Spok3y Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 Cześć! Piszę, gdyż mam problem. Mam baterię 1200mAh i ładowarkę 450mAh NiMh Poszukałem tutaj wzoru i wyszło mi, że muszę ładować 3h 44m. Tylko jak długo ładować za pierwszym razem? Z opakowania od razu podłączyłem i jeszcze się ładuje. Jakieś 3 godziny. Quote Link to post Share on other sites
Prorok_2000 Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 Pierwsze ładowanie powinno być długie tak jak kiedyś ładowało się telefony myślę że tak z 6 godzin Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 Prorok jesteś nowy to się nie udzielaj. Jeszcze przeładuje baterie i sobie nie postrzela. 5 sekund spędziłem w Google. http://forum.wmasg.pl/topic/123605-przez-ile-trzeba-ladowac-pierwszy-raz-baterie-i-nie-tylko/ Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 (edited) Noż urwał nać! Kolejny co gówno wie, a pisze. Prorok, nie doradzaj jak się nie znasz. Spok3y, nie słuchaj Proroka bo batkę zamordujesz! Edytuj: Dobrze policzyłeś, 3 godziny i 44 minuty - tyle powinieneś ładować. A dla wszystkich którzy nie wiedzą ile ładować, jak policzyć lub są słabi z matmy polecam program ASG Calc - nigdy mnie nie zawiódł. Edited August 29, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
arend Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 Oraz przy najbliższym dopływie gotówki zmienić standardową wolniładowarkę na mikroprocesorówkę. Jaką? Też pisane było. Quote Link to post Share on other sites
Spok3y Posted August 29, 2014 Author Report Share Posted August 29, 2014 Na mikroprocesorową składamy się z ekipą. LiPo każdy sobie dokupuje. Ale to za jakiś tydzień. Baterię teraz ładowałem coś prawie 4 godziny, bo robiła się już ciepła. Quote Link to post Share on other sites
Spok3y Posted August 29, 2014 Author Report Share Posted August 29, 2014 Po pierwszej bitwie dzisiaj zapowiada się jutro na kolejną. Tylko bateria jeszcze mi się nie naładowała i nie wiem dokładnie jak długo ładować. Szukałem, szukałem i znaleźć nie mogłem ;P Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 A oczy masz? Bo w tym temacie masz odpowiedź ile ładować i gdzie szukać odpowiedzi. Jak nie chcesz czytać odpowiedzi, to nie zakładaj tematów. Bezcelowe jest marnowanie czasu na pisanie postów. Quote Link to post Share on other sites
sanex Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 (edited) Bez ładowarki procesorowej jest to dość problematyczne. Możesz doładować ją tak długo, aż zrobi się lekko ciepła. Kiedy pakiety NiMH są prawie naładowane podnoszą swoją temperaturę w wyniku reakcji chemicznych w nich zachodzących. Lepszej metody nie znam. @infektius, ale on po strzelance nie zna poziomu naładowania baterii, tak wywnioskowałem. Edited August 29, 2014 by sanex Quote Link to post Share on other sites
Spok3y Posted August 29, 2014 Author Report Share Posted August 29, 2014 No 3 godziny i 44 minuty to jak bateria jest już pusta... Bez ładowarki procesorowej jest to dość problematyczne. Możesz doładować ją tak długo, aż zrobi się lekko ciepła. Kiedy pakiety NiMH są prawie naładowane podnoszą swoją temperaturę w wyniku reakcji chemicznych w nich zachodzących. Lepszej metody nie znam. Dzięki bardzo. Też myślałem nad tą metodą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts