I3ongo Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 Cześć, Spotkałem się z nieciekawym problemem. W całkiem nowym M4 odkręcałem/przykręcałem zależnie od potrzeb przedłużkę z lufy 10,5" z gwintem CW na 14,5" z gwintem CCW . Pewnego razu jednak, przykręciłem przedłużkę, która po kilku dniach za chińskiego boga nie chce zejść. próbowałem ręką, przez szmatę, kombinerkami przez szmatę (co skutecznie zerwało farbę z przedłużki w miejscu chwytu), wrzucałem lufę na 10 minut do zamrażarki, ogrzewałem spojenie nad świeczką...i nic, nawet nie drgnie. Nie ma mowy o korozji, bo gnat nawet na jednej strzelance jeszcze nie był. Jest jakaś opcja oprócz kupowania drugiej lufy 10,5"? Byłbym wdzięczyny za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 Możesz jeszcze spróbować czymś takim jak olej silikonowy/wd-40 kapnąć na miejsce łączenia. Quote Link to post Share on other sites
leon24_36 Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 Witam Tak jak Zajcu97 napisał użyj jakiegoś "psiukacza" ja mogę polecić Shock Spray - SCK. Stosujemy go u mnie w pracy przy zatartych połączeń z bardzo dobrym skutkiem (nie tylko skorodowanych) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 Najpierw chemicznie spróbuj Jak piszą WD-40 czy coś, jak dalej nie da rady, lufę do zimnej wody z lodem, przedłużkę ogrzać świecą i znów spróbować. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 Na stop aluminium to olej może nie pomóc... Ale spróbuj alkoholem jakimś... Denaturat byłby całkiem spoko... Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 2 żabki, 2 kawałki gumy,1 piwko i trochę pary w łapie. Zapewniam, że puści. Środki typu wd są dobre, gdy się pryszcze zanim dokręci gwint. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts