KyleKatarn97 Posted August 11, 2014 Report Share Posted August 11, 2014 Witam. Chciałbym zdemontować lufę w swoim m4 od Specna Arms, by zamontować replikę tłumika dźwięku. Mam niestety z tym problem, bo nie schodzi gadzina dość łatwo :icon_confused: Wszyscy mi mówią, bym najpierw odkręcił metalowy pierścień przy zakończeniu lufy. Wie ktoś może, jak zdjąć ten pierścień? Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted August 11, 2014 Report Share Posted August 11, 2014 Po co chcesz demontować całą lufę, by założyć tłumik dźwięku? Wystarczy odkręcić tłumik płomienia. Sprawdź, czy nie jest zabezpieczony przed odkręcaniem jakąś małą śrubką imbusową i kręć w prawo (gwint jest lewoskrętny). Zejdzie tłumik płomienia, a na odkryty gwint nakręcisz tłumik dźwięku. Quote Link to post Share on other sites
Erkiii Posted August 11, 2014 Report Share Posted August 11, 2014 na dole tłumika płomienia powinieneś mieć małą śrubkę, najczęściej imbusową... odkręć ją Quote Link to post Share on other sites
KyleKatarn97 Posted August 12, 2014 Author Report Share Posted August 12, 2014 Ok. podziałało. Dzięki za pomoc. :) Można zamknąć już ten temat. Quote Link to post Share on other sites
kuerone Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Pozwolę się podpiąć pod temat... Posiadam m4a1 cm008 i pytanie jest bardzo proste. Czy do wymiany samej zewnętrznej lufy, trzeba odkręcać delta ring? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Oczywiście. A jak niby inaczej chciałbyś to zrobić? Quote Link to post Share on other sites
kuerone Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 NIgdy tego nie robiłem dlatego pytam... Dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
daniel00199 Posted February 4, 2016 Report Share Posted February 4, 2016 Witam, mam podobny problem ale w replice SA-B03, otóż nie chce odkręcić tłumika płomienia i tam przykręcić tłumik dźwięku bo wtedy replika miala by ponad metr :P w internecie jest mnostwo filmow gdzie ludzie zdejmują część lufy zewnętrznej gdzie można wkręcić tłumik dźwięku. 1:15 macie tu pokazane że zdejmuje tą część a w moim przypadku jest to nie mozliwe, zeszła nawet część farby ale lufa sie nie wykręciła. Może znacie jakiś sposób czy moze ja cos źle robie żeby to wykręcić. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted February 4, 2016 Report Share Posted February 4, 2016 Witam, mam podobny problem ale w replice SA-B03, otóż nie chce odkręcić tłumika płomienia i tam przykręcić tłumik dźwięku bo wtedy replika miala by ponad metr :icon_razz: w internecie jest mnostwo filmow gdzie ludzie zdejmują część lufy zewnętrznej gdzie można wkręcić tłumik dźwięku. 1:15 macie tu pokazane że zdejmuje tą część a w moim przypadku jest to nie mozliwe, zeszła nawet część farby ale lufa sie nie wykręciła. Może znacie jakiś sposób czy moze ja cos źle robie żeby to wykręcić. W którą stronę kręcisz? Quote Link to post Share on other sites
daniel00199 Posted February 4, 2016 Report Share Posted February 4, 2016 No w prawo Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted February 4, 2016 Report Share Posted February 4, 2016 Nie moge obejrzeć filmu ale domyślam sie że albo jest to jakaś lufa składana , albo przedłużkę ktoś odkręca... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts