Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Cześć, mam na imię Dominik pochodzę z Suwałk i chciałbym dołączyć do waszego zacnego grona maniaków :) a co za tym idzie, czekają mnie pierwsze wybory zwijązane z tym tematem i potrzebuje kilku porad. Sam postarałem się już coś znależć.

REPLIKA:

http://www.military.pl/king-arms-colt-m4-a1-ris_10505t?p[cat]=22

cena, cena i jeszcze raz cena!

Tylko myśle, czy nadawać się będzie do lasu, bo w opisie pisze, że celny strzał odda do 25 metrów O.0

BATERIA I ŁADOWARKA:

i tu niestety musze się wami wysłużyć (wiem, że nie powinienem) ale tego akurat wcale nie ogarniam co, gdzie i jaki rodzaj ;|

dlatego proszę was o pomoc i jak możecie podać mi jakiąś baterie i ładowarke z tego samego sklepu okulary (jedna przesyłka) byłbym wdzięczny. Nie chce żadnych hiper-power ale w granicach 100-120 zł jakbym się zmieścił z tymi 2 rzeczami byłbym szczęśliwy.

OKULARY:

Tutaj celuję w jakieś, w którch mozna nosić razem okulary korekcyjne bo mam wadę, która już jest dość spora. A tak się składa, że mam 1 parę nie potrzebnych okularów korekcyjnych, które mogę zdać na straty bez żadnych konsekfencji. Może te?

http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=10059&name=Bolle_Safety_-_Gogle_Ochronne_-_ATOM_-_ATOAPSI

i do tego oczywiście kulki jakieś dobre 0.25.

Resztę rzeczy dokupię z czasem, zobacze co mi jest potrzebne, a co nie i w listopadnie/grudniu kupię te potrzebne rzeczy.

Co o tym sądzicie? Czekam na komentarze i dziekuje za przeczytanie mojego tematu!

Już dawno czytałem te tematy, wybrałem co chce kupić i teraz tylko potrzebuje informacji na tematych tych rzeczy, które wybrałem, bo tak naprawdę w tych 2 tematach nie ma odpowiedzi na moje pytania, więc nie rozumiem, czemu ma służyć ich wstawienie. O mojej replice nie znalazłem żadnego tematu, chyba, że jest tak mocno schowany, że go przeoczyłem. Tematy "jak zacząc" jak i wiele innych również czytałem, tam znalazłem moje okulary, ale chce być pewny swego zakupy. A z bateriami jest tak jak napisałem. Jest dział, w którym mozna się o nią zapytać, ale sądze, że to nie wielki grzech, gdy zmiast 2 tematów zrobie jeden. Pozdrawiam.

^ Jeżeli czytałeś i dalej chcesz kupić to badziewie to albo nie masz oczu albo jesteś za przeproszeniem kompletnym kiepem.

Tematy w opisie, proponuje standardową kombinacje dla kompletnie zielonych € <4;7>

1)

Cześć, mam na imię Dominik pochodzę z Suwałk i chciałbym dołączyć do waszego zacnego grona maniaków :icon_smile: a co za tym idzie, czekają mnie pierwsze wybory zwijązane z tym tematem i potrzebuje kilku porad. Sam postarałem się już coś znależć.

2)

REPLIKA:

http://www.military....a1-ris_10505t?p[cat]=22

cena, cena i jeszcze raz cena!

Tylko myśle, czy nadawać się będzie do lasu, bo w opisie pisze, że celny strzał odda do 25 metrów O.0

3)

BATERIA I ŁADOWARKA:

i tu niestety musze się wami wysłużyć (wiem, że nie powinienem) ale tego akurat wcale nie ogarniam co, gdzie i jaki rodzaj ;|

dlatego proszę was o pomoc i jak możecie podać mi jakiąś baterie i ładowarke z tego samego sklepu okulary (jedna przesyłka) byłbym wdzięczny. Nie chce żadnych hiper-power ale w granicach 100-120 zł jakbym się zmieścił z tymi 2 rzeczami byłbym szczęśliwy.

4)

OKULARY:

Tutaj celuję w jakieś, w którch mozna nosić razem okulary korekcyjne bo mam wadę, która już jest dość spora. A tak się składa, że mam 1 parę nie potrzebnych okularów korekcyjnych, które mogę zdać na straty bez żadnych konsekfencji. Może te?

http://www.specshop...._ATOM_-_ATOAPSI

i do tego oczywiście kulki jakieś dobre 0.25.

Resztę rzeczy dokupię z czasem, zobacze co mi jest potrzebne, a co nie i w listopadnie/grudniu kupię te potrzebne rzeczy.

5)

Co o tym sądzicie? Czekam na komentarze i dziekuje za przeczytanie mojego tematu!

1) WW poradniki,

2)kupa, kupa i jeszcze raz kupa!

3)"i tu niestety musze się wami wysłużyć (wiem, że nie powinienem)"

Powinieneś za to użyś szukajki tematów, link nr 3 z opisu.

4)mam polecam

5) odpowiedziałem wyżej co o tym myśle.

Edited by B3Lf öÖö (LastSniper)

Witaj w gronie użyszkodników tego zacnego forum. I odpowiadając na apel komentuję:

- witam kolejnego ćwierćpiśmiennego. Przypominam o regulaminowym wymogu stosowania zasad poprawnej polszczyzny. Bo mam nadzieję że przeczytałeś regulamin przed kliknięciem.

- Ta replika to badziew. Polecane repliki znajdziesz w tematach podanych przez Hubę_ibna.

- Sklep który wybrałeś niestety strasznie zawyża ceny nieciekawych replik które sprzedaje. Polecę przejrzenie działu "Sklepy" z listy forum lub kliknięcie przycisku "Sklepy" na pasku narzędziowym.

- Pakiety zasilające, ładowarki i kulki polecane znajdziesz w dziale "Amunicja i zasilanie". odnajdziesz go w spisie działów forum. Ja do stokowej repliki polecę pakiet zasilający o LiPo o napięciu 7,4V . Jaki dokładnie, to się okaże po wyborze repliki. Ładowarkę dostosujesz do swoich potrzeb i możliwości ( ja polecę coś w klimacie IMaxa b6)

-Owszem te gogle powinny dać radę, ale oczywiście przydałoby się poddać je testowi przed pierwszą strzelanką.

-- Nawet do gorszych replik warto kupić dobre kulki. Zapewni to powtarzalność strzałów i ochroni lufę przed uszkodzeniami. Ja polecam kulki G&G

I uprzedzając komentarze nieszczęśników: tak kulki P&J potrafią zniszczyć lufę. Przekonałem się pakując te kulki w lufę madbulla. Nie dość że zdarły teflon to i powybijały wgniecenia w przewodzie lufy. A wystrzeliłem niecałe 100 kulek (tak były wydawane jako oficjalne na pewnej imprezie)

Widocznie słabo czytałeś te tematy.

- Replika

Replika z linku to Kings Arms. Opis ze sklepu jest strasznie nieczytelny, ale zdanie: "Nowa poliwęglanowa konstrukcja" może nam podpowiedzieć że body jest z plastiku, więc jest to wersja ekonomiczna.

A teraz cytat z tematu "Repliki M4 wybór ostateczny":

KA - King Arms. Właściwie to samo co VFC. Tym co się najbardziej u King Armsa są części zewnętrzne. Genialnie wykonana buda (bolt-catch), bebechy mocno średnie. Jednym wyjątkiem jest komora HU, która ma opinię jednej z najlepszych na rynku, i bardzo często pakuje się ją do nawet najlepszych tuningów. Reszta trzyma przyzwoitą średnią. Ładna replika, średnio strzela.

Aha, 'ekonomiczna' seria Ultragrade. Niedawno coś o niej do mnie doszło. Podobnież kijem nie tykać.

+ świetne części zewnętrzne

- takie sobie wewnętrzne

Wnioski?

- Gogle

Po wpisaniu w google: "okulary korekcyjne a gogle asg" można znaleźć na przykład temat:

http://forum.wmasg.pl/topic/131394-gogle-ochronne-a-okulary-korekcyjne-mozna-czy-nie/

- Bateria

Czy naprawdę mam wpisać w gogle "Jaka bateria do M4 asg" ?

Tak czy siak sądziłem, że KA za 450 będzie lepszym wyborem niż chińczyk za tę samą cenę. Jak ta jest do kitu, to zostaje jeszcze

http://www.military.pl/ics-kalashnikov-ak-74-wood-karabin-aeg-ics-36_10069t?p[cat]=22

i to

http://www.military.pl/kalashnikov-ak47-wood-version-king-arms_10502t?p[cat]=22

ale o nich nie wiem nic, zabieram się za szukanie!