taktycznyoskar Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Zrobiłem dziś teflon fix na mojej sr25 od PJ (PJ25) i po złożeniu repliki cały czas idą tylko "suche" strzały. Strzelałem zarówno na midach jak i na hajkapach, na obu nie podaje. Zdjąłem nawet tą taśmę teflonową, myślałem że za dużo nałożyłem, poskładałem dokładnie i dalej nic. Przed zabiegiem wszystko chodziło jak należy. Ktoś ma jakieś pomysły czym może być to spowodowane? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Dysza pracuje? Wszystko dobrze złożyłeś? Czy przed teflonfixem miałeś takie problemy? Jakich kulek używasz? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Skoro przed zabiegiem wszystko działało to domyślam się, że kulki i magi zostały te same - można je więc skreślić z listy podejrzanych. Komora HU i gumka - tam bym szukał. Może krzywo coś złożyłeś i kulki z maga w ogóle nie wchodzą do komory. Możesz też wrzucić kulkę do komory i zobaczyć jak się zachowa. Quote Link to post Share on other sites
taktycznyoskar Posted August 13, 2014 Author Report Share Posted August 13, 2014 Dysza chodzi jak marzenie, wszystko rozkładałem i składałem dosłownie z 10 razy, i z taśmą teflonową i bez. Już próbowałem wcześniej wrzucić kulkę prosto do komory, wyleciała ale dopiero po dłuższym przytrzymaniu auto. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Komora dociska do czola gearboxa? Quote Link to post Share on other sites
taktycznyoskar Posted August 13, 2014 Author Report Share Posted August 13, 2014 Tak, jest nawet podłożony kawałek gumy, coby wszystko sztywno siedziało. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Zmieniałeś gumkę? Kulki wchodzą do komory, czy nie? Quote Link to post Share on other sites
taktycznyoskar Posted August 13, 2014 Author Report Share Posted August 13, 2014 Gumka siedzi zielona G&G jakoś od tygodnia, wszystko ładnie na niej chodziło. Wchodzą, ale jakby nie podaje ich dalej. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Dysza chodzi jak marzenie, wszystko rozkładałem i składałem dosłownie z 10 razy, i z taśmą teflonową i bez. Już próbowałem wcześniej wrzucić kulkę prosto do komory, wyleciała ale dopiero po dłuższym przytrzymaniu auto. A ręcznie przepchnąć? Są problemy? Bo kulka powinna sama z siebie nie wylecieć z komory (np. gdy przechylimy replikę lufą do dołu), ale gdy trącimy ją wyciorem (czy innym patyczkiem) powinna przelecieć przez komorę. Nie trzeba do tego dużej siły więc jeśli mimo trącenia kulka ma opory z przebyciem komory to problemem może być gumka lub dystanser. Quote Link to post Share on other sites
taktycznyoskar Posted August 14, 2014 Author Report Share Posted August 14, 2014 Problem powiedzmy, że wstępnie rozwiązany, dysza poprostu raz się cofała do poprawnej pozycji a raz zostawała cała "rozsunięta". Póki co strzela, tak że myślę, że temat można zamknąć. Dzięki wszystkim za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 14, 2014 Report Share Posted August 14, 2014 Zainwestuj w opóźniacz popychacza dyszy. Quote Link to post Share on other sites
taktycznyoskar Posted August 14, 2014 Author Report Share Posted August 14, 2014 Tak chyba zrobię, groszowa sprawa a powinna pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts