MacKraw Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 (edited) Witam Która z gazowych replik pistoletu tt-33 (WE, SRC czy KWA) jest najlepsza? Chodzi mi o stopień odwzorowania oryginału, jakość użytych materiałów oraz niską awaryjność. Jakie część od ostrej można przełożyć do którejś z tych replik? Zważając na ich bezproblemową dostępność chciałbym włożyć do mojej repliki jak najwięcej części od ostrej tt, zwiększając tym samym odwzorowanie, wytrzymałość (oraz co za tym idzie, najpewniej wagę) :icon_biggrin: Dodam, że doświadczenie w serwisowaniu gaziaków mam, także przerabianie części aby weszły oryginalne, nie jest dla mnie przeszkodą. Pozdro! PS. Wiem, że były tematy o tt-33, ale nigdzie nie było wymienione jednoznacznie która replika jest najlepsza i niewiele część było przekładane. Edited August 8, 2014 by MacKraw Quote Link to post Share on other sites
pistole35 Posted February 15, 2015 Report Share Posted February 15, 2015 Witam Która z gazowych replik pistoletu tt-33 (WE, SRC czy KWA) jest najlepsza? Chodzi mi o stopień odwzorowania oryginału, jakość użytych materiałów oraz niską awaryjność. Jakie część od ostrej można przełożyć do którejś z tych replik? Zważając na ich bezproblemową dostępność chciałbym włożyć do mojej repliki jak najwięcej części od ostrej tt, zwiększając tym samym odwzorowanie, wytrzymałość (oraz co za tym idzie, najpewniej wagę) :icon_biggrin: Dodam, że doświadczenie w serwisowaniu gaziaków mam, także przerabianie części aby weszły oryginalne, nie jest dla mnie przeszkodą. Pozdro! PS. Wiem, że były tematy o tt-33, ale nigdzie nie było wymienione jednoznacznie która replika jest najlepsza i niewiele część było przekładane. Tak naprawdę to do takiej modyfikacji najlepsza jest z KWA, choć oryginalny spust trzeba trochę "poprawić". Ale łożysko przednie lufy, zaczep zamkowy wchodzą bez problemów. Potem SRC a na końcu WE. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted February 15, 2015 Report Share Posted February 15, 2015 Od siebie jeszcze dodam, że przednie łożysko lufy w KWA wchodzi ciasno, a w SRC z luzem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts