MaT3y Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 Witam ponownie wszystkich. Odnośnie poprzedniego tematu to znalazłem odpowiednią lunetke z regulowaną ostrością i dobrze wszystko widzę, więc wydawanie kasy na wkładki korekcyjne czy soczewki będzie niepotrzebne. Teraz mam pytanie odnośnie jakiegoś poboczniaka ale w grę wchodzi tylko elektryk PDW. Wiadomo, że jako snajper to w cqb nie postrzelam, a z ~500-600 fps z bliska walić to czyste morderstwo, kiła i mogiła więc szukam fajnego małego elektryka, którego można lekko podrasować i z niego mieć fajną zabawę. Myślę że odpowiednie będą mp5 od galaxy, albo by-808 PDW od boyi. Doradźcie mi co będzie lepsze. Z góry chcę napisać, że obydwa mają plastikowe body, ale różnią się GB, ( boyi v2, galaxy v3). Bardziej podoba mi się boyi, ładnie się prezentuje, a w galaxy słyszałem, że body lubi sobie popękać. Myślę, iż będzie dużo eksploatowany z racji iż w moim rejonie co tydzień rozgrywki są gdzie indziej (raz cqb, raz las). Więc chętnie posłucham o tych replikach co nieco. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Link to post Share on other sites
infektius Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 (edited) Budżet? Ma być to ogólnie krótki karabinek czy coś co wsadzisz jak MP5k w ewentualną kaburę? Bierzesz pod uwagę wymianę części na start czy ma być z pudła gotowe pod CQB? Jak masz zamiar to transportować(na sobie)? Pod twój post pasuje wszystko co jest krótkie i wsadzi się w nie słabszą sprężynę i tyle. Nie widziałem popękanych Galaxiaków. Każdy plastik możesz połamać. Z tych dwóch, moim zdaniem, Galaxy. Edited September 17, 2014 by infektius Link to post Share on other sites
MaT3y Posted September 17, 2014 Author Report Share Posted September 17, 2014 Budżet ~ 400 Tak jak napisałem, jest opcja podrasowania czyli tuningu. Transport to raczej bungee, albo na rzepy i do kamizelki, jestem na telefonie więc nie mam opcji wklejenia zdjęcia więc opiszę jak z tymi rzepami: widziałem kiedyś jak na mp5 na chwycie przednim i na kolbie były rzepy oraz na kamizelce i trzymał się przy ciele na tych właśnie rzepach - całkiem nieźle to wyglądało i było bardzo praktyczne, replika nie latała i szybko można było jej użyć natomiast ciekawe czy przy bieganiu by nie odpadła.) I tak jak w temacie i opisie, ma to być krótki karabinek Link to post Share on other sites
Herod Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 Szczerze mówiąc - choć nie biegam ze snajperką - poleciłbym Ci jako snajperowi zwykły pistolet, gdyż jest to najpraktyczniejsze rozwiązanie. Noszenie PDW w połączeniu ze snajperką nie jest tak wygodnie, jakby się zdawało. Żeby jednak nie pisać nie na temat powiem tak: po pierwsze tego całego by-808 sobie odpuść - gearbox w tym modelu nie budzi zaufania, położenie baterii również, poza tym repliki KAC PDW nie są moim zdaniem tak zgrabne jak ich konkurenci. Jeżeli mam coś doradzić to w szerokiej perspektywie najmniejszy, najlżejszy i najwygodniejszy jest MP7, jednak aby mieć dobrą replikę tego pistoletu musisz zainwestować w gaziaka. Przyczyna? Po raz kolejny - gearbox. Elektryki odpadają. Jeżeli jednak chcesz dorwać elektryka, to wybór wydaje się oczywisty - MP5K. Tutaj do wyboru masz dwie opcje - Cyma (modele M5K lub PDW, czyli ten z kolbą) lub Galaxy. Różnica polega w pierwszej kolejności na ciężarze - Cyma waży swoje, może nie czuć tego kiedy trzyma się ją w rękach ale jest to odczuwalne, gdy biegniesz i obija Ci się na drugim zawieszeniu np. o plecy. Galaxy jest leciutki, plastik daje dużą różnicę w wadze, co pozwala na nieco wydajniejszą eksploatację. Jako że cenię sobie full metal repliki rzekłbym - Cyma, jednak cena wciąż oscyluje wokół 500 zł + nie zapominajmy o magach. Galaxy jest dużo tańszy, można dorwać za 2xx zł. Jeżeli jesteś ze Szczecina to może kojarzysz Gumisia - jego Galaxiak sieje postrach w qcb. Polecał mi go gorąco, może więc pójść po linii najmniejszego oporu i sprawić sobie właśnie ten model? Link to post Share on other sites
Powała Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 (edited) MP5K (nie PDW) jest wcale niegłupim wyborem repliki bocznej dla snajpera. Sam go użytkuję jako replikę boczną. Edited September 18, 2014 by Powała Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 To nie jest dział snajperski. Zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts