kashalot Posted August 23, 2014 Report Share Posted August 23, 2014 Dobra bez owijania w bawełne. Mam tą m9 ( GGB-9606FS-2 ) http://gunfire.pl/pr...-i-latarka.html I nie ma bata żeby wyregulować hop-ka (bbs lecą na orbitę) z powodu zacięcia lufy wewnętrznej z zewnętrzną. Nie ma co robić zdj. bo to po prostu sama lufa po wyciągnięciu z zamka A no i właśnie berette mam 2 dzień. tyle... Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 23, 2014 Report Share Posted August 23, 2014 Odeślij na gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted August 23, 2014 Report Share Posted August 23, 2014 Jakiego zacięcia? Lufa zewnętrzna jest połączona z wewnętrzną (a dokładniej komorą HU) pinem w metalowej KJW, w przypadku wersji plastikowej może siedzi na zatrzasku i trzeba podważyć plastikową lufę zewnętrzną. Tak przynajmniej było w HFC. Quote Link to post Share on other sites
kashalot Posted August 23, 2014 Author Report Share Posted August 23, 2014 Widze że Otto to większy specjalista :P ten pin jest chyba wygięty w środku nie wiem jak albo przyspawany bo nawet młotek i wd 40 nic nie daje. dzięx za szybką odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted August 23, 2014 Report Share Posted August 23, 2014 (edited) Poprawka: Ty masz plastikowe M9, więc zapewne musisz podważyć te zaczepy lufy zewnętrznej i wtedy ją zsunąć. Edited August 23, 2014 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
kashalot Posted August 23, 2014 Author Report Share Posted August 23, 2014 Nope. Te zaczepy też mam. Nie wiedziałem że magnes przyciąga plastik. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Może być metalizowany ( z opiłkami i drobinami ferromagnetyku ) Jeśli masz tak krótko to oddaj na gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
kashalot Posted August 25, 2014 Author Report Share Posted August 25, 2014 Okazało się że ta beretta nie ma regulacji hop-up'a chociaż na stronce jest napisane że posiada. Troche nie wiem co powiedzieć. :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted August 25, 2014 Report Share Posted August 25, 2014 Produkt niezgodny z opisem. Quote Link to post Share on other sites
kashalot Posted August 25, 2014 Author Report Share Posted August 25, 2014 To co mam teraz zrobić? Pozwać ich czy co nie chce mi się marnować na to czasu... Ale przynajmniej jak każdy dostałem rabat 50 zł na zakupy w gf do końca września (nie jest tak źle). Dobra zabieram się za tuning hopka. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 25, 2014 Report Share Posted August 25, 2014 Żaden tuning hopka. Odsyłaj towar do sklepu - dostałeś towar niezgodny z umową więc niech zwrócą kasę albo wymienią towar na zgodny z umową. Quote Link to post Share on other sites
kashalot Posted August 25, 2014 Author Report Share Posted August 25, 2014 Marku nie denerwuj się :icon_razz2: Na kij mi zwrot kasy lub wymiana jak chce właśnie ten model (po prostu nie chce wysyłać- zabawa z repliką jest fajniejsza) a co do wymiany to ta 1911 Tm, bo inaczej nie biore :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted August 26, 2014 Report Share Posted August 26, 2014 Teoretycznie każda beretka kjw ma posiadać regulowany hop, ale w praktyce zwykle tego nie mają. Niby jest otwór na śrubkę do regulacji, ale bez gwintu. Przerabiałem to w kilku egzemplarzach - robiłem gwint i dorzucałem śrubkę m2, choć z doświadczenia wynika, że lepiej to rozebrać w mak i złożyć na kawałku podkładki (izolka, pianka, pasek czegoś) i droga prób i błędów dobrać hopka do używanych zwykle kulek. Takie to uroki tych replik. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts