szalony1995 Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Witam, mam pewien problem z gearboxem. Broń daję dziwnę dzwięki link do filmiku zamieszczam niżej. Jeżeli ktoś ma pomysł co mu delga proszę o odpowiedz Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Brzmi jak padnięte zębatki albo tłok. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Brzmi jak padnięte zębatki albo tłok. Prawdopodobnie zmieliłeś zęby tłoka. Tak z ciekawości, jaka to replika? Jakaś M4 od PJ, ale co dokładnie? Ta na przykład taka: http://www.taiwangun.com/en/pj4-cqb-p-j ma szybką wymianę sprężyny, co dla mnie jest nowością, nie wiedziałem że PJ ma takie repliki. Mi się zdarza czasami nie wsadzić sprężyny do replik z szybką wymianą i wtedy mamy taki dźwięk, zębatki nie naciągają sprężyny bo nie mają co naciągać. Ale co kolei, trzeba wyjąć cały gear box, aby to zrobić, to się raczej nie zapomina jak się go wkłada z powrotem. Taka sytuacja zazwyczaj zdarza mi się w Giecie, gdzie zmiana sprężyny trwa minute. Reasumując, zmieliłeś zęby tłoka lub mniej prawdopodobne - zmieliłeś zęby zębatki tłokowej. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 O, te pidżeje to chyba jakaś nowość. Quote Link to post Share on other sites
Radnor Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 na 100% zmieliłeś zęby tłoka Quote Link to post Share on other sites
szalony1995 Posted November 28, 2014 Author Report Share Posted November 28, 2014 Problemem okazał się tlok, dzięki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts