Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika nie pobiera kulek

Recommended Posts

Zrobiłem dziś teflon fix na mojej sr25 od PJ (PJ25) i po złożeniu repliki cały czas idą tylko "suche" strzały. Strzelałem zarówno na midach jak i na hajkapach, na obu nie podaje. Zdjąłem nawet tą taśmę teflonową, myślałem że za dużo nałożyłem, poskładałem dokładnie i dalej nic. Przed zabiegiem wszystko chodziło jak należy. Ktoś ma jakieś pomysły czym może być to spowodowane?

Skoro przed zabiegiem wszystko działało to domyślam się, że kulki i magi zostały te same - można je więc skreślić z listy podejrzanych.

Komora HU i gumka - tam bym szukał. Może krzywo coś złożyłeś i kulki z maga w ogóle nie wchodzą do komory. Możesz też wrzucić kulkę do komory i zobaczyć jak się zachowa.

Dysza chodzi jak marzenie, wszystko rozkładałem i składałem dosłownie z 10 razy, i z taśmą teflonową i bez. Już próbowałem wcześniej wrzucić kulkę prosto do komory, wyleciała ale dopiero po dłuższym przytrzymaniu auto.

A ręcznie przepchnąć? Są problemy? Bo kulka powinna sama z siebie nie wylecieć z komory (np. gdy przechylimy replikę lufą do dołu), ale gdy trącimy ją wyciorem (czy innym patyczkiem) powinna przelecieć przez komorę. Nie trzeba do tego dużej siły więc jeśli mimo trącenia kulka ma opory z przebyciem komory to problemem może być gumka lub dystanser.