Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jaką M4/M16 wziąć?

Recommended Posts

Jako użytkownik emki EA, mogę tylko ją chwalić;]

Przy zakupie wymieniłem gumkę, sprężynę na 120, batka 7.4v 2200mah, niedawno kupiłem tez precke. Piękna replika, kulki miota na kilometry, rok użytkowania i nie zawodzi.

Tylko dwie rzeczy dzielą ją od ideału.

1) za krótkie kable, przy rozkładaniu repliki po prostu wychodzą z wtyczki - przed sezonem wiosennym zmieniam okablowanie.

2) Odkręca się śruba która trzyma kolbę, za poradą z forum użyłem lakieru do włosów, nie wytrzymało, teraz zastosowałem klei do śrub, mam nadzieje ze teraz wytrzyma.

Jak masz możliwość to kupuj i nie zastanawiaj się, super emka w przystępnej cenie.

Jakby ktoś chciał kałasza, G36 czy inną replikę, to by nie kupował Specny( a nie,Specna chyba produkuje/produkowała kałasza). Rozmawiamy chyba w temacie dotyczącym M4, prawda.

Druga sprawa, że więcej postów dotyczących II klasy M4, poleca Specnę jako w miarę przyzwoity model.

Oglądałem, tylko większość ma tą wysoką muszkę, która trochę przeszkadza przy kolimatorze. Sensowny model z RIS zaczyna się od 1000 zł.

Tak, emki Boyi też były "przyzwoite" jak się pojawiły bo miały metalowy korpus i szkielet GB. Specna nie zaskakuje, w porównaniu z EA to badziew. Jak weźmiesz do rąk jedno i drugie poczujesz różnicę. SA może i daje radę, gdy porównujesz ją z Cm.028, ale nawet plastikowe Mp5 JG i ich wcześniejsze Emki były lepiej spasowane. Wybieranie emki w tej kwocie to głupota. To, że ktoś tak chce bo się mu podoba to wyrzucanie kasy w błoto. To tak jakby szukać Ferrari za 2000zł. Na dzień dzisiejszy bardziej opłaca się brać nawet nowsze generacje JG z ich kopią szkieletu KWA albo dołożyć 100zł na wspomniane wyżej EA i mieć replikę na lata.

W czym poczuje różnicę ? W spasowaniu, kolorze, oznaczeniach ? Brałem w ręce kilka modeli SA, strzelałem z nich. Spasowanie jest bardzo w porządku. Kolor, oznaczenia ? Ważne, że nie różowy czy inny jaskrawy.

Więc w czym ta różnica w pierwszym wzięciu do ręki jest ? Dla ludzi, ceniących w miarę wierne oddanie detali i oznaczeń może mieć znaczenie. Ale dla innych nie jest to decydujące w zakupie repliki.

Trochę poczytałem wątek

http://forum.wmasg.p...lution-airsoft/

Tak wspaniale nie jest. Jest nieźle, ale także trzeba zainwestować trochę w replikę. Awarie także się zdarzają.

Inna sprawa, że trzeba patrzeć ile sprzedano Specny, a ile EA. Więcej będzie postów związanych z awarią tych replik, których więcej sprzedało się na rynku. Przynajmniej u nas.

PS.

oczywiście, że bym chciał mieć replikę EA, najlepiej w wersji Hardcore Series. Tylko cena nie ta. Przynajmniej mnie to dotyczy. Mam także inne wydatki.

Edited by argawen

Oglądałem, tylko większość ma tą wysoką muszkę, która trochę przeszkadza przy kolimatorze.

Przepraszam za offtop ale dlatego cały czas piszę że powinno się umieć korzystać z optyki nim się ją zainstaluje na sprzęcie. Zaś ta umiejętność pozwala ustrzec się przed pisaniem i bzdur i rzeczy po których wychodzi się na idiotę.

Zabawa dla kolimatorowych. Przy włączonej kropie koli zasłońcie obiektyw. Potem celujcie jak przykazano (obuocznie). I co, zdziwko?

W czym poczuje różnicę ? W spasowaniu, kolorze, oznaczeniach ? Brałem w ręce kilka modeli SA, strzelałem z nich. Spasowanie jest bardzo w porządku. Kolor, oznaczenia ? Ważne, że nie różowy czy inny jaskrawy.

Więc w czym ta różnica w pierwszym wzięciu do ręki jest ? Dla ludzi, ceniących w miarę wierne oddanie detali i oznaczeń może mieć znaczenie. Ale dla innych nie jest to decydujące w zakupie repliki.

Trochę poczytałem wątek

http://forum.wmasg.p...lution-airsoft/

Tak wspaniale nie jest. Jest nieźle, ale także trzeba zainwestować trochę w replikę. Awarie także się zdarzają.

Inna sprawa, że trzeba patrzeć ile sprzedano Specny, a ile EA. Więcej będzie postów związanych z awarią tych replik, których więcej sprzedało się na rynku. Przynajmniej u nas.

Jest ok, ale na początek. Po roku sprzedaż i kupisz EA lub coś z tej klasy. Jeżeli masz możliwość to porównaj. Nie moje to pieniądze, ja tylko doradzam.

Przepraszam za offtop ale dlatego cały czas piszę że powinno się umieć korzystać z optyki nim się ją zainstaluje na sprzęcie. Zaś ta umiejętność pozwala ustrzec się przed pisaniem i bzdur i rzeczy po których wychodzi się na idiotę.

Ty zawsze jesteś taki nieprzyjemny ? Troszkę ogłady by się przydało. Zawsze można napisać to samo w bardziej spokojnym tonie.

Bo widzę, po awatarze, żeś nie młodzik. Nie obrażając młodych wiekiem, u których krew buzuje szybciej, od tych co kilkadziesiąt lat przeżyli.

Chyba, że się mylę co do wieku.

Zabawa dla kolimatorowych. Przy włączonej kropie koli zasłońcie obiektyw. Potem celujcie jak przykazano (obuocznie). I co, zdziwko?

Akurat wiem jak się korzysta z kolimatora. Osobiście wolę muszkę, którą można złożyć. Mam takie widzimisię i wszystko. Po prostu mnie ta muszka przeszkadza wizualnie.

Buniek92

Pewnie coś kupię lepszego za jakiś czas, ale raczej z G&G lub G&P.

Edited by argawen

Skoro wolisz używać przyrządów mechanicznych po co wieszasz optykę? Bez sensu.

Co do wieku się nie mylisz,ale zauważyłem że trząchnięcie pomaga. Miłych się olewa.

Z drugiej strony nie płacą mi tu też za bycie miłym a za ogarnianie gównoburz.

Ps. Zdejmij muchę stałą i załóż składaną. I po kłopocie będzie.

PS2 Oczywiście żartuję z tym płaceniem