Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika do 600 zł (nie AK)

Recommended Posts

Witam,

mam na imię Rafał i dziś dołączyłem do grona forumowiczów. Tak jak w temacie chciałbym prosić o radę, przy wyborze repliki do 600 zł. Nie chcę AK (po prostu mi się nie podoba). Chciałbym, aby można nią było działać w lesie a jednocześnie w budynkach. Proszę, żebyście napisali jakie firmy polecacie. Dodatkowo, czy jest jakaś różnica w zastosowaniu pistoletów maszynowych i karabinków? Z ochrony oczu chciałbym chyba okulary + maskę na dolną część twarzy i tu również proszę o rady :)

1. jakie firmy polecacie. Dodatkowo,

2. czy jest jakaś różnica w zastosowaniu pistoletów maszynowych i karabinków?

3. Z ochrony oczu chciałbym chyba okulary + maskę na dolną część twarzy i tu również proszę o rady :icon_smile:

1. TM, G&G, Cyma, JG, KWA, G&P. Nie lepiej konkretną replikę?

2. W ASG nieszczególnie. Najczęściej w PM idzie się w szybkostrzelność, a w karabinach w energię strzału. Jednak to niekoniecznie. W zasadzie to różnią się lufą i miejscem na baterie oraz wyglądem.

3. Uvex ivo/ ESS. Maski mnie śmieszą więc kto inny pewnie powie.. ogólnie raczej nowi i osoby, które dołączyły stosunkowo niedawno je noszą.. graczy z dłuższym stażem (kilkuletnim) noszących maski praktycznie nie widziałem... no chyba, że ostre CQB, ale i wtedy rzadko.

Edited by mikadorus

1. Podobnie jak Mikadorus.

Jeśli chodzi o bezpośrednie wskazanie replik, to w zależności od upodobania, polecałbym:

- MP5SD6

- MP5A3

- G36C

- M14SCOM

- G36C ( pod warunkiem, że od razu oddasz do serwisu w celu doprowadzenia do stanu użytkowego - dodatkowy wydatek rzędu 200.- zł).

2. Jeśli chodzi o zasięg wszystkie stockowe repliki mieszczą się w zakresie 30-40 m i celność również podobna, na tym dystansie spokojnie trafisz w sylwetkę ludzką. Wybór karabinka lub pistoletu maszynowego pozostaje w sferze upodobań, gustów i ewentualnych preferencji grupy do jakiej masz zamiar dołączyć.

3. Okulary ESS, UVEX, BOLLE z atestem wytrzymałościowym. Maski nie używam i mam o niej takie samo zdanie jak Mikadorus.

Edited by Powała

1. Podobnie jak Mikadorus.

Jeśli chodzi o bezpośrednie wskazanie replik, to w zależności od upodobania, polecałbym:

- MP5SD6

- MP5A3

- G36C

- M14SCOM

- G36C ( pod warunkiem, że od razu oddasz do serwisu w celu doprowadzenia do stanu użytkowego - dodatkowy wydatek rzędu 200.- zł).

A w pozostałych coś zmienić poza gumką HU?

A i widzę że są wykonane z aluminium/ABS czy jest to w miarę wytrzymałe tworzywo?

Edited by fafau

Mojego MP5SD6 i to od JG a nie CM, używam już 4 lata i jeszcze nic nie pękło. Jeśli nie będziesz używał repliki jako maczugi, laski lub młota, to nie powinno się nic stać.

Replika M14SOCOM, to generalnie solidny kawał karabinka.

Warto pomyśleć o wymianie luf na precyzyjne 6,02-6,03 mm.

Zawsze spoko to jest czarna systema, zielona g&g to teraz loteria.

W tej kasie to MP5 cymy będzie OK.

U mnie w okolicy maski nosi gros ludzi z którymi się strzelam, większość z nas pracuje bezpośrednio z klientem i twarz bez przestrzelin albo czerwonych śladów po kulkach jest pożądana ;). No i zęby wybite też widziałem, i choć mój stomatolog ma specjalizację protetyka, to nie jest najtańszy;). Zwykła siatkowa maska typu stalker jest OK, no chyba że bardzo cykasz się o postrzał w ucho (boli, ale to już jest pech przez duże p), to stalkerka z uszami.