Yeneth Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 Informacyjnie: instalacja konwersji PWS SRX od Madbulla wymaga lekkiej interwencji pilnika. Quote Link to post Share on other sites
bukakacake Posted September 15, 2015 Report Share Posted September 15, 2015 Wie ktoś może gdzie tego WE można w tym momencie wyrwać? Wszędzie wersja na GG. Quote Link to post Share on other sites
seno77 Posted September 16, 2015 Report Share Posted September 16, 2015 Wie ktoś może gdzie tego WE można w tym momencie wyrwać? Wszędzie wersja na GG. Azteko.pl http://azteko.pl/we-replika-karabinka-l-mk16-mod-0-p-8588.html Quote Link to post Share on other sites
tomazo1974 Posted November 7, 2015 Report Share Posted November 7, 2015 Hej. Czy w tym SCARze można bezproblemowo wymienić lufę zew. na krótszą, tak jak w wersji od G&G? Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted November 7, 2015 Report Share Posted November 7, 2015 W wersji długiej (STD) odkręcasz przedłużkę i masz CQC. Quote Link to post Share on other sites
tomazo1974 Posted November 8, 2015 Report Share Posted November 8, 2015 Gracjas sinior ;) Quote Link to post Share on other sites
Unreal38 Posted November 22, 2015 Report Share Posted November 22, 2015 (edited) Siemano, jak sie sprawują te scary? Przymierzam sie do zakupu za tydzień bądź dwa :icon_smile: Edited November 22, 2015 by Unreal38 Quote Link to post Share on other sites
Unreal38 Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 Kupione. Zewnętrznie jest wykonana przepięknie :) Jedyne wady jakie odnotowałem to lekko ruszająca sie wysuwana kolba oraz przyrządy celownicze są odrobine luźne. Strzelanie będzie pod koniec grudnia. 9/10 :) Quote Link to post Share on other sites
Unreal38 Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 A więc tak : Niestety jakimś cudem poszedł przerywacz ognia. Oddałem Scara do serwisu na wymianę, gdzie przy okazji kupiłem mosfet oraz gearbox został przesmarowany i wypodkładkowany. Chronowany 440fps +-2fps. ROF jest po prostu niesamowity! Nie polecam 11.1v gdyż replika jest w stanie osiągnąć około 25bb/s(moim zdaniem to za dużo :P) Na 7.4v jest bardzo przyzwoicie :) Niestety ale na full auto skupienie nie jest najlepsze(11.1v) Będzie trzeba wstawić preckę. Donośność kulek wynosi około 60-80m. Na 50m spokojnie "uszczelimy" każdego :P Quote Link to post Share on other sites
Unreal38 Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 Zdjęcie bestii : Quote Link to post Share on other sites
tomazo1974 Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 Moja czeka w pudełku na urodziny, które niebawem :). Jakich magów używasz? Quote Link to post Share on other sites
Unreal38 Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 Moja czeka w pudełku na urodziny, które niebawem :icon_smile:. Jakich magów używasz? 5 x midcap od Specna Arms... niestety plastiki(nie zauważyłem na stronce). Ale wyglądają super i są miłe w dotyku 1 x low/midcap od Barta, też podaje super. Na chronowaniu serwisant użył swojego jakiegoś maga i też podawało. Jestem w stanie stwierdzić że ten SCAR przyjmie sporą ilość magów :) Quote Link to post Share on other sites
tomazo1974 Posted January 15, 2016 Report Share Posted January 15, 2016 SCAR is in da house :). Pierwsze wrażenie - super. Drugie wrażenie - też ok, tylko dlaczego takie luzy upper vs lower receiver? Wyraźnie czuć, że góra lata w stosunku do polimerowego dołu. U was też tak jest? Quote Link to post Share on other sites
Unreal38 Posted January 17, 2016 Report Share Posted January 17, 2016 SCAR is in da house :icon_smile:. Pierwsze wrażenie - super. Drugie wrażenie - też ok, tylko dlaczego takie luzy upper vs lower receiver? Wyraźnie czuć, że góra lata w stosunku do polimerowego dołu. U was też tak jest? Nie, ale jak Ci to przeszkadza to możesz podkleić te haczyki z tyłu w dolnym izolką, będzie spasowane idealnie. :) Quote Link to post Share on other sites
tomazo1974 Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Mieliście jakieś problemy z hopem w tym SCARze? Na stockowej gumie kulki latają jak flaki, na czarnej Systemie rownież - praktycznie w ogóle nie kręci "do góry". Na razie nie bawiłem się w zmianę dystansera, zastanawiam się czy zmiana gumki coś może pomóc. Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Popróbuj z tym dystanserem bo u Unreala na obydwóch latają pięknie . Quote Link to post Share on other sites
Unreal38 Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Mieliście jakieś problemy z hopem w tym SCARze? Na stockowej gumie kulki latają jak flaki, na czarnej Systemie rownież - praktycznie w ogóle nie kręci "do góry". Na razie nie bawiłem się w zmianę dystansera, zastanawiam się czy zmiana gumki coś może pomóc. Ja wstawiłem gumkę systemy czarną i mi hula bez problemu :) Po prostu nie grzebałem zbytnio i tyle. Quote Link to post Share on other sites
tomazo1974 Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Ja to samo - guma i precka, ale za Chiny nie kręci mi kulek :( Quote Link to post Share on other sites
tomazo1974 Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Ja to samo - guma i precka, ale za Chiny nie kręci mi kulek :( Problem rozwiązany - banalny, jak to często bywa. Dystanser źle się ułożył w komorze i w ogóle nie dociskał gumki. SCAR nareszcie sieje tak jak powinien :D Quote Link to post Share on other sites
czlowiek34 Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 siemka tez mam tego scara. Może mi ktoś zrobić listę części jakie tam siedzą? I co najlepiej wymienić? Bo narazie mam stock i sieje fajnie ale nie tak fajnie jak chce. Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 Części do wymiany to jakiś wyciszony zestaw głowicy itp... , łożyska , gumka i precka koniec . Quote Link to post Share on other sites
Greg2000 Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Hejka czyli opłaca się brać go na początek? Na pewno od razu nie będe nic wymieniał. Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 Jeżeli ci chodzi konkretnie o scara to tak, jest to najlepszy w tej cenie scar na rynku. Zalety: Wykonanie jest naprawdę przyjemne, częśći metalowe to w większości aluminium obrabiane cnc a nie jakiś znal, plastik jest przyjemny w dotyku, ilość fps jest co najmniej wystarczająca do lasu(jeżeli ktoś na to patrzy), szybkostrzelność jest naprawdę duża(posiada mocny neodymowy silnik), dość duża ilość miejsca na baterie, nie jest wybredny jak chodzi o magazynki, na trybie zabezp zrzuca ci sprężynę ( jest to bardzo przydatny bajer). Wady: bolt catch szybko się wyrabia, jest lekki luz na miejscu rozsuwania kolby, przerywacz ognia szybko się psuje(przynajmniej w egzemplarzu z którym miałem styczność), przy lipo 11.1 szybkostrzelność jest tak duża że kulki zostają zbyt szybko wystrzelone że w torze lotu dają radę nawet uderzyć w kulkę przed nią, gb dość głośno pracuje (nawet po poprawnym wypodkładkowaniu), łożyska są wykonane z mosiądzu i przydało by się wymienić je na jakieś kulkowe (przy okazji kultura pracy wzrośnie), Uwagi: po wyjęciu z pudełka należy wszystkie śrubki dokręcić, przydało by się gumke wymienić, zmienić kalbe i dać mosfet, dać jakieś osłony na szyny ris ponieważ mogą poharatać rękę lub rękawiczki zniszczyć. To wszystko co wychwyciłem jak coś pominąłem to napiszcie lub poprawcie jeżeli się mylę albo źle napisałem :) Quote Link to post Share on other sites
Greg2000 Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 W cenie do 1300zł zastanawiam się też nad defenderem ASG ale jestem wielbicielem SCARów więc myśle że go kupię i w późniejszym czasie kupię preckę gumkę a z czasem pobawię się w głebszy tuning. Będzie to moja pierwsza replika bo dopiero zaczynam z ASG. Quote Link to post Share on other sites
Greg2000 Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 Jednak wygrał SCAR. Bardziej mi odpowiada a czesci wymienie w niedalekiej przyszłości Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts