rafineria888 Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Witam. Chciałbym wykonać opóźniacz popychacza domowej roboty. Ma on być najlepiej stalowy i o takim samym działaniu jak normalne ze sklepu. Moja sugestia jest taka: Najlepszym pomysłem byłoby szlifowanie jakiejś grubszej blaszki ze stali do pożądanego kształtu i na koniec dokładne wyrównywanie i polerowanie. Potem przyklejenie klejem cyjanoakrylowym do zębatki tłokowej i zostawienie mechanizmu na kilka godzin w suchym miejscu. Jakie jest wasze zdanie na ten temat ? mam wątpliwości co do: -kleju -materiału opóźniacza -kształtu opóźniacza -trwałości mechanizmu (w razie odpadnięcia opóźniacza w gb mogło by dojść do rzezi...) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Szkoda zachodu,kup gotowy np mosiężny. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Klej - bez sensu. Stal - bez sensu. Plastik i montaż na wcisk. O ile oczywiście potrzebujesz tego na już, bo w każdym innym przypadku lepiej kupić gotowy. Quote Link to post Share on other sites
rafineria888 Posted November 6, 2014 Author Report Share Posted November 6, 2014 chodzi o to zeby nie płacić specjalnie za przesyłkę za jedną głupią część. Z 2 strony potrzebuje tej części ! Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Jak potrafisz zrobić to dobrze,to się w to baw. Dla mnie osobiście z pełnym zapleczem warsztatowym jest to marnowanie czasu. Wyszukaj coś jeszcze w sklepie,albo kup kulki na zapas. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 Wcale nie jest to marnowanie czasu. Jak jest potrzeba to jest i czas. Ja kleje kilka starych kart plasticzanych, docinam coś w kształcie trójkąta. Potem dremel z papierem i nadaje kształt. Otworki pod ośki. Wklejka na jakiś klej i gotowe. Quote Link to post Share on other sites
rafineria888 Posted November 6, 2014 Author Report Share Posted November 6, 2014 Jednak zdecyduje się na rezygnację lub zakup tego, ponieważ przy sp130 i przy dużym rofie domowej roboty opóźniacz jaki by nie był nie wytrzyma tyle ile powinien. Dzięki za rady. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts