mg schutze Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Marek Ty to wiesz, ja toi wiem, a ci co słuchają jedynie słusznej strony konfliktu widzieli tam Apacze, F22, Dziewulskiego, atomówki... itd itp Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 (edited) O ile dobrze pamiętam, któryś z zespołów SAS w czasie Pierwszej Wojny o Ropę (1991) zameldował o użyciu przez Amerykanów atomicy; okazało się, że był to silny ładunek paliwowo-powietrzny użyty do wykonania przejścia w polu minowym. Ed: Ja rozumiem, Apacze i F22, ale Dziewulskiego.... straszny szit muszą palić ;) Edited February 9, 2015 by Okruch Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Okruch na samym początku trolle z Kremla oficjalnie twierdzili, ze na Ukrainie jest Dziewulski XD Mała próbka http://www.liveleak.com/browse?q=dziewulski Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Zajebioza :) Jakby się któryś z mistrzów Fotoszopa rozpędził i do Dziewula i Turczynowa dokleił jeszcze Szojgu, byłoby w sam raz :) Przecież Dz. ma już problemy z celowaniem do pisuaru, a co dopiero z broni... Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Podobno worek domknięty https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KtpJKiD_9WM Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Gospodarka ukraińska nie musi kwitnąć - mają zaplecze finansowe u banksterów jakie zechce USA Zadłużą się i tyle a częściowo dodrukuja pieniądze. Albo ktos im dolców czy euro dodrukuje. Rosja nie ma takich możliwości -oga se tylko druknac kasę. Po wzmożeniu ostatniej aktywności Rosjan widać, ze właśnie czas daje im po tyłku. Inflacja, brak kredytów na inwestycje, kosmiczne ceny żarcia, ropa po 50 dolców dają o sobie znać Dlatego nacierają żeby sobie poprawić sytuację negocjacyjną i więcej wytargować bo zegar tyka. Wojna zawsze daje "po doopie" każdej ze stron. ProRosjanie przyspieszyli, bo z analiz powszechnej dezercji (tfu, chciałem napisać, mobilizacji), wynikło, że "dzień zwycięstwa", mogą w tym roku, świętować w Kijowie...Co do drukowania i pożyczania waluty, na razie to "nasi" owszem, pożyczają, ale grosze i na piękne oczy. Bansktery drogo policzą sobie to ryzyko. Jeśli przypadkiem Kiów to wygra, to będzie to pyrrusowe zwycięstwo. Raczej będzie status quo, ale strefa demarkacyjna, będzie troszkę bardziej na zachód.... Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 A co do drukowania, to czas drukowania powoli się kończy: Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Drukowanie drukowaniem a w okolicach Mariupola poszła ofensywa Azowa... Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Drukowanie drukowaniem a w okolicach Mariupola poszła ofensywa Azowa... Tak jak pisałeś, kociołek zamknięty. Azow z założenia, przeznaczony jest na straty (są zbyt groźni dla samej władzy w Kijowie). Z założenia, mają się wykrwawiać, dopóki będzie im się chciało walczyć. Kreowani "na gierojów" zasłużą więc na nagrodę Darwina.. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Kociołek podobno otwarty, Azow pod obstrzałem z terytorium FR XD Tu 2h ciekawego wywodu Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Nawet "wybiurcza" podaje, że kociołek zamknięty. Pewnie wyjechać można, ale "albo w worku" jako gruz 200, albo jako cywil, bez broni... Tak czy siak, dezinformacja na całego, w wydaniu każde ze stron. Skuteczność poboru do armii ukraińskiej, w zachodniej ukrainie, waha się ponoć od 10 do 30 %. Reszta poborowych daje nogę. Rzeby było ciekawiej, jadą ponoc masowo "pracować do Rosjii". Nie wiem, ile w tym prawdy. Generalnie w armii kiowskiej, zero woli walki, poza Azowem i jednostkami najemnymi... Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Rzeby Aż mnie w oku zakłuło, ale ad rem. Obawiam się, że u nas skuteczność poboru byłaby niewiele większa. Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Ciekawy jestem ile czasu zajmie "wyczyszczenie" kotła (o ile naprawdę jest zamknięty) . Ps: Jak teraz przedstawia się sytuacja w Debelcowie? W sieci ciężko jest znaleźć aktualne informacje o sytuacji w mieście. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Wszystko idzie znaleźć ino trza szukać. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=k9xczCg9SHU Oczywiście trzeba z kilku stron na raz ciągnąć info a już na 100% nikomu nie wierzyć... Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 mg_szutze Dzięki wielkie Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Nie ma problemu ;) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Ostrzał kramatorskiego lotniska i bazy ATO Film z lotniska po ostrzale ale nic nie widać straty muszą być ogromne ze względu na nasycenie sprzętem owego. A czym ostrzelali? (Kramatorsk->Gorłówka ~60km) A tym, Smiercze w Makiejewce dzisiaj. https://www.youtube.com/watch?v=sQ4AA6vp6AY#t=16 Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 To i ja dorzucę - Kramatorsk. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Rozejm od 15 więc póki czas jest ;) https://www.youtube.com/watch?v=LZQu9NLmKFA Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Skoro już o rozejmie mowa. Jak myślicie? Długo się utrzyma? Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Wszystko zależy, czy Władek przyklepie... A worek dalej otwarty ;) Quote Link to post Share on other sites
zielin86 Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Hej Panowie. Czy ktoś mógłby podrzucić ponownie zdjęcie kolesia z jakiegoś ochotniczego ukraińskiego oddziału, w polskiej kamizelce Kandahar, polskim hełmie, trzymającego taką śmieszną czerwoną flagę z białym polem i czarnym połamanym krzyżykiem na środku? Szukam i nie mogę znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Ługańsk z teraz... Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 (edited) Skoro już o rozejmie mowa. Jak myślicie? Długo się utrzyma? To zależy, co komu da się zdobyć i utrzymać do godziny 0:00 między najbliższą sobota a niedzielą. Jak obie strony, będą zadowolone, to rozejm się utrzyma. Oczywiście jeśli odpowiednio mądrze zrozumiecie pojęcie rozejm* Rozejm = czas na przegrupowanie wojsk, celem uzyskania taktycznej przewagi nad przeciwnikiem... Wszystko zależy, czy Władek przyklepie... A worek dalej otwarty :icon_wink: A wiesz kto w tym worku siedział? Wg strony rosyjskiej w worku był niezły międzynarodowy kontyngent. Nie wierzył bym jednak stronie rosyjskiej, gdyby nie fakt podpisania rozejmu (dzięki silnemu naciskowi międzynarodowemu, co niestety potwierdza poniekąd wersję rosyjską). A 100 % prawdy i tak się nie dowiemy.. Aż mnie w oku zakłuło, ale ad rem. Obawiam się, że u nas skuteczność poboru byłaby niewiele większa. Za błąd, przepraszam. Co do skuteczności poboru, odpowiem tak: Masz do wyboru: a) umieranie za nasz kochany obecny rząd, b) masz dowód osobisty, i otwarte granice UE Wybierasz Ty, przeżywalność "strzelanek ASG znasz", a nie mamy przecież lotnictwa i artylerii... W dodatku większość moich znajomych, bez wojny, lecz za zwykłą, w miarę normalną pracą, rozjechała się po świecie. A Ukraincy tak naprawdę nie mają dokąd wiać... Edited February 12, 2015 by ravkill Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts