Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

HK 417 D Problem

Recommended Posts

Witam. Czy ktoś się orientuje czy w naszym kraju można kupić dolne body do HK 417 d VFC/Umarex?

Lub czy istnieje możliwość przełożenia wszystkich bebechów GB, lufa, risy do mod 416 lub M27, czy musi być to koniecznie produkcji umarex-a czy inny? Przede wszystkim gdzie to można kupić. Pozdrawiam

hmm co prawda nie rozbieram replik bo się na tym kompletnie nie znam ale z tego co się zdążyłem dowiedzieć jest to jakiś specjalny GB pod umarex-a robiony (niby V2 modyfikowany). Szkoda mi repliki bo włożyłem w nią 500 i jest podciągnięta do 540fps z ROF 1.500 a body na angielskich stronach kosztuje ok. 110 dolków. Pomysł jest by przełożyc to w body od HK416 lub cos eM-ko podobnego by wykorzystać maximum części oraz uniknąć strat finansowych. Body może być podobno tylko umareź ale to opinia 1 osoby siedzącej w tym temacie kilka ładnych lat i temu pytam czy:

po 1 Jest możliwość przełożenia flaków z GB do innego rodzaju GB np V3 lub V7, czy RIS-y, lufa, chwyt pistoletowy

po 2 O ile jest taka opcja jaki koszt innego Body góra/dół i jaki jest tego koszt.

po 3 czy w ogule ma to jakiś sens (Powiesić sobie replikę w garażu jako pamiątkę)

Nie zależy mi na: sprzedaniu tego za bezcen bo obecnie nie licząc uszkodzenia body warta jest ok 3.000.Potrzebuję fachowej opinii w tej kwestii. Jestem w stanie wysłać ten sprzęt do osoby która jest gotowa podjąć wyzwanie zrobienia z owego HK 417 D wersji 416 lub jakiejś M4. Przy okazji osoby które znają temat są w stanie mi odpowiedzieć na proste pytanie " czy można przenieść selektor ognia na stronę prawą?".

hmmmm A jeśli wyjął by te części z GB wstawił do innego a resztę przełożył do innego body? Aktualnie body jest pęknięte tak beznadziejnie (przy selektorze ognia) że ratuje mnie tylko przełożenie owego selektora na stronę prawą oraz zespojenie body blachami na płynny metal. Czy faktycznie Umarex-a nie da rady wsadzić w nic innego?(pomijam GB bo można z niego wyjąć całe podzespoły i wstawić w inną obudowę że tak to nazwę) zastanawiam się nad body z 416 nawet kosztem innego GB byle lufa oraz risy pasowały.

Zauważ, że lufa z Hk417 ma gwint na dużo większy tłumik płomienia. W Hk416 jest mniejszy.

RIS też różnią się systemem mocowania. Szyna RIS 417 jest sporo wyższa.

Sprawdzałem, bo posiadam 416tkę i 417tkę VFC. Poprzekładałem to i owo i nie bardzo pasuje.

Wszystko co z 417 jest po prostu większe i nie bardzo pasuje do mniejszego brata.

Edited by ColtS

https://plus.google.com/photos/113406774350392267246/albums/6073679416788969361/6073679423479987682?banner=pwa&sort=1&pid=6073679423479987682&oid=113406774350392267246

w przeglądarce Google

Zauważ, że lufa z Hk417 ma gwint na dużo większy tłumik płomienia. W Hk416 jest mniejszy.

RIS też różnią się systemem mocowania. Szyna RIS 417 jest sporo wyższa.

Sprawdzałem, bo posiadam 416tkę i 417tkę VFC. Poprzekładałem to i owo i nie bardzo pasuje.

Wszystko co z 417 jest po prostu większe i nie bardzo pasuje do mniejszego brata.

Orientujesz się czy jest możliwość przełożenia selektora na prawą strone i przy okazji gdzie można kupić magi w polsce?

Mówimy o AEG, czy GBB?

Mam AEGa i raczej można przełożyć selektor. Z prawej strony korpusu są nawet oznaczenia, więc na pewno się da. Kwestia wyjęcia GB i po prostu przełożenia razem z płytką.

Co do magów. U jednego polskiego dystrybutora:

http://www.bron.pl/a...k417-kal-6mm-bb

Taniej wychodzi złożyć się z kimś na zamówienie z WGC shop, polecam popatrzyć na wątki, co miesiąc ktoś zbiera zamówienia. Na PW mogę Ci napisać kto ściąga co miesiąc zamówienia. Kilka razy korzystałem.

Chyba, że sam znajdziesz.

Edited by ColtS

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale HK417 strzela amunicją 7.62 x 51 mm Nato, a HK416 5.56 x 45 mm Nato, więc jeżeli szukasz dolnego body, to o emkach zapomnij. Możesz próbować dopasować od SR25, ale nie jest powiedziane. Jednak ja wychodzę z założenia, iż czasem wystarczy się uprzeć i się dopasuje, choć nie zawsze.