Belfer13 Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 Witam! Wczoraj kupiłem replikę firmy specna arms SA-A05. Problem jest taki, że ma lufę 22.8mm przez co celność jest mała. Wymieniłem już gumkę hop-up na zieloną G&G ale celność nadal jest mała. Chciałbym do repliki kupić taką lufę wewnętrzną: http://gunfire.pl/product-pol-1152190457-Stalowa-lufa-wewnetrzna-6-08-364mm.html . Czy przy wymianie lufy trzeba wymieniać jakieś inne części gearbox-a??? Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 (edited) Witam! Wczoraj kupiłem replikę firmy specna arms SA-A05. Problem jest taki, że ma lufę 22.8mm przez co celność jest mała. Wymieniłem już gumkę hop-up na zieloną G&G ale celność nadal jest mała. Chciałbym do repliki kupić taką lufę wewnętrzną: ... Czy przy wymianie lufy trzeba wymieniać jakieś inne części gearbox-a??? Niet, ale nie wiem po co zamieniać lufe 22,8 cm na 13 cm dłuższy ten sam szajs :teethh: Problemem w celności twojej repliki nie jest lufa, ale układ który poprostu nie jest wydajny, czy tam szczelny... Już lepiej kupić odpowiednią dysze, dać to komuś do zrobienia i będzie dużo lepszy efekt niż wydawanie pieniędzy na tą lufe... Edited September 26, 2014 by grzesio93 Quote Link to post Share on other sites
Belfer13 Posted September 26, 2014 Author Report Share Posted September 26, 2014 Szczerze mówiąc to moja starsza ,,gówniana,, replika M4 firmy Dragon Gun po wymianie gumki hop-up miała lepszą celność niż specna arms. :( Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 @Belfer13 przeczyść porządnie lufę. Quote Link to post Share on other sites
Belfer13 Posted September 28, 2014 Author Report Share Posted September 28, 2014 @Belfer13 przeczyść porządnie lufę. Lufa była przeczyszczona zaraz po zakupie. :( Quote Link to post Share on other sites
Belfer13 Posted December 27, 2014 Author Report Share Posted December 27, 2014 Witam. Mam zamiar zakupić dłuższą lufę precyzyjna do M4 SpecnaArms. Czy lufa o średnicy 6.08mm będzie lepsza czy lepiej zainwestować w 6.03? Czym różnią się te dwie lufy oprócz średnicy (która z nich zwiększy celność w replice)? Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Zacznijmy od tego średnica ma mniejsze znaczenie, ważne jest wykonanie lufy od siebie polecę lufe promyka mam w giecie kuleczki jak po sznurku, z tańszych opcji systema, z doświadczenia nie polecam guardera ale może to była gorsza sztuka. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Belfer13 Połączyłem Ci te tematy, następnym razem zalecam kontynuować w założonym już temacie, aniżeli zakładać nowy... Quote Link to post Share on other sites
Belfer13 Posted December 27, 2014 Author Report Share Posted December 27, 2014 (edited) . Edited December 27, 2014 by Belfer13 Quote Link to post Share on other sites
Belfer13 Posted December 27, 2014 Author Report Share Posted December 27, 2014 Zacznijmy od tego średnica ma mniejsze znaczenie, ważne jest wykonanie lufy od siebie polecę lufe promyka mam w giecie kuleczki jak po sznurku, z tańszych opcji systema, z doświadczenia nie polecam guardera ale może to była gorsza sztuka. A madbul? Podobno też jest to dobra firma. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Nie jest. Porządna firma to: Edgi, Prometheus, PDI, ale one kosztują stosownie do oferowanej jakości. Guarder, Madbull, JBU to dość padlinowate lufy, często między partiami jest zauważalna różnica w jakości. Rosądne skupienie i kontrolę jakości ma Systema. Nie wiem jak SHS, bo nie miałem okazji założyć, jeszcze, tej lufy (może na dniach będzie okazja zrobić test w zamkniętej hali na dystansie 100+). Na stockowej lufie KWA mam lepsze skupienie niż ludzie na Madbullu czy Guarderze (przy porównywalnej długości lufy i mocy repliki). Quote Link to post Share on other sites
Valor92 Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Ja mam shs 6,03 509 mm i guardera 6,02 509 mm. W replice (M16 SA) siedzi teraz shs, a guardera schowałem do oryginalnego opakowania. :D Wniosek możesz domyślić sam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts