ProstownikTorów Posted November 30, 2014 Report Share Posted November 30, 2014 Heja, mam pytanie. Mianowicie jaką gumkę hop-up wybrać do repliki G&G UMG? Obecnie mam czarną gumkę ( nie pamiętam jakiej marki) i kulki przy strzale zawsze ściąga w lewo. Jakieś propozycje? Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted December 1, 2014 Report Share Posted December 1, 2014 Zobacz ,czy dystanser jakoś krzywo się nie ułożył (czy jest wogóle prosty), ewentualnie czy gumka na lufie trochę się nie przekręciła. G&G zielona będzie dobra:). Quote Link to post Share on other sites
Radnor Posted December 3, 2014 Report Share Posted December 3, 2014 przeczyść lufę, zobacz czy dystanser nie jest krzywo ułożony (polecam zmienić dystanser na typ H). Gumka g&g zielona powinna być dobra / Systema energy/ przeźroczysty guarder (trzeba uważać przy zakładaniu bo lubi się rwać) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 21, 2014 Report Share Posted December 21, 2014 Gdyby ktoś jeszcze chciał kupić gumkę G&G, to moja przestroga. 3szt jedna po drugiej wyglądają w środku tak: Proszę zwrócić uwagę na wzgórek do podkręcania kulek. Jest źle odlany, przez co ściąga kulki w lewo, nie ważne jak ustawimy hopa lub przekręcimy lufę. Quote Link to post Share on other sites
szympek1 Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 Mam ten sam problem, pomimo ze lufę już mocno przekręciłem. Kulki znosi na lewo. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 Pewnie i tutaj podróbami zalało ryneczek... Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 Żadne podróbki. Brałem ze 3 w gunfire, który jest oficjalnym dystrybutorem g&g. Wszystkie są o kant dupy. Żadna z nich nie podkręca prawidłowo kulek. Poza tym brałem z azteko, i bodajże jakiegoś sklepu allegro. Problemy identyczne, albo leciały w kosmos albo w ogóle. Repliki były złożone prawidłowo, przetestowane pierdylion dystanserów. Na systemce problemów brak, pełen płynny zakres regulacji. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 Nie spieram się ... I tak nie znaczy to wcale ,ze to nie podróbki, które trafiły do Polski jako oryginały... Jednakowoż znaczy to ,że na chwile obecną zielone g2 nadają się... na r-hopa jedynie. Szkoda,że nie kosztują dyszkę zamiast 3 czy 4.. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 (edited) Jak mogły do Gunfire trafić podróby skoro zamawia od oficjalnego dystrybutora z zagranicy? Ja już rok temu miałem z nią problemy nie podkręcała i blokowała kulasy na stok gumce ładnie chodziło więc guma nie tak. :icon_smile: Aktualnie spodobały mi się gumki fiolet Promyka, SHS niebieski oraz MB niebieski ale co do tej 2 jeszcze muszę dokładniej przetestować. Edited January 11, 2015 by Rikardo015 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 że na chwile obecną zielone g2 nadają się... na r-hopa jedynie. Niestety nie, gdyż kołnierz też bywa źle odlany. Aktualnie spodobały mi się gumki fiolet Promyka, SHS niebieski oraz MB niebieski ale co do tej 2 jeszcze muszę dokładniej przetestować. Napisz jak możesz coś więcej o tym SHSie w stosownym temacie, bo cenowo jest całkiem ciekawy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts