Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam ponownie wszystkich. Odnośnie poprzedniego tematu to znalazłem odpowiednią lunetke z regulowaną ostrością i dobrze wszystko widzę, więc wydawanie kasy na wkładki korekcyjne czy soczewki będzie niepotrzebne.

Teraz mam pytanie odnośnie jakiegoś poboczniaka ale w grę wchodzi tylko elektryk PDW. Wiadomo, że jako snajper to w cqb nie postrzelam, a z ~500-600 fps z bliska walić to czyste morderstwo, kiła i mogiła więc szukam fajnego małego elektryka, którego można lekko podrasować i z niego mieć fajną zabawę.

Myślę że odpowiednie będą mp5 od galaxy, albo by-808 PDW od boyi. Doradźcie mi co będzie lepsze. Z góry chcę napisać, że obydwa mają plastikowe body, ale różnią się GB, ( boyi v2, galaxy v3). Bardziej podoba mi się boyi, ładnie się prezentuje, a w galaxy słyszałem, że body lubi sobie popękać.

Myślę, iż będzie dużo eksploatowany z racji iż w moim rejonie co tydzień rozgrywki są gdzie indziej (raz cqb, raz las). Więc chętnie posłucham o tych replikach co nieco.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Budżet? Ma być to ogólnie krótki karabinek czy coś co wsadzisz jak MP5k w ewentualną kaburę? Bierzesz pod uwagę wymianę części na start czy ma być z pudła gotowe pod CQB? Jak masz zamiar to transportować(na sobie)?

Pod twój post pasuje wszystko co jest krótkie i wsadzi się w nie słabszą sprężynę i tyle.

Nie widziałem popękanych Galaxiaków. Każdy plastik możesz połamać. Z tych dwóch, moim zdaniem, Galaxy.

Edited by infektius

Budżet ~ 400

Tak jak napisałem, jest opcja podrasowania czyli tuningu. Transport to raczej bungee, albo na rzepy i do kamizelki, jestem na telefonie więc nie mam opcji wklejenia zdjęcia więc opiszę jak z tymi rzepami: widziałem kiedyś jak na mp5 na chwycie przednim i na kolbie były rzepy oraz na kamizelce i trzymał się przy ciele na tych właśnie rzepach - całkiem nieźle to wyglądało i było bardzo praktyczne, replika nie latała i szybko można było jej użyć natomiast ciekawe czy przy bieganiu by nie odpadła.)

I tak jak w temacie i opisie, ma to być krótki karabinek

Szczerze mówiąc - choć nie biegam ze snajperką - poleciłbym Ci jako snajperowi zwykły pistolet, gdyż jest to najpraktyczniejsze rozwiązanie. Noszenie PDW w połączeniu ze snajperką nie jest tak wygodnie, jakby się zdawało.

Żeby jednak nie pisać nie na temat powiem tak: po pierwsze tego całego by-808 sobie odpuść - gearbox w tym modelu nie budzi zaufania, położenie baterii również, poza tym repliki KAC PDW nie są moim zdaniem tak zgrabne jak ich konkurenci.

Jeżeli mam coś doradzić to w szerokiej perspektywie najmniejszy, najlżejszy i najwygodniejszy jest MP7, jednak aby mieć dobrą replikę tego pistoletu musisz zainwestować w gaziaka. Przyczyna? Po raz kolejny - gearbox. Elektryki odpadają.

Jeżeli jednak chcesz dorwać elektryka, to wybór wydaje się oczywisty - MP5K. Tutaj do wyboru masz dwie opcje - Cyma (modele M5K lub PDW, czyli ten z kolbą) lub Galaxy. Różnica polega w pierwszej kolejności na ciężarze - Cyma waży swoje, może nie czuć tego kiedy trzyma się ją w rękach ale jest to odczuwalne, gdy biegniesz i obija Ci się na drugim zawieszeniu np. o plecy. Galaxy jest leciutki, plastik daje dużą różnicę w wadze, co pozwala na nieco wydajniejszą eksploatację.

Jako że cenię sobie full metal repliki rzekłbym - Cyma, jednak cena wciąż oscyluje wokół 500 zł + nie zapominajmy o magach. Galaxy jest dużo tańszy, można dorwać za 2xx zł. Jeżeli jesteś ze Szczecina to może kojarzysz Gumisia - jego Galaxiak sieje postrach w qcb. Polecał mi go gorąco, może więc pójść po linii najmniejszego oporu i sprawić sobie właśnie ten model?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...