Tratos Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 (edited) Witam! Chciałbym przywitać się serdecznie ze wszystkimi użytkownikami tego forum, a także poprosić o pomoc. Na początku spróbuję pokrótce opisać swoją historię, oraz jak i skąd wziął mnie "bakcyl" na asg. Mój Ojciec jest myśliwym, strzela również sportowo, ogólnie interesuje się bronią i strzelectwem na różnych płaszczyznach. Wie również dużo na temat optyki, balistyki itp.itd. Praktycznie od małego strzelam z prawdziwej broni, dostałem również swoją wiatrówkę, jednak, że nie osiągnąłem jeszcze wieku, w którym mógłbym wyrobić sobie pełne pozwolenie na broń (21 lat), a strzelanie do przysłowiowych puszek mi się znudziło, wymyśliłem aby spróbować swoich sił w asg za namową kolegów. Niby nie jestem zielony w temacie strzelectwa, jednak asg to zupełnie coś innego i nowość dla mnie, toteż po wnikliwym przeglądaniu forum, zasięgnięciu porad u kolegów siedzących w temacie postanowiłem napisać tutaj, Zmierzając do sedna, czyli wyboru repliki postawiłem na PJ4A1 ze strony Taiwangun. Czytałem, że w najniższej cenie m4 nie jest dobrym wyborem, jednak ten egzemplarz do najniższej półki chyba nie należy. Co mnie skłoniło do tego wyboru? Taiwangun przerabia repliki tej firmy wstawiając lepsze części. Obudowa nie jest z plastiku, magazynek również. Ogólne wykonanie chyba nie jest najgorsze. Bardzo podobają mi się karabiny w typie AR15, ale jak powiecie, że nic stosunkowo dobrego w tej cenie nie ma no to nie będę upierał się przy swoim jak dzieciak. Budżet nie ulegnie zwiększeniu, więc proszę nie piszcie, że mam dozbierać x złotych. Chcę na samą replikę tyle przeznaczyć i koniec. Proszę o pomoc, serdecznie pozdrawiam i poniżej link do wybranego przeze mnie asg: http://www.taiwangun...&campaign-id=21 Edited September 24, 2014 by Tratos Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 Wcale nie wstawiają lepszych części. Wstawiają chiński szmelc, podmieniają ziemniaki na kartofle inaczej mówiąc... PJ nie jest szczególnie zły, nawet jeden z lepszych chińskich AR, jednak potrafi dać w kość. W takim budżecie lepiej nakierować się na kałachy Boyi. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 Jak mówił poprzednik dobrym pomysłem będą kałachy boya, od siebie moge również polecić M4 G&G z serii combat machine które można znaleźć w podobnym przedziale cenowym o ile nie odstrasza cię plastik (jednak bardzo wytrzymały). Jeśli koniecznie musi być full metal to z emek PJ/A&K będzie najlepszym wyborem. Quote Link to post Share on other sites
Tratos Posted September 24, 2014 Author Report Share Posted September 24, 2014 Dziękuję Panowie za pomoc, macie do podsunięcia jakiś konkretny model AK wykazujący się czymś ponad pozostałe? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 Wszyskie kałachy boyia są spoko, bierz, co Ci się podoba. Zwróć uwagę, żeby replika miała dopiski S - wtedy więcej stali w body lub W - więcej drewna. Dopiski W i S się łączą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts