Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Początek z G&G.

Recommended Posts

Witam.

A więc w poszukiwaniu czegoś na początek natknąłem się na to :

http://azteko.pl/gg-...fps-p-6810.html

z tego co wyczytałem wszystko fajnie, markowa replika G&G i ta przecena WOW wszystko wydaję się takie magiczne i super... wnioskując z zasady są haczyki... ale gdzie? jesteś ktoś w stanie doradzić, zaszczycić złotą radą? :icon_smile: jedyny minus ( w sumie ten największy z tego co się domyślam) to, to że nie można za dużo kombinować w tych replikach. ( wyczytane na WMASG) Czy chociaż wymiana body na metalowe jest możliwa? ooo i jeszcze jedno... jak się ma kwestia sklepu?

Sklep w porządku, Firma też, tyle że jak uczy życie wszelkie repliki o których można napisać "wysokiej klasy replika w cenie, jaką uznać można za ekonomiczną" okazują się bublem. Nie chcę być złym prorokiem ale replika w cenie dobrego gerboxu to mi pachnie tandetą.

Moja pierwsza szturmówka, miałem czarną wersję. Replika sama w sobie spoko, gearbox w moim chodził ładnie. Lufa oczywiście do wymiany bo kulki rozłaziły się w przestrzeni po niecałych 10 m. Jeśli mam być szczery - mimo wszystko nie polecam. G&G robi dobre repliki, jednak to nie jest dobra replika na start. Głównym grzechem jest polimerowy korpus, który z czasem nabierze luzów, przez co wszystko zacznie pływać i się trząść. Po kilku miesiącach użytkowania zaczęła mnie zwyczajnie irytować i to pod każdym względem, od nietrwałości polimeru aż po najbardziej cudaczny jaki widziałem montaż szyny RIS i muszki. Nie wspomnę nawet o uszkodzeniach mechanicznych, których Raider może zwyczajnie nie wytrzymać. Co do tuningu - nie próbowałem takowego, jednak znajomy twierdzi, iż cuda na tym nie ukręcisz.

Z moich doświadczeń mogę powiedzieć że bardzo dobra replika, użytkowałem i tuningowałem jedną i wszystko było super. Może taki egzemplarz a może troche szczęścia... w każdym razie oberwało jej się pare razy lufą o ściane i plastik dawał rade nie to co chińskie. Przed tuningiem chodziła bardzo ładnie a po wytrzymywała 530fps w singlu jak i auto przez pół roku (głównie na pochwałe zasługują zębatki i szkielet które zostały stocki i dały rade) potem nwm bo straciłem z nią kontakt. Ogólnie dobre repliki ale nie zaszkodzi im oddanie na start na dobry serwis dla spokoju ducha.