wojtek123 Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Po wymianie gumki na zieloną g&g przez 1 dzień gumka działała bez zarzutu a potem przestała podkręcać Nie wiem o co chodzi POMOCY! Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Rozbierz komorę, wyjmij gumkę i sprawdź czy czegoś nie brakuje. Quote Link to post Share on other sites
wojtek123 Posted August 30, 2014 Author Report Share Posted August 30, 2014 Niczego nie brakuje wszystko działa tylko nie podkręca. Czy prawidłowa praca gumki zależy od tego czy jest nasmarowana. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Wszystko działa tylko nie podkręca. Aha, dobra... A woda jest sucha. Może koślawo włożyłeś dystanser, na początku działał, a potem go kulki wypchęły? Quote Link to post Share on other sites
wojtek123 Posted August 30, 2014 Author Report Share Posted August 30, 2014 Poprawiłem dystanser ale ciągle coś nie tak gumka podkręca ale w złą stronę góra dół bok. Nie wiem co robić. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Olejku silikonowego nie wlałeś do gumki HU? Quote Link to post Share on other sites
wojtek123 Posted August 31, 2014 Author Report Share Posted August 31, 2014 (edited) nie muszę kupić. Czy to ma wpływ na prace gumki czy tylko ją konserwuje Edited August 31, 2014 by wojtek123 Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 31, 2014 Report Share Posted August 31, 2014 Poprawiłem dystanser ale ciągle coś nie tak gumka podkręca ale w złą stronę góra dół bok. Nie wiem co robić. A może gumkę nałożyłeś odwrotnie. Znaczy się, gumkę założyłeś tak, że wypustka (która normalnie powinna być u góry gumki) jest u dołu i dlatego podkręca w dół. Czy prawidłowa praca gumki zależy od tego czy jest nasmarowana. Tak, gumki (w środku) nie powinno się smarować. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 31, 2014 Report Share Posted August 31, 2014 A może gumkę nałożyłeś odwrotnie. Znaczy się, gumkę założyłeś tak, że wypustka (która normalnie powinna być u góry gumki) jest u dołu i dlatego podkręca w dół. No ciekawe jak? A okienko w lufie ? A okienko w komorze na dystanser... Quote Link to post Share on other sites
wojtek123 Posted August 31, 2014 Author Report Share Posted August 31, 2014 a co zrobić żeby gumka podkręcała dobrze? Quote Link to post Share on other sites
WCAT Posted August 31, 2014 Report Share Posted August 31, 2014 Wojktu na początek trzeba sprawdzić co zrobiłeś źle, jak już to będziesz wiedział naprawa będzie prosta ) Quote Link to post Share on other sites
wojtek123 Posted August 31, 2014 Author Report Share Posted August 31, 2014 Niewiem co zrobiłem żle gumka i dystanser wsadzone prawidłowo moim zdaniem wszystko jest ok nie wiem czemu kulki tak latają Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 31, 2014 Report Share Posted August 31, 2014 A jakie kulki masz? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 31, 2014 Report Share Posted August 31, 2014 (edited) No ciekawe jak? A okienko w lufie ? A okienko w komorze na dystanser... O Ty bez kitu... Coś mi się dziś wszystko ebie we łbie. Edytuj: ale nie zdziwiłbym się jakby komuś jednak się udało :D Edited August 31, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
wojtek123 Posted September 1, 2014 Author Report Share Posted September 1, 2014 Kulki Rockets Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 1, 2014 Report Share Posted September 1, 2014 Wagomiar.... ??? Quote Link to post Share on other sites
wojtek123 Posted September 1, 2014 Author Report Share Posted September 1, 2014 (edited) 0.25 Edited September 1, 2014 by wojtek123 Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 1, 2014 Report Share Posted September 1, 2014 Nie dziwie się, że ten chłam nie lata. Skoro mówisz, że wszystko masz złożone poprawnie to kup normalne kulki i powinno działać. Quote Link to post Share on other sites
bugibugi Posted September 1, 2014 Report Share Posted September 1, 2014 Mialem podobny problem z Gumka G&G. Ten cycek jest poprostu zaduzy i nie podkreca tak jak powinno. Wymienilem na systeme i wszystko smiga. Quote Link to post Share on other sites
wojtek123 Posted September 1, 2014 Author Report Share Posted September 1, 2014 Gumka podkręca w dobrą stronę ale mam kolejne pytanie: Co zrobić żeby gumka nie podkręcała za mocno w góre? Zwykle jest tak że kulka leci prosto apotem ostro w góre Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted September 1, 2014 Report Share Posted September 1, 2014 Ogólnie dobrze złożony hopek podkręca w niebo dopiero przy 80%-100% stopnia regulacji. Optymalne ustawienie to mniej więcej połowa lub ciut więcej. Oczywiście to też zalezy od wagi kulek ale różnice w regulacji będą znikome. G&G zielona wcale nie jest zła, musisz dobrać odpowiedniej wielkości dystanser. Jeśli będzie za gruby to za mocno będzie wypychać wałek podkręcający do lufy. Rezultat? Mogą się pojawić problemy z przechodzeniem kulek przez lufę, będą się blokować na gumce, moga też być za mocno podkręcane co niekoniecznie jest porządane. Jeśli dystanser będzie za cieńki, bo na przykład zrobiony z mocno spłaszczającej się gumy/silikonu to znów nie wypchnie wałka podkręcającego do lufy w ogóle albo ledwie ledwie. Więc pomimo dokręcenia pokrętła hopka do maksimum, kulki nie będa latać tak jak byś oczekiwał. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts