieszczą się w body?)Za wszystkie odpowiedzi dziękuje. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted August 1, 2014 Report Share Posted August 1, 2014 Tak możesz tam wrzucić mosfet a kable zmieszczą się na luzie ;) Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted August 20, 2016 Report Share Posted August 20, 2016 (edited) Witam, na wstępie przepraszam za odgrzanie kotleta sprzed 2 lat (nie chciałem zakładać nowego tematu, żeby 1 pytanie zadać ;) Przymierzam się do montażu mosfet i wymiany przewodów na niskooporowe w rk02. Schematy są w necie, umiem lutować i dysponuję przewodami 14 AWG i 16 AWG ( 2 i 1,5 mm^2 przekroju). Mosfet chcę mieć w miejscu stockowego bezpiecznika. Ciekawi mnie tylko jedna kwestia - pytanie do kogoś kto wymieniał przewody w rk02: czy do wymiany przewodów w rk02 trzeba rozkręcać gearbox? Pytam, ponieważ mam zostało mi 6 miesięcy gwarancji na replikę, a widzę od dołu plombę na geaboxie :icon_smile: Edited August 20, 2016 by Foton Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 20, 2016 Report Share Posted August 20, 2016 Nie trzeba, ja u brata w RK-12 lutowałem "na partyzanta", bez rozbierania :) Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted August 21, 2016 Report Share Posted August 21, 2016 Ok. Dzieki. Jak pozbieram wszystko to bede sie bawil z tym. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted August 21, 2016 Report Share Posted August 21, 2016 Niby nie trzeba, ale wygodniej jest rozkręcić. Łatwiej jest wtedy to zrobić. Ja w swojej RK-01 i AKSU od FC olałem gwarancję. Z tym, że FC rozkręciłem tego samego dnia, co przyszło. :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts