WAlex Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Witam, postanowilem sobie podladowac swoja baterie NI-MH na ladowarce firmy ASG (model 3PN3020MP). Gdy podlaczylem baterie, cos zaiskrzylo, zobaczylem ze nie pali sie dioda na ladowarce. Wogole. Odlaczylem baterie. Gdy sprobowalem znowu, zobaczylem ze iskrza sie styki przelaczki na mala ttamiye a bateria... Dioda na ladowarce dalej sie nie swieci. Gdy zostawie baterie do ladowania ciagle przeskakuja iskry. Co jest przyczyna? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Co jest przyczyna? Oszczędzanie na sprzęcie. Było brać Imaxa i problemów z fajerwerkami by nie było. Quote Link to post Share on other sites
WAlex Posted September 12, 2014 Author Report Share Posted September 12, 2014 Eh... Prosze bardzo. Kup mi Imaxa. To, ze cie na niego stac nie znaczy ze stac wszystkich.Na taka ladowarke mnie bylo stac, zreszta ktorys z WMASGowiczow polecal mi ja. Czy da sie ja naprawic? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 (edited) Nie za bardzo wiem o czym mowa, bo wpisanie tej "nazwy modelu" w google skutkuje niczym. Nawet google nie wie co to. Zazwyczaj iskry oznaczają zwarcie, obadaj miejsce z którego lecą. Edited September 12, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
WAlex Posted September 12, 2014 Author Report Share Posted September 12, 2014 (edited) Ladowarka firmy ASG... Najlepsze jest to, ze jest to ladowarka do NIMHów. Przy baterii do ASG nie swieci sie zadna dioda i sa iskry, a przy akumulatorku do samochodu zdalnie sterowanego (NICD) ze laduje... i laduje na serio. WTF? H Edited September 12, 2014 by WAlex Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 To chyba takie cuś (Google mi tak podpowiedział). Quote Link to post Share on other sites
WAlex Posted September 12, 2014 Author Report Share Posted September 12, 2014 w EDYCIE sie nie zmiescilo... Wlasnie ogarnalem ze to tez ladowarka do NICD. Dokladnie taka jak w linku powyzej. Ale ze bateria dziala, a przy probie podlaczenia leca iskry to nie rozumiem Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Wygląda na coś całkiem ok dla NiMhów. Bez zaglądania do środka problemu nie namierzymy. Wygląda to na zwyczajne zwarcie w obwodzie. Quote Link to post Share on other sites
WAlex Posted September 12, 2014 Author Report Share Posted September 12, 2014 (edited) No to rozbiorę i dam fotkę, bo ja prędzej balet zacznę tańczyć niż elektronikę ogarnę How to do it? Normalnie podwazyc nozem, weyknac go w sczeline i probowac otworzyc? Bo innej opcji nie widze Edited September 12, 2014 by WAlex Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Jak elektronika to ja też odpadam. Najpierw sprawdź kable czy się nie przetarły lub nie złączyły. Quote Link to post Share on other sites
WAlex Posted September 12, 2014 Author Report Share Posted September 12, 2014 No raczej nie, bo NICD ładuje Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Jesteś pewny że dobrze podłączasz przewód? czerwony do plusa czarny do minusa? Quote Link to post Share on other sites
WAlex Posted September 12, 2014 Author Report Share Posted September 12, 2014 No pewny nie jestem... Jak to sprawdzić? NICD niby ładuje normalnie Quote Link to post Share on other sites
WAlex Posted September 13, 2014 Author Report Share Posted September 13, 2014 Ok... Sprawa przedstawia sie tak. Przed chwila zobaczylem, ze mam na odwrot kabelki... Zmylilo mnie to, ze NICD ladowalo. Dzieki za pomoc chlopaki ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts