macck Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 Cześć, szukam za około ~400 zł repliki gaziaka typu colt 1911, hicapa, albo usp. Kolega zakupił hicapę na green gas od KJW i mi bardzo pasuje a strzela że hoho. Aczkolwiek wolał bym na kapsuły CO2, jednakże coś czemu nie będą się psuć ciągle zawory w magazynkach. Prędkość wylotowa mało istotna, poniżej 300fps może być, więcej gazu może iść w zamek. Moje typy to colt kwc ale to ma ciut za dużo fps, usp od kjw na green gas (jak z magami?) - pisałem temat jakiś czas temu z pytaniem o to USP i albo nikt tego nie używa albo temat mi utonął. Można kupić już za 380 zł - podobno łamie się spust (jedyne co na wma znalazłem) ale jestem w stanie sobie z płaskownika wyciąć stalowy spust i wykończyć pilnikiem. podobna hicapa od KJW jak kupił kolega, również na green gas Pozdrawiam, Link to post Share on other sites
samael16 Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 Ma mocno kopać jak rozumiem, to hi-capa od KJW w wersji co2, lecz pamiętaj co2 szybciej ją zajedzie niż gg. Link to post Share on other sites
macck Posted August 29, 2014 Author Report Share Posted August 29, 2014 Rozumiem, a na green gazie jak wygląda trwałość takiej hicapy? Link to post Share on other sites
samael16 Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 O wiele lepiej, ale tak szczerze jak bym chciał replikę na gg to brałbym TM bo wtedy trwałość jest piękna. Hmm moją hi-capę KJW na co2 miałem około roku i jedyna awaria to wymiana zbijaka na stalowy guardera i zamek trochę się rozklekotał ale jeszcze w granicach, że można używać, ale co się działo dalej nie wiem bo sprzedałem. Link to post Share on other sites
macck Posted August 29, 2014 Author Report Share Posted August 29, 2014 Taa, ale TM swoje kosztuje Link to post Share on other sites
samael16 Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 (edited) Czy ja wiem, hi-capa na co2 kosztuje około 400zł, TM 700zł. Moja hi-capa wytrzymała rok plus zapewne jeszcze pochodziła z półroku min zanim zamek całkowicie się rozklekotał i był do wymiany. Miałem też replikę TM i porównując kulturę pracy to do kjw nie wrócę. Wróć TM tylko 650zł http://www.airsoftar...HI-CAPA-5.1/910 Edited August 29, 2014 by samael16 Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 Ja mam 1911 od KWC od półtora roku i jestem zadowolony. Kopie bardzo ładnie, a fpsów nie ma tak dużo, bo 340-350. Jedyny problem to części zamienne. Bardzo ciężko dostępne, trzeba sprowadzać za granicy. Po roku użytkowania wyrobiła się dysza i trzeba było wymienić na nową. Link to post Share on other sites
macck Posted August 29, 2014 Author Report Share Posted August 29, 2014 A na przykład sig sauer od kjw? Link to post Share on other sites
macck Posted September 3, 2014 Author Report Share Posted September 3, 2014 Albo jeszcze inaczej, colt od marushina? W końcu to japończyk... Tylko że nic o nim nie moge znaleźć Link to post Share on other sites
Recommended Posts